Header Ads

Ez történt a WrestleMania 37 első éjszakáján - Összefoglaló

1 év 1 hónapot vártunk arra, hogy újra élő közönség előtt lássunk mérkőzéseket a WWE-ben. A nagy presztízsű WrestleManián adódott meg ez a lehetőség, amelyből immáron a 37-et láthattuk.
Drew McIntyre és a Suicide Dive - (Fotó: WWE)

Ha nincs WWE Network előfizetésed, akkor ITT tudod visszanézni a WrestleMania 37 első estéjét.

A WrestleMania 37 első pillanata az elnök-vezérigazgató Vince McMahon köszöntője volt, amely után hamar biztossá vált, hogy nem tud időben elkezdődni az esemény a rossz időjárás miatt. Az America the Beautiful után bő fél órán keresztül backstage promókat láthattunk. Elsőként a nyitómeccset vívó Drew McIntyre és Bobby Lashley került összetűzésbe, majd szinte az összes eseményen szereplő birkózó kapott valamilyen lehetőséget megszólalni. Miután a nézők visszatérhettek a lelátóra a két házigazda, Titus O'Neil és Hulk Hogan köszöntötte őket.


Bár idén is két napos a rendezvény olyan nagy nevek hiányoztak, illetve hiányoznak a cardről, mint John Cena, The Undertaker, Triple H, Brock Lesnar és Goldberg - nélkülük korábban elképzelhetetlen volt egy WrestleMania. De még sorolhatnánk a hiányzókat, most jött el a generáció váltás ideje.

45 perc csúszással elindulhatott az első mérkőzés, a szokásos bevonulásokat követően a WWE Bajnok "All Mighty" Bobby Lashley kényszerült címet védeni Drew McIntyre ellen, előbbi sarkában ott volt MVP is. A skót ezúttal élő közönség előtt szeretett volna világbajnokká válni, hiszen tavaly ezt nem tehette meg a zárt kapus esemény miatt. A két birkózó kiegyenlített küzdelmet vívott, tipikus két nagy darab, izmos pankrátor összefeszülését láthattuk. Tíz perc után Lashley kétszer is közelállt a címvédéshez, de McIntyre fordított, azonban a "Future Shock DDT" és a "Kimura Lock" sem vezetett győzelemre. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy meglepetéssel ért véget az összecsapás. McIntyre MVP zavarása miatt nem tudta bevinni a "Claymore Kicket", Lashley pedig a "Hurt Lock" után megvédte a bajnoki címet. (Idő: 18:20)

Továbbra is Bobby Lashley a WWE Bajnok - (Fotó: WWE)

Az első mérkőzés után megállapíthattuk, hogy sokkal jobb wrestlinget nézni, ha van közönség. Ráadásul a virtuális közönség hiányában, a sötétebb háttérnek köszönhetően a szemünk a ringben történtekre szegeződik. A meccseket végig Michael Cole közvetítette függetlenül attól, hogy a Raw vagy a SmackDown mérkőzésről volt szó. 

A backstageben Hogan ezúttal az nWo, Kevin Nash, Scott Hall és X-Pac oldalán jelent meg közös szegmensben Bayleyvel és O'Neil-el. A New World Ordert a héten avatták be a Hírességek Csarnokába, a tagok mindegyike kétszeres Hall of Famer lett.

A második összecsapás egy női tag team turmoil mérkőzés volt, aki nyer, az másnap megküzdhet a WWE Női Tag Team Bajnokkal, Nia Jax és Shayna Baszler párosával. Lana és Naomi, illetve Carmella és Billie Kay párosa kezdett. Először Lanaák este ki, ekkor Ruby Riott és Liv Morgan érkezett, akik kiütötték Carmelláékat. Dana Brooke és Mandy Rose voltak a következő belépők, de nem tudtak kifogni a Riott Squadon, így kiestek, Morgan pinnelte Brooke-ot. Natalya és Tamina érkeztek utoljára és meg is nyerték a mérkőzést. (Idő: 14:15)

Cesaro az első egyéni mérkőzését vívta a WrestleManian, Seth Rollins ellen bizonyíthatott. Kiélezett meccset vívtak, sorra jöttek a tuskísérletek, amelyekből a svájci jött ki jobban és győzött. Érdemes visszanézni! (Idő: 11:35)

Robert Roode és Dolph Ziggler backstage szegmense után hosszú idők után először láthattunk egy teljes bevonulást a New Daytől, hiszen az Interkontinentális Bajnok Big E is csatlakozott a Raw Tag Team Bajnok Kofi Kingston és Xavier Woods mellé, akik AJ Styles és Omos ellen kényszerültek címet védeni. Omosnak ez volt a debütáló mérkőzése a WWE-ben. Először Stylest aprította New Day, időbe telt mire Omost betaggelte a társa. Az óriáson nem talált fogást Kingston és Woods. Omos a jobb lábával tussolta a kiütött Kingstont. Styles ezzel grand slam bajnokká vált. (Idő: 9:45)

Braun Strowman rendesen meglepte Shane McMahont - (Fotó: WWE)

A ketrec mérkőzés következett, amit Shane McMahon és Braun Strowman vívott, hamar előkerült egy szék, amivel egymást ütlegelték. Shane próbált előnyhöz jutni, egy szerszámosládát vett le a ketrec tetejéről, amivel kiütötte Strowmant. McMahon már kifelé mászott a ketrecből, amikor Strowman felkelt, egy kézzel széttépte az építmény egyik oldalát és megállította az ellenfelét. A "Monster Among Men" ezután lelökte Shane-t a ketrec tetejéről, majd a "Running Powerslam" után megnyerte a meccset. (Idő: 9:45)

Bayley zavarta ismét a rendezvényt, majd a 2020-as Hall of Fame beavatottak jelentek meg.

Az utolsó előtti összecsapás Damien Priest és Bad Bunny, illetve The Miz és John Morrison vívta. A rapper ezen az összecsapáson debütált a ringben, ráadásul egy győzelemmel. (Idő: 15:05)

A WrestleManiák történetében második alkalommal fordult elő az, hogy nők vívják a főmérkőzést. Legutóbb a WrestleMania 35-ön, 2019-ben Charlotte Flair, Becky Lynch és Ronda Rousey csapott össze a Raw és a SmackDown Női Bajnoki Címért. Ezúttal két barátnő küzdött meg egymással, Sasha Banks kényszerült megvédeni a SmackDown Női Bajnoki Címet a női Royal Rumble mérkőzés győztese, Bianca Belair ellen. 

Sasha Banks többször próbált előnyhöz jutni Bianca Belair hajával - (Fotó: WWE)

Sasha új külsővel jelent meg, kék-zöld hajfejtéssel. Belair a meccs elején rögtön nagy erőről tett tanúbizonyságot, hiszen a ringen kívülről a feje fölé emelte Sashát, majd visszadobta a ringbe. A lányok nem finomkodtak egymással, igénybe vették a ring oszlopot és a barikádot is, valamint Banks többször Belair haját húzta. Végül Bianca megelégelte a "hajazást" és odacsapott az ellenfelének, majd a "K.O.D"-vel befejezte a meccset és megnyerte a bajnoki címet. Sasha Banks zsinórban a hatodik WrestleManiáján vesztett és továbbra is nyeretlen. (Idő: 17:15)

Bianca Belair első bajnoki címét nyerte a WWE-ben - (Fotó: WWE)


Hogy tetszett nektek az első nap?

2 megjegyzés:

  1. Köszi a részletes tudósítást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen, igyekszem majd a második estét is megírni, de azzal csak később tudok előállni!

      Törlés

Üzemeltető: Blogger.