Header Ads

IMPACT! 2021. január 16. - Hard to Kill - Összefoglaló

Múlt szombat este rendezte meg az Impact Wrestling az idei év első PPV-jét, a Hard to Kill-t. A gálán a számos mérkőzés mellett, szorítóba lépett az All Elite Wrestling aktuális világbajnoka, Kenny Omega, és a  Good Brothers formációval közösen megküzdöttek Rich Swann, Chris Sabin és Moose hármasával.

 
A teljes gála itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!
 
Pre-Show 
 
Madison Rayne, Scott D'Amore és Jon Burton köszöntötték a nézőket a Hard to Kill PPV felvezető műsorában. 
Az első videó összeállítást az aktuális Knockouts Champion Deonna Purrazzo és Taya Valkyrie viszályáról nézhettük meg.

A backstage-ben Don Callis Kenny Omega és a Good Brothers társaságában elmondta, hogy Moose fogja helyettesíteni Alex Shelley-t az esti főmérkőzésükön. Omega nem örül a változásnak, de Callis azt mondta neki, hogy ne aggódjon, megvan a terve erre is. Moose-nak még két éve van vissza a szerződéséből, és el fog vele beszélgetni erről. 

Scott D'Amore megkérte Eddie Edwards-ot, hogy az este folyamán állítsa meg Sami Callihan-t. Egy rövid videóban megnézhettük a Callihan és Edwards közötti hosszú viszályt. Callihan egy üzenetben elmondta a rajongóknak, hogy élvezzék az esti erőszakot és anarchiát. Szerinte az egész birkózó világ gondolkodhat a gála főmérkőzéséről, de a rajongók a show után a "The Draw" -ról és a meccséről fognak beszélni.

Josh Alexander vs. Brian Myers

Az este első mérkőzését Brian Myers és Josh Alexander vívták egymással. A két birkózó nem sokkal a gong után már elhagyta a ringet, majd miután visszamentek a szorítóba, Myers egy hatalmas Michinoku Driver-rel a földre küldte Alexander-t. A korábbi csapatbajnok kijött a tusból, de Myers ekkor lehúzta Josh fejvédőjét a szemére, majd egy Clothesline után pontot tett a meccs végére.

Ace Austin és Madman Fulton csatlakoztak a kommentátorokhoz. Austin-t megkérdezték, hogy melyik meccsre lesz kíváncsi legjobban az este folyamán. Austin nem választott egyet sem, mivel nem gondolja, hogy ennek a PPV-nek nélküle kellene lezajlania.. Austin szerint ez a tehetségének és az idejének a pazarlása. 

A felvezető műsor végén Madison Rayne hivatalosan is bejelentette, hogy távozik az Impact Wrestling-től.

Hard to Kill

Decay (Crazzy Steve & Rosemary) vs. Tenille Dashwood & Kaleb

A korábbi csapatbajnok Decay formáció két tagja, Rosemary és Crazzy Steve valamint Tenille Dashwood és Kaleb mérkőzésével kezdődött a Hard to Kill PPV main card-ja. Rosemary lendületét Kaleb állította meg, aki egy Superkick-kel eltávolította a ringből a  lányt. Tenille ekkor le akarta fújni hajlakkal Crazzy Steve-et a ring sarkánál, de ezt a bíró nem hagyta neki. Ezt kihasználva Steve le akarta fújni a Green Mist-tel Kaleb-et, de helyette Tenille-t találta el. Kaleb válaszként egy Back Fist-tel a földre küldte Steve-et, és elindult Rosemary felé, aki viszont őt fújta le a Green Mist-tel. Steve ekkor a ring sarkából ugorva bevitt egy DDT-t Kalebnek, aki ez után már nem tudta folytatni a meccset.

Violent by Design vs. Cousin Jake, Rhino & Tommy Dreamer - Old School Rules Six-Man Tag Team Match

Eric Young, Cody Deaner és Joe Doering új formációja, a Violet by Desing egy Old School Rules szabályok szerinti küzdelemben állt ki Tommy Dreamer, Cousin Jake és Rhino hármasa ellen. A mérkőzés során előkerült pár szék, és egy bambuszbot is, amit a szabályok lehetővé tettek, hogy használjanak egymás ellen. Cousin Jake kis híján megnyerte a csapatának a mérkőzést, amikor egy hatalmas Black Hole Slam-mel a földre küldte Cody-t. Ezt észrevette Eric Young, és a hokimaszkjával megütötte Jake-et, majd bevitt neki egy Piledriver-t, amivel pontot tett a mérkőzés végére. 

