Header Ads

Hol vannak most? – 4. rész: The Great Khali

Ha péntek, akkor jön a „Hol vannak most” c. sorozatunk következő része, amelyben egy nem túl népszerű, ám annál emlékezetesebb pankrátort mutatunk be nektek.A The Great Khali 1972. augusztus 27-én született Indiában Dalip Singh Rana néven egy szegény családban. Kezdetben biztonsági őr volt, majd rendőrként szolgált mielőtt komolyabban elkezdett edzeni azért, hogy pankrátor lehessen. 2000-ben kiválasztották és lehetősége lett az Amerikai Egyesült Államokba repülni további képzésekre.

 

Nehézkes kezdtek

2000 októberében debütált az All Pro Wrestlingben, ahol Giant Singh néven szerepelt, az első meccsén Tony Jones társa volt a West Side Playaz ellen. Sokan nem tudják, de itt részt vett egy olyan meccsben, ahol az ellenfele belehalt a sérüléseibe. 2001. május 28-án Singh az ellen a Brian Ong ellen szerepelt, aki a All Pro Wrestling edzésein súlyos agyrázkódást szenvedett, de ennek ellenére tovább birkózott. Amikor Singh bevitte a flapjack mozdulatot Ongon az esés halálosnak bizonyult, a korábbi sérülések miatt. Ongot kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Ong családja beperelte az APW-t és 1,3 millió dolláros kártérítést kapott. A később Khali néven ismertté vált Singhet nem vádolták meg, balesetnek minősítették az esetet.


Singh ezt követően a World Championship Wrestlinghez igazolt, de nem kapott szerepet. A WWE megvásárolta a WCW-t és ekkor még nem tartott igényt Singh szolgálataira. Földrészt váltott és a New Japan Pro-Wrestlinghez igazolt, ahol két évet töltött el, majd a rivális All Japan Pro Wrestling pankrátora lett egészen 2006-ig. Ebben az időszakban a mexikói CMLL-nél is birkózott.


Korai sikerek a WWE-ben, majd lassú leépülés

2006. január 2-án az első indiai pankrátor lett, aki leszerződött World Wrestling Entertainmenthez. Itt legelőször a farmszervezetnél, a Deep South Wrestlingnél birkózott. A The Great Khali karakter 2006. április 7-én debütált a WWE-ben, rögtön The Undertakert megtámadva. Khali menedzsert is kapott maga mellé Daivari személyében. Az első meccse az április 21-ei SmackDownon volt, amikor legyőzte Funakit. Khali ideig legyőzhetetlen volt, a májusi Judgment Dayen Undertaker ellen is begyűjtött egy skalpot, aki később elvette a veretlenségét a SummerSlam előtti SmackDownon, egy Last Man Standing meccsen.

Khali rövid ideig a szervezet harmadik számú brandjén az ECW-ban szerepelt, majd 2007. január 8-án a RAW-ra igazolt, de a menedzsere már nem tartott vele. Először John Cenaval került viszályba, majd pedig Kanenel, akit a WrestleMania 23-on le is győzött. Az április 30-i RAW-n megtámadta Edget, Randy Ortont és Shawn Michaelst is, akik mind a WWE Bajnoki Címet akarták, majd a bajnokot John Cenat is megtámadta, azt üzenve, hogy a címet akarja. Két meccset is kapott Cena ellen, de mindegyiket elvesztette, ráadásul a június 3-ai One Night Standen szenvedte el az első tust a WWE-ben.

Great Khali Nehézsúlyú Világbajnokként - (Fotó: WWE)

Khali a 2007-es Drafton a SmackDownra került, ahol a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet vette célba. Az övet egy battle royal meccsen nyerte meg a SmackDownon, miután Edge egy sérülés miatt leadni kényszerült a világbajnoki címet. Khali egyszerre ejtette ki Kanet és Batistát. Az indiai pankrátor a The Great American Bash gálán Batista és Kane ellen egy triple threat meccsen megvédte a bajnoki címet, majd a SummerSlamen diszkvalifikáció miatt kikapott Batistától, de az övet így még megtarthatta. A szeptember 16-ai Unforgiven pay-per-viewn ismét egy triple threat meccsen kényszerült címet védeni, ahol már elvesztette azt Batista ellen. Egy év múlva, 2008-ban lehetőséget kapott a WWE Bajnoki Cím megszerzésére, de nem tudta legyőzni Triple H-dzset a SummerSlamen.

Khali a korai sikeres WWE éveit követően fokozatosan lejjebb került a cardon. 2009 és 2011 között a Punjabi Playboy karakterrel még rendre szerepelt, de sérülések hátráltatták. Utolsó teljes idős éve 2014-ben volt, majd miután az október 28-ai SmackDownon kikapott Rusevtől négy évig nem lépett ringbe a WWE-ben. 2017-ben két győztes meccset vívott a Big Time Wrestlingben. Az utolsó meccse az aktív pályafutása során 2018. április 27-én volt a szaúdi Greatest Royal Rumble gálán.

 

Hova tűnt Khali?

Khali 2015-ben megalapította a Continental Wrestling Entertainmentet Pandzsábban, ami birkózóiskolának indult. 2016 február 24-én megnyerte a CWE Nehézsúlyú Bajnoki Címet, amit nem sokáig birtokolt. Khali most 48 éves és a saját szervezetét igazgatja, a promóciónak van egy saját YouTube csatornája is, ahol a korábbi világbajnok rendszerint szerepel.


Nektek hiányzik a The Great Khali?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.