Header Ads

Hol vannak most? – 3. rész: Matt Morgan

Folytatódik a Pankráció.com "Hol vannak most?" c. sorozata, amelyben olyan pankrátorokat mutatunk be, akik egy ideje eltűntek a reflektorfényből, de a magyar rajongók mégis emlékeznek rájuk. A harmadik részben a Impact Wrestling egyik meghatározó alakját, Matt Morgant mutatjuk be. 

Matthew Thomas Morgan a Connecticut-i Fairfieldben született, 1976. szeptember 10-én, akit annak ellenére, hogy a pályafutása korai éveit a WWE-ben kezdte, mégis legtöbben a TNA-s korszakából ismernek a rajongók.


Kezdetek

Morgan birkózói karrierje a WWF-ben kezdődött 2002-ben, majd nem sokkal később leszerződött a Ohio Valley Wrestling farmszervezethez, ahol már a jól ismert "The Blueprint" nevet viselte. Itt egy bő évet birkózott, amikor is megkeresték a WWE-től, és a SmackDown-hoz igazolt. 


WWE

Morgan a SmackDown 2003. október 30-i epizódjában debütált a visszatérő Nathan Jones mellett. Morgant a SmackDown akkori vezérigazgatója, Paul Heyman beválasztotta Brock Lesnar csapatába, amely Nathan Jonesból, Brock Lesnarból és Big Showból állt. A tervek szerint Matt Morgan és Nathan Jones Tag Team párost alkottak volna, de csak egy csapatmérkőzésük volt, mégpedig a 2003-as Survivor Series PPV-n. A csapat tagjai nem sokkal később viszályba kezdtek a Team Angle-el, majd arra használták őket, hogy a csapat többi tagjaival együtt segítsék Brock Lesnart az ellenfeleivel szemben. Nem sokkal később Nathan Jones kilépett a WWE-ből, így Matt Morgan időnként összeállt Lesnarral. 

Brock Lesnar, Big Show, Nathan Jones és Matt Morgan a 2003-as Surviver Seriesen - (Fotó: WWE)

Morgan részt vett a 2004-es Royal Rumble gálán, ahol Chris Benoit ejtette ki a ringből. Egy kisebb kihagyás után Morgan 2005. április 21-én tért vissza a SmackDown-ra egy új gimickkel, amiben egy dadogó, beszédzavaros nagy embert hozott.  Májusban szövetséget kötött Carlitoval. Morgan segített Carlitonak a Judgment Day adásban Big Show legyőzésében, Brock Lesnar F5 mozdulatát használva. Ez a partnerség akkor ért véget, amikor Carlito átment a RAW-ra, őt pedig 2005. július 5-én szabadon engedte a WWE. Morgan utolsó mérkőzése a WWE-ben a SmackDown július 7-i epizódjában volt William Regal ellen, de technikailag a küzdelemre nem került sor, mivel Morgant a The Mexicools megtámadta, mielőtt a ringbe lépett volna. 

 

TNA

Jim Cornette asszisztense

Matt Morgan miután távozott a WWE-től Japánban és Európában birkózott, majd 2007-ben aláírt a TNA-hez. Morgan a 2007. augusztus 7-i,  TNA Impact adásban debütált a szervezetnél. Ekkortájt az aktuális menedzserigazgató Jim Cornette asszisztense volt. Morgan a Bound for Glory PPV-n Samoa Joe és Christian Cage mérkőzésén megakadályozta, hogy a Christian Coalition tagjai beleavatkozzanak a küzdelembe. Ettől kezdve Matt Morgan kapcsolatba került a Team Cage-el, majd áprilisban Jim Cornette felmentette Morgant az asszisztensi feladatai alól, hogy teljes munkaidős birkózó legyen. Miután Morgan csatlakozott a Team Cage-hez, a rajongók kedvence lett, és újra felvette a régi OVW becenevét, a "The Blueprint"-et. 


Abyss csapattársaként

Morgan 2008. augusztusában összeállt Abyss-szel. A történet szerint Abyss egy érzelmileg kiszolgáltatott karaktert alakított. Abyss Morganben megtalálta a legjobb barátját, de az érzékenysége naivabbá tette, így egyszerű hibákat követett el, amelyek meccsekbe kerültek. Az idők folyamán Morgan frusztrálttá vált Abyss hibái miatt. A csapat viszályba került a Team 3D-vel, akit legyőzött a No Surrender gálán. A Bound for Glory PPV-n közel kerültek a csapatbajnoki címek megszerzéséhez, de elvesztették a Monster's Ball mérkőzést az akutális csapatbajnok Beer Money ellen. A csapat ezt követően még számos vereséget szenvedett, többek között Abyss hibái miatt, ami odáig fajult, hogy a felek összevesztek egymással. Morgan végül Abyss pszichiáterének, Dr. Stevie-nek a segítségével legyőzte a korábbi csapattársát a Lock Down PPV-n.

Matt Morgan először Abyss csapattársaként került közel a csapatbajnoki címekhez - (Fotó: Impact Wrestling) 

Main Event Mafia és a csapatbajnoki cím

Morgan az Abyss-es viszályát maga mögött hagyva, kampányba kezdett, hogy bekerüljön a Main Event Mafia formációba. A csapattól kapott egy lehetőséget, de ehhez le kellett volna győznie Stinget a Slammiversaryn. Ez nem sikerült neki, de hogy újra a csapat közelébe kerüljön, legyőzte Christopher Danielst. Morgan ezt követően a világbajnoki cím közelébe került és 2009. augusztus 13-án, legyőzte AJ Stylest, ezzel pedig biztosította a helyét a Hard Justice PPV-re, ahol Sting és Kurt Angle ellen kellett kiállnia. A mérkőzést elvesztette, de nem sokkal később már jött a No Surrender gála, ahol Kurt Angle kockára tette a világbajnoki övét AJ Styles, Hernandez, Sting és Matt Morgan ellen. A meccs korai szakaszában Morgan megpróbált segíteni Anglenