Header Ads

Hogannek köszönhette Macho Man, hogy megnyerte a WCW Bajnoki Címet

Egy korábbi podcastben hangzott el, hogy gyakorlatilag Hulk Hogannek köszönhette Randy Savage azt, hogy 1995-ben megnyerte a WCW Nehézsúlyú Világbajnoki Címet a World War 3 gálán.

Hulk Hogan és Randy Savage a World War III után - (Fotó: WCW/WWE)

A World War 3 elnevezésű WCW gálán a főmérkőzés egy 60 emberes battle royal meccs volt, amit egyszerre 3 ringben rendeztek meg. A koncepció a Royal Rumblehöz volt hasonlítható, csak itt mindenki egyszerre kezdett. Macho Man Randy Savage 1995-ben megnyerte a mérkőzést és ezzel a betöltetlen WCW Nehézsúlyú Bajnoki Címet. A Taskmaster Talks című podcastben a szervezet akkori bookere, Kevin Sullivan beszélt a győzelem körülményeiről.

Elmondta, hogy Hulk Hogan akkoriban még túl zöldfülűnek látta a The Giantet a későbbi Big Showt, így nem akart tisztán veszíteni ellene. Nem volt abban biztos, hogy Giant draw lesz egy nagy visszavágóig, így végül csalással győzte le Hogant a bajnoki címért az 1995-ös Halloween Havocon, amit nyolc nappal később elvettek tőle, így lett a World War III tétje az öv. Hogan a WCW legtovább uralkodó nehézsúlyú bajnoka volt a 469 napjával.


Eredetileg The Giant nyerte volna a World War III-an

Sullivan elárulta, hogy Hogan a kreatív kontroljával meghiúsította az eredeti terveket, így Macho Man kapta az övet. Hogan és Macho Man együtt mindig sok pénzt hozott az asztalra. A Hulkster ekkor éppen szünetre ment, így azt akarta, hogy Randy Savage vigye a hátán a céget a távollétében. Hogan is benne volt a Battle Royalban és segített kiejteni a Giantet, ami a veszte lett. Hulk Hogan valójában nem esett ki a meccsből, de a bíró nem látta, hogy a Giant az alsó kötél alatt húzta ki őt a ringből.


Macho Man végül Ric Flair ellen vesztette el az övet, míg The Giant 1996. április 22-én nyerte meg újra a világbajnoki címet, amit immáron Hollywood Hogan vett el. Hogan ekkor már heel és az nWo vezetője volt.

(Forrás: WrestlingNews)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.