Az öltözőben Chris Sabin és Rich Swann beszélgettek arról, hogy szét fogják rúgni Omega-ék hátsóját a gála főmérkőzésén. A beszélgetést Moose zavarta meg. Swann kérdőre vonta Moose-t, hogy miért kellene megbízniuk benne azok után, amit az elmúlt hetekben tett, és most Willie Mack lenne itt helyette, ha nem intézi el múlt héten. Moose meggyőzte a srácokat, mondván neki korábban is olyan emberekkel kellett egy csapatban fociznia, akiket nem szeretett, de a győzelem érdekében ezt félre tudta tenni, valamint nagyon nem szereti, ha egy kívülálló ide jön az Impact Wrestling-hez, és nem tiszteli a vállalatot.

Fire n' Flava vs. Havok & Nevaeh - Impact Knockouts Tag Team Championship Match

A női csapatbajnoki címmérkőzés rögtön egy meglepetéssel kezdődött, ugyanis visszatért a cég korábbi bírója, Brian Hebner. Havok és Nevaeh párosa kezdte lendületesebben a a meccset Kiera Hogan és Tasha Steelz új formációja, a Fire n' Flava ellen. Havok-ra megpróbált ráugrani Tasha és Kiera, de a korábbi női bajnok elkapta mindkettőjüket, és egyszerre vágta őket a földhöz. A folytatásban Neveh mepróbált segíteni Havok-nak, de Tasha elkapta a ring szélénél. Havok-ot Kiera ekkor eltávolította a ringből, majd az egyedül maradt Nevaeh-nek bevitte a befejező Swinging Neckbreacker mozdulatát. Az újdonsült csapatbajnok Fire n' Flava tagoknak Gail Kim és Madison Rayne nyújtotta át a bajnoki öveket.

A színfalak mögött Rosemary és Crazzy Steve beszélgettek Taya Valkyrie-vel, és elmondták neki, hogy segítenek megnyerni a ma esti mérkőzést. Taya szerint nélkülük is megnyerheti a ma esti címmérkőzést. Rosemary nem Deonna miatt aggódik, hanem a csatlósaitól félti a lányt. Taya így beleegyezett abba, hogy segítsenek neki, majd azt mondta, miután megnyeri a címet, Slamtown-ba mennek.

Ace Austin és Madman Fulton ringhez való érkezésével folytatódott a gála. Austin nem értékelte, hogy csak egy rövid interjúja volt a gála előtt, ezért most el akarja mondani mi jár a fejében. Austin nem tudja elhinni, hogy az Impact úgy gondolja, hogy tehetségének felhasználásának legjobb módja az, ha a felvezető műsorba kerül csak bele, hogy Josh Alexander meccséről beszéljen. Austin szerint megnyerte a Super X Cup tornát, és ő az első számú kihívója az X-Division bajnoki övnek, ezért be akar kerülni az esti X-Division Triple Threat címmérkőzésbe, továbbá követelte, hogy Scott D'Amore intézkedjen ez ügyben. D'Amore bejött az arénába, és elmondta, hogy Austin rohadtul jó, de az, ahogyan ezt csinálja, az nem helyes, viszont ennek ellenére ad egy mérkőzést a Hard to Kill PPV-n Austin-nak. Ekkor megérkezett az arénába Matt Cardona. Matt és Ace összecsapása nem tartott sokáig, ugyanis Madman Fulton beleavatkozott a küzdelembe, és megtámadta Cardona-t. A bíró ekkor véget vetett a meccsnek, ezzel pedig Matt Cardona megnyerte a bemutatkozó mérkőzést az Impact Wrestling-nél. 

Manik (c) vs. Rohit Raju vs. Chris Bey - X-Division Championship Triple Threat Match

Matt Cardona debütálása után az X-Division mérkőzéssel folytatódott a gála, ahol Rohit Raju-nak továbbra is az volt a célja, hogy Manik-ről levegye a maszkját. Ez egy ponton sikerült is neki, de sokra nem ment vele, ugyanis a maszk alatt festve volt Manik arcra. Rohit ettől csak még dühösebb lett, és miután Manik ráugrott egy Mamba Splash-el a földön fekvő Bey-re, megakadályozta, hogy a bajnok kikopogtassa Chris-t. Rohit és Bey ekkor egymásnak estek, de Manik közbeavatkozott és egy School Boy mozdulattal két vállra fektette Rohit Raju-t, és megvédte a bajnoki övét.

Eddie Edwards megkérte a backstage-ben Alisha-t, hogy bármi is történne a Sami Callihan elleni Barbed Wire Massacre mérkőzésén, ne jöjjön be az arénába.

