Header Ads

Hol vannak most? – 8. rész: Chris Masters

Chris Masters már a második időszakát töltötte a WWE-nél, amikor itthon az Eurosporton, majd a Viasat 6-on elindult a pankráció hazai közvetítése. A hazai rajongók innen és a Big Time Rushban tett vendégszereplésén keresztül ismerhették meg, ami az előző évtized elején a Nickelodeon sikeres sorozata volt.

Christopher Todd Mordetzky 1983. január 8-án született a Kalifornia állambéli Santa Monicában lengyel felmenőkkel. Gyerekkorában Ultimate Warriort és Shawn Michalest csodálta, akivel később meg is küzdhetett, amit álomnak nevezett.

16 évesen kezdett el edzeni az Ultimate Pro Wrestling égisze alatt, ami nem indult jól, mivel az első éve után megsérült, amely következtében három hónapig volt partvonalon túl. Időközben konstatálta, hogy a WWE rendszerint szerződtet fiatalokat az UPW-ból, így saját elhatározásra elkezdett edzeni erősebb fizikumért, ami azt eredményezte, hogy a konkrét birkózást, majdnem három évig szüneteltette.

 

Először a WWE-ben (2003-2007)

Az erőszint növelő edzései olyannyira beváltak, hogy szerződést kapott a WWE-től, amelynek köszönhetően 2003-ban elkezdhetett tréningezni a farmszervezetnél, az Ohio Valley Wrestlingnél. Mordetzky fel fejlesztette a birkózó képességeit és megtalálta a karakterét, így egyéniben és tag team birkózóként is sikeres volt.

A WWE 2005-ben felhívta a main rosterre, ahol megkapta a Masterpiece elnevezést, amely itthon a „A Testmestermunka” néven híresült el. Maga a karakter ötlete Matt Morgantől származik, Vince McMahon pedig a következő Paul Orndorffot látta a pankrátorban. Ezzel együtt megkapta a Chris Masters nevet és 2005. február 21-én debütált a RAW-n, Stevie Richards legyőzésével. Ugyanakkor az ellenfele orrát eltörte a Polish Hammer mozdulatával, így ezt a későbbiekben csak az ellenfelei mellkasán használhatta. Elindította a Master Lock Challenget, azaz a Master Lock Kihívást, amely arról szólt, hogy a feladásos fogásából nem lehet kiszabadulni. Full nelsonnal rengeteg meccset nyert meg, Kurt Angle korábbi rekordját is megdöntötte a submission győzelmek tekintetévben. Az egész kihívás végül egy Shawn Michaels elleni meccsig vezetett az Unforgiven gálán, amit Masters elvesztett. 

Chris Masters és John Cena 2006-ban a RAW-n, a háttérben Mike Chioda bíró - (Fotó: WWE)

Ősszel célba vette John Cenát és a WWE Bajnoki Címet, akivel először egy Triple Threat mérkőzésen küzdött meg, mivel Kurt Angle is meccsben volt. Ezt Cena nyerte meg az új feladásosfogásával az STFU-val. A New Year's Revolution gálán benne lehetett az Elimination Chamber mérkőzésben a 23. születésnapján, de kiesett. A 2006-os Royal Rumble meccsben együtt dolgozott Carlitoval, aki ellene fordult és kiejtette. A WrestleMania 22-n már nem volt harag, Masters és Carlito megküzdött a World Tag Team Bajnoki Címért Big Show és Kane ellen, de vesztettek. Carlito és Masters újra egymás ellen fordult, a meccsüket Carlito nyerte a Backlashen. Masters célba vette az Interkontinentális Bajnoki Címet, de néhány hónapra távozott, mivel rehabilitációra kellett vonulnia a fájdalomcsillapító függősége miatt. Egy Cena elleni meccsel távozott, majd egy Cena elleni mérkőzéssel tért vissza augusztusban a RAW-n, de a korábbinál sokkal kevesebb izommal. Folytatta a Carlito elleni viszályt és a Master Lock Challenget is. A 2007-es év rendkívül rosszul sikerült a számára, először 30 napra, majd 60 napra függesztették fel, miután kétszer is megbukott a doppingteszten. A WWE a második eltiltás után 6 nappal, 2007. november 8-án felbontotta Masters szerződését.


