Header Ads

Hol vannak most? – 6. rész: Ted DiBiase Jr.

A hatodik részben maradunk a Nyers Erős vonalnál, miután többször is kértétek, hogy a következő rész szóljon a legendás Million Dollar Man Ted DiBiase fiáról. A kis DiBiase egy harmadik generációs szupersztár – ezt a WWE előszeretettel hangoztatta – hiszen a nagyapja „Iron” Mike DiBiase és a nagyanyja Helen Hild is pankrátor volt.

Theodore Marvin DiBiase Jr. 1982. november 8-án született a Louisiana állambéli Baton Rougeban, de a Mississippi államban, Clintonban nevelték fel. Kezdetben amerikai focizott, majd a labdarúgást is kipróbálta. 2005-ben diplomát szerzett természettudományokból és gazdálkodástudományokból.

Kezdetek

Ted DiBiase Jr. és bátyja Mike DiBiase kezdetben Chris Youngbloodtól tanulták a birkózást Texas államban, majd elmentek Harley Race birkózó akadémiájára. 2006. július 8-án a DiBiase testvérek debütáltak a World League Wrestlingben, amit Harley Race üzemeltetett. 2007. február 17-én megnyerték a Fusion Pro Tag Team Bajnoki Címeket. Ugyanebben az évben Ted Japánban turnézott a Pro Wrestling Noahban, ahol többek között a GHC Junior Nehézsúlyú Bajnok Kentaval is megmérkőzött.

 

A WWE-ben

Ahogyan akkoriban mindenki ő is a Florida Championship Wrestlingben kezdte, miután a WWE 2007-ben leszerződtette. Ted DiBiase Jr. augusztus 4-én debütált az FCW-ban egy tag team mérkőzésben, amelyen Jake Hager társaként legyőzte Keith Walkert és Heath Millert. Októberben tagja lett a Next Generation Hart Foundation csapatnak Harry Smith, TJ Wilson, Nattie Neidhart és Teddy Hart társaságában, de hamar levált róluk. December 18-án például már TJ Wilson ellen birkózhatott az FCW Déli Nehézsúlyú Bajnoki Címért, amit meg is nyert New Port Richeyben, Floridában. Az övet már nem tudta megvédeni egy sérülés miatt, így azt oda ajándékozta 2008. január 19-én a partnerének, Heath Millernek. 2008. márciusától számtalan problémája volt, eltört a baltérde és néhány bordája, eltört az egyik ujja, de ülőidegzsába gondja is volt.

 

A nagyok között

DiBiase heelként debütált a 2008. május 26-i RAW-n, ahol a promójában arról beszélt, hogy bajnok akar lenni, mint az édesapja. Rögtön kihívta a Tag Team Világbajnokokat, azaz Cody Rhodest és Hardcore Hollyt. A Night of Champions gálán megnyerte az övet, miután Rhodes hátba támadta Hollyt, leleplezve magát, mint DiBiase társa. Az öveket John Cena és Batista ellen vesztették el az augusztus 4-ei RAW-n, de egy hét múlva visszanyerték azokat. Cody és Ted mellé hamarosan csatlakozott Manu, ez volt az az időszak, amikor Randy Orton közeledni kezdett feléjük. Időközben Kofi Kingston és CM Punk ellen elvesztették a Tag Team Világbajnoki címeket. Orton a november 3-ai RAW-n megtámadta DiBiase-t, amiért közbezavart az egyik meccsébe. Valójában ezzel írták ki DiBiase-t a műsoroktól, hogy forgatni tudja a Tengerészgyalogos 2-t.

Ted DiBiase Jr., Randy Orton és Cody Rhodes, mint a Legacy - (Fotó: WWE)

2009. január 12-én visszatért a RAW-n, ahol először Manu és Sim Snuka oldalán állt, de végül Orton és Rhodes mellé csatlakozott, hogy megalapítsák a Legacyt. A Royal Rumble meccsben Ortonnak segített, de az utolsó négyesből Triple H kiejtette. Azzal, hogy belépett a Legacyba elérte a main event státuszt, hisz számtalan tag team mérkőzésben szerepelhetett, ami az adások főmeccse volt, illetve egyéni meccsekben vívhatott Orton nagyobb ellenfelei ellen. Az április 26-ai Backlashen a Legacy legyőzte Batistát, Shane McMahont és Triple H-et. A meccs kikötésének köszönhetően Orton elnyerte az övet a The Gametől. A nyár végén DiBiase és Rhodes tag team mérkőzéseket vívott, a főbb riválisok Shawn Michaels és Triple H voltak, akik újraalapították a D-Generation X-t. 2010-ben feszültség alakult ki a Legacy tagjai között, ami egy Triple Threat meccshez vezetett. Ezt Orton nyerte meg a WrestleMania 26-on.

 

Visszatért a Million Dollar Man Bajnoki Cím

A WrestleMania után új karaktert alakított, ami hasonlított az édesapja gimmickjére. Az apja, Ted DiBiase Sr. odaadta a fiának a Millin Dollar Man Bajnoki Címet is, majd Virgil is csatlakozott hozzá, aki egykoron az öreg társa volt. Szeptemberben Goldust elrabolta a bajnoki címet tőle, amit később visszaadott az idősebb DiBiasenak, aki ismét felajánlotta fiának az övet, de DiBiase Jr. elutasított azt. Ted a United States Bajnoki Címet akarta megnyerni, de nem sikerült ezt véghez vinnie a Survivor Seriesen Daniel Bryan ellen. 

Ted DiBiase Jr., mint Million Dollar Man Bajnok - (Fotó: WWE)

2011-ben átkerült a SmackDownra, ahol Cody Rhodesszal kezdett viszályba. Ted kihívta az egykori tag team partnerét az Interkontinentális Bajnoki Címért, de ezt sem tudta megnyerni. Az év második felében egyre lejjebb került a cardon. 2012 márciusában bokasérülést szenvedett, bár a Night of Champiosön visszatért, de nem tudott a United States Bajnoki Cím közelébe kerülni. 2013-ban egyetlen televíziós meccse volt a május 9-i Superstars epizódban, ahol legyőzte Michael McGillicuttyt. Ezután Live Eventeken és dark mérkőzéseken birkózott. 2013 augusztus 26-án bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a WWE-vel a szeptember 1-én lejáró szerződését.

 

Hová tűnt Ted DiBiase Jr?

Még 2013 október 12-én debütált a függetleneknél, méghozzá a Family Wrestling Entertainment Grand Prix tornájában, amelyben az első meccsén legyőzte Colt Cabanát. Itt összesen három meccse volt, majd nem lépett ringbe egészen 2016-ig. 2016. március 16-án a Pro Wrestling EGO-ban volt egy győztes tag team mérkőzése, majd 2017-ben ugyanitt megnyert egy Battle Royalt.

2017-ben visszavonult a pankrációtól és az üzleti világban helyezkedett el. Jelenleg a One Life üzletfejlesztési alelnöke. 2008. október 30-án elvette feleségül a középiskolai szerelmét Kristent. Két gyermekük van, egy lány és egy fiú.

Ted DiBiase Jr. még csak 38 esztendős, szívesen látnátok újra ringben valahol?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.