Header Ads

Lista: 8 AEW üzenet 2020-ból a WWE-nek

A WWE és az AEW között zajlik a nézettségi verseny, de azért nem olyan szinten, mint a "Hétfő Esti Háborúk" néven illetett időszak, hiszen egyik szervezet sem jár olyan magaslatokban, mint az akkori WWE és a WCW.

Milliós nézettség ide vagy oda, pankráció világában jelenleg a szerda a legérdekesebb nap, amikor egy időben fut a WWE NXT a USA Networkön és az AEW Dynamite a TNT csatornán. Az All Elite Wrestling rendszerint megveri nézettségben az NXT-t, de hosszabbtávon nem tud 1 milliós nézettséget hozni. 

Az AEW 2020-ban rendszerint megpiszkálta valahogy a WWE-t, több beszólás vagy tevékenység is rájuk utalt. Nézzük meg most ezeket.


8. Az AEW pankrátorai szerezhetnek bevételt máshonnan is

A WWE 2020-ban szabályozni kezdte a pankrátorai "harmadik féltől" szerzett bevételeit, például a Twitchből vagy a Cameoból szerzett pénzeket. A szupersztárok folytathatják a tevékenységüket, de a WWE felügyeli az aktivitás után járó összeget. Ennek sok pankrátor nem örült a WWE-ben, például Zelina Vega fel is lázadt, ami az elbocsájtásához vezetett. Ezzel szemben az AEW-ban nincs ilyen politika, amit a szervezet az All Out pay-per-view ki is emelt egy szegmenssel.


7. Miro debütáló promója

Vince McMahon sokat mondja a pankrátorainak, hogy próbáljanak meg feljutni a csúcsra, ami a WWE-ben egyáltalán nem egyszerű. Az elnök ezt képletesen "brass ringnek" hívja. Sokan az első lépcsőfokon elbuknak, míg mások annak tetején buknak nagyot. Rusevnek voltak kiemelkedő időszakai a szervezetnél, de nem sikerült megvetnie a lábát a csúcson, utolsó hónapjaiban már azok a történetek sem voltak építő jellegűek, amelyekben szerepelt. Tavasszal a WWE őt is elbocsájtotta a költségcsökkentés miatt. Rusev az AEW-ban tért vissza immáron Miroként, a promója pedig a WWE-nek is hagyott egy aprócska üzenetet. A The Best Mannek még Chris Jericho ajánlotta ezt a bizonyos mondatot: "You can take that brass ring and shave it up your ass." Jericho ugyanis nagyon jól ismeri McMahont, így tudja hogyan lehet beszólni neki.


6. A Demo God

Chris Jericho legújabb beceneve a "Szerda Esti Háborúkból", vagyis az AEW Dynamite és a WWE NXT között zajló nézettségi versenyből ered. A Dynamite rendszerint megveri nézettségben az NXT-t, de ha esetleg a WWE brandje nyerne, akkor a promóció kulcskorosztályt, azaz a 18-49 év közöttieket veszi elő, amelyben az All Elite jobban teljesít. Ezt Amerikában a key-demonak hívják. Chris Jericho a "Demo God" becenevet először az Orange Cassidy elleni viszályában használta, ami azóta is rajta maradt, de nem ok nélkül.


5. Blood & Gluts meccs

2019-ben Vince McMahon egy WWE konferenciahíváson azt mondta, hogy az AEW véres, vagyis ahogyan ő fejezte ki magát Blood and Gluts tartalmat gyárt, amelyet talán a TNT nem tolerál majd. Akkor azt mondta az újságíróknak, hogy kicsit megengedőbbek lesznek, de nem mennek el olyan irányba, mint az új riválisuk. Az AEW ezt kihasználva 2020 tavaszára bejelentette a Blood and Guts meccset, ami gyakorlatilag a War Games lett volna, de ezt a nevet nem használhatják, mert a WWE birtokolja. Egyébként a War Games meccset Dusty Rhodes találta ki, így nem véletlen, hogy a fiai ezt az összecsapást is megakarták tartani az All Elitben. A meccset a március 25-ei Dynamite-ra tervezték, de végül a koronavírus miatt elmaradt és azóta sem pótolták.


4. Taz viccelődött Triple H korábbi ringnevével

Taz sincs éppen kibékülve a WWE-vel, sokszor szól oda a közösségi oldalain is. Az egyik AEW Dark adáson Triple H korábbi ringnevével viccelődött, amikor Frankie Kazarian és Ryzin birkózott egymás ellen. Taz azt mondta az adás közben, hogy Ryzinnak fel kellene venni a Terra keresztnevet, amivel igazán overré válna. Triple H eleinte a "Terra Ryzing" néven birkózott, amit mesterétől, Killer Kowalskitól kapott. A WCW-ban is így debütált 1994-ben.


3. Brodie Lee "Vince McMahon paródiái"

A WWE-ben Luke Harper néven szereplő pankrátor 2020 tavaszán debütált az AEW-ban a Dark Order vezetőjeként. Az első megjelenésekor így szólt Christopher Danielshez: "Mr. Daniels, biztosíthatlak arról, hogy nem te vagy az első öregember, aki nem hisz bennem." Brodie Lee ezen üzenete Vince McMahonnek szólt, majd néhány héttel később kiparodizálta a korábbi főnökét. Lee egy ételes szegmensben szerepelt Alex Reynoldsszal és John Silverrel, ahol Lee kidobta Silvert amiért megakarta előzni az étel elfogyasztásában. Később Reynolds tüsszentett, amiért Lee szintén dühös lett. Ez arra utalt, hogy egyszer McMahon dühös lett, amiért neki kellett először ennie a Morton's Steakhouseban, valamint utálja, ha valaki tüsszent körülötte. Egy másik szegmensben Brodie megbeszélést tartott, ahol kiosztotta az egyik Dark Order tagot, amiért az ásított. McMahon utája, ha valaki ásítozik egy megbeszélésen. 

Több ilyen szegmens már nem lesz, hiszen Brodie Lee az év végén sajnálatosan elhunyt.


2. A Young Bucks tévénézős szegmense

Az egyik októberi AEW Dynamite adáson a Young Bucks a színfalak mögött nézett egy meccset, ami az akkori AEW Tag Team Világbajnok FTR és a The Hybrid 2 között zajlott. A két Jacksont oldalra fordulva lehetett látni, ahogyan nézik a tévét. A WWE szupersztárjai az ilyen szegmensekben szintén nem szemből, hanem állva, oldalra fordulva szokták nézi a meccseket.

(Fotó: All Elite Wrestling)

1. Taz beszólása a koronavírus-fertőzések miatt

Ez a szegmens sokakat kiakasztott. Múlt nyáron a WWE-ben sokan megfertőződtek a koronavírussal, nagyjából 50 pankrátor és alkalmazott lett beteg. Akkoriban a WWE nem tesztelt rendszeresen, nem úgy, mint az AEW. Az akkori AEW Világbajnok Jon Moxley és Brian Cage között volt egy viszály, amibe közbe szólt a koronavírus, ugyanis Moxleynak két hétre karanténba kellett vonulnia, miután kontaktusba került az igazoltan fertőzött feleségével, Renne Paquettevel. Taz azt kifogásolta, hogy Moxley nem jelenik meg, amikor az AEW folyamatosan tesztel, szerinte Jon nem a koronavírustól tart, hanem Cagetől. A promó arra is utalt, hogy az All Eliteben sokkal biztonságosabb dolgozni, mint a WWE-ben - legalábbis Taz így látja.


(Forrás: WWFOldSchool)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.