Függetlenek (2007-2009 között)

2007. december 20-án Japánban debütált az Inoki Genome Federationnél Chris Moore néven, majd Chris Mastersként megjelent a Harley Race vezette World League Wrestlingben is. 2008-ban Keith Walker ellen megnyerte a WLW Nehézsúlyú Bajnoki Címet is. Az öv elvesztése után egy évre aláírt a Nu-Wrestling Evolutionhöz, majd Ausztráliában és Új-Zélandon is birkózott. Mindeközben szerepelt Európában az American Wrestling Rampagenél és Varsity Pro Wrestlingnél, valamint Puerto Ricoban a World Wrestling Councilnál.


Visszatérés a WWE-be (2009-2011)

Mordetzky 2009. július 27-én tért vissza a WWE-hez, ahol folytatta a "The Masterpiece" Chris Masters karakterét. A magyarországi rajongók java ebben az időszakban ismerhette meg, miután elkezdték közvetíteni a pankrációt a televízióban. Az első viszálya MVP-vel volt, majd face turnt vett ősszel. Történet szerint Masters összejött Eve Torresszel is. Ebben az időszakban főleg a card alján szerepelt, egyes jelentések szerint azért, hogy a WWE ne kapjon negatív reakciókat Masters múltja miatt, ami a doppingteszten való megbukást jelentette.

Chris Masters és Cody Rhodes a SmackDownon - (Fotó: WWE)

2011-ben szerepelt a Survivor Seriesen a Team Mysterio tagjaként, ahol Alberto Del Rio kiejtette, de a csapata győzött. 2010 végén pártfogás alá vette Byron Saxtont, aki jelenleg a cég kommentátoraként dolgozik. Ebben az évben még szerepelt a Big Time Rush sorozatban, ahol a hazai fordításban Chris Masters "a Testmestermunka" néven hivatkoztak rá. 2011-ben a SmackDownról a RAW-ra draftolt, ahol már egyáltalán nem volt meccse, hiszen a WWE 2011. augusztus 5-én ismét felbontotta a kontraktusát. Masters a Superstars című műsorban búcsúzhatott egy Jack Swagger elleni mérkőzéssel, amelyet elvesztett.


Hová tűnt Chris Masters?

2011 decembere óta folyamatosan aktív, kezdetben Indiában birkózott, majd több kisebb amerikai szervezetnél. 2012-ben debütált a TNA-ben, ahol az egyik Impact adás dark mérkőzésében szerepelt. Még ebben az évben megnyerte a Vendetta Pro Nehézsúlyú Bajnoki Címet, majd 2014-ben a Kanadai Nehézsúlyú Bajnoki Címet, a PCW Nehézsúlyú Bajnoki Címet és az All Wrestling Organization fő övét. 2015-ben csatlakozott Jeff Jarrett új szervezetéhez, a Global Force Wrestlinghez. 

Az Impact Global Világbajnok Eli Drake, háttérben Chris Adonis - (Fotó: Impact Wrestling)

Chris Adonis néven 2015-ben csatlakozott a Total Nonstop Action Wrestlinghez, ahol rögtön a King of the Mountain mérkőzésben szerepelhetett a King of the Mountain Bajnoki Címért. Három éven keresztül szerepelt a promóció műsorain, a futása végén pedig Eli Drake menedzsere volt. 2018. januárjában azért távozott a szervezettől, mert nem volt megelégedve a fizetésével és azzal, hogy csak menedzserként számítottak rá. Masters a mai napig aktív a független szervezeteknél. Jó kapcsolatot ápol olyan nevekkel, mint Randy Orton, Bobby Lashley, John Morrison, Shelton Benjamin, Carlito, Chavo Guerrero Jr és Rob Van Dam

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.