Deonna Purrazzo (c) vs. Taya Valkyrie - Impact Knockouts Championship Match

Taya Valkyrie-t ígéretéhez híven elkísérte az arénába Rosemary és Crazzy Steve, de Deonna sem egyedül érkezett, ő mellette ott volt Kimber Lee és Susan. Kimber Lee már a meccs elején megtámadta Taya-t, így a bíró mindenkit kiküldött az arénából, hogy Taya és Deonna folytathassa a mérkőzését. Deonna a már jól bevált Fujiwara Armbar fogását alkalmazta először Taya ellen, amiből a korábbi női bajnok nagy nehezen, de ki tudott jönni. Taya ekkor megpróbált fordítani, de Deonna újra elkapta, és Double Armbar fogásba fogta az ellenfele mind két kezét. Taya ekkor már kénytelen volt feladni a küzdelmet, így Deonna megőrizte a bajnoki címét.

The Karate Man vs. Ethan Page

Ethan Page minden idők egyik legfurcsább mérkőzését vívta a Karate Man ellen. Miután megküzdöttek egymással a világ számos pontján, a Karate Man legyőzte az ellenfelét, és kitépte Ethan Page szívét.

A folyosón Don Callis megtalálta Moose-t, és elmondta neki, hogy igazán fényes jövő vár rá az Impact Wrestling-nél. Callis szerint Moose egy okos srác, és az összképet nézi, majd megmutatta neki a szerződését, ami két év múlva fog lejárni. Moose nem fogadta el Callis ajánlatát, hogy segítse Omega-ékat a mérkőzésen, mivel az esti meccs után meg akarja szerezni a világbajnoki övet, és még az is lehet, hogy megjelenik az AEW-ben, és elveszi Omega-tól a címét. 

Sami Callihan vs. Eddie Edwards - Barbed Wire Massacre Match

Sami Callihan és Eddie Edwards egy brutális Barbed Wire Massacre mérkőzésen tettek pontot a viszályuk végére. A két korábbi világbajnok rögtön egymásnak esett, ami után el is kezdett mindkettőjük feje vérezni. Eddie egy Dive-al kiugrott a kötelek közül Sami-re, aki ráborította a szögesdróttal betekert osb lapot az ellenfelére, majd ezt követően ráugrott a ring széléről egy Cactus Elbow-al. Miután mindketten visszamentek a kötelek közé, Eddie és Sami egymásnak estek  szögesdróttal betekert bambuszbottal és baseballütővel, majd Callihan feltett két székre egy újabb szögesdróttal betekert osb lapot, és belepiledriver-ezte Edwards-ot. Ha ez még nem lett volna elég, Sami rátett egy szögesdróttal betekert széket Eddie fejére, és meg akarta ütni a baseballütőjével, de ekkor Edwards egy alulra mért rúgással megállította Callihan-t, majd bevitte neki a Boston Knee Party rúgását. Sami a bíró  első kopogásnál kijött a tusból, de Eddie megfogta Callihan-t, és egy Emerald Flowsion-nel belehajította az ellenfelét a szögesdróttal betekert székbe. Sami ezt követően már nem tudta folytatni a küzdelmet, így ebből az összecsapásból Eddie Edwards jött ki győztesen, akihez Alisha besietett végül az arénába.

AEW World Champion Kenny Omega & IMPACT World Tag Team Champions The Good Brothers vs. IMPACT World Champion Rich Swann, Chris Sabin & Moose

Elérkeztünk a gála főmérkőzéséhez, ahol miután mindenki a ringbe lépett, Don Callis felkonferálta az AEW aktuális világbajnokát, Kenny Omega-t. Omega egy Bullet Club-os pólóban érkezett meg az arénába, majd a hat birkózó egymásnak is feszült. A gong után Karl Anderson és Chris Sabin kezdte a meccset, majd jött Omega és Rich Swann, de ekkor újra elszabadultak az indulatok. Omega szinte végig Rich Swann-nal volt elfoglalva a mérkőzés alatt, és amikor egyedül maradt vele és kiosztott neki egy Snap Dragon Suplex-et, amit egy Tiger Driver követett. Moose még időben megzavarta a tust, így Rich válaszolhatott Omega-nak. Előbb bevitt neki egy Reverse Hurricanrana-t, amit pár Superkick és egy Phoenix Splash ugrás követett. Gallows is Anderson ezt látva Omega segítségére siettek, és kiosztottak egy Magic Killer-t a világbajnoknak, de Moose újra meg tudta menteni Swann-t. Gallows végül kirántotta a ringből Moose-t, így Omega újra egyedül maradt Swann-nal, akit előbb megrúgott  egy V-Trigger-el, majd bevitte neki a One Winged Angel befejező mozdulatát, és megnyerte a csapatának a mérkőzést.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, látogass el  az Impact Wrestling HUN Facebook oldalra: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/
 
Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.