Header Ads

Hol vannak most? – 7. rész: Ezekiel Jackson

A hetedik részben is maradunk a Nyers Erős időszakban, ismét egy olyan pankrátort hoztunk el, akire ugyan lehet emlékezni, de nem alkotott maradandót, bár két bajnoki címet azért bezsebelt.

Rycklon Ezekiel Stephens 1978. április 22-én született Guyanában, de az egyetemet már az Amerikai Egyesült Államokban végezte el Buffaloban. Stephens 2007. márciusában csatlakozott a World Wrestling Entertainmenthez, ahol először a Florida Championship Wrestlingnél debütált júniusban. Az első meccsét
Keith Walker oldalán vívta Kofi Kingston és Eric Pérez ellen, amit megnyert. Az utolsó meccse 2008. május 6-án volt az FCW-ban.

2008. július 18-án debütált a SmackDownon Ezekiel néven, ahol Brian Kendrick testőre volt, majd augusztus 18-án kapta meg az Ezekiel Jackson nevet. Az első meccsét október 17-én vívta Super Crazy ellen, akit legyőzött. Jackson és Kendrick megpróbálkoztak a Tag Team Bajnoki Cím megnyerésével, de nem jártak sikerrel. Ezekiel az első vereségét 2009. február 13-án szenvedte el R-Truth ellen.

 

Csúcsról a mélybe

2009-ben az ECW-hoz draftolt, ahol 2010-ben egy battle royal megnyerése után jogot kapott a bajnoki cím megszerzésére. A Royal Rumble gálán még nem sikerült megnyernie az övet Christian ellen, de a február 16-ai ECW adáson már igen. Ezt követően a WWE megszüntette a brandet, így Jackson a cég történetének utolsó ECW Bajnoka. A SmackDownra került, de egy sérülés miatt 6 hónapra kidőlt. A lábadozása alatt átdraftolt a RAW-ra.

John Cone bíró és az új ECW Bajnok Ezekiel Jackson - (Fotó: WWE)

2010. október 18-án visszatért és a RAW Team tagja lett a Bragging Rights gálán. 2011-ben volt pályája csúcsán, amikor Wade Barrettel és a The Core-ral volt viszályban. Június 19-én megnyerte az Interkontinentális Bajnoki Címet Barrett ellen a Capitol Punishgment gálán. Az övet 51 napig birtokolta, miután vesztett Cody Rhodes ellen az augusztus 12-i SmackDownon. 2012-ben részt vett a Royal Rumble mérkőzésben, de Great Khali hamar kiejtette. Ezután sorban vesztette olyanok ellen, mint Jinder Mahal, Drew McIntyre és David Otunga, akik ekkor még közel sem számítottak nagy névnek. McIntyre jelenleg, 2021. februárjában WWE Bajnok.

2012-től folyamatosan sérülésekkel bajlódott, közel egy évet hagyott ki, amikor 2013. április 4-én a WrestleMania Axxess-en visszatért. Yoshi Tatsu partnereként legyőzte Hunicot és Camachot majd 2014. január 4-én bejelentette, hogy újabb műtéten kell átesnie. Áprilisban pedig elvált a közös útja a WWE-vel.

 

Hova tűnt Ezekiel Jackson?

2014. június 25-én debütált az Impact Wrestlingben Gene Snitsky oldalán. Itt Rycklon néven birkózott, de elég hamar, augusztusban távozott. Big Ryck néven szeptemberben a Lucha Undergroundhoz került, ahol egy szezont húzott le. Itt azért nem maradt tovább, mert utazási gondokba ütközött. 2015 októberében még Németországban is debütált a Westside Xtreme Wrestlingben, ahol két mérkőzés után visszavonult. A pályafutása vége óta személyi edzőként dolgozik, de online is vállal edzéseket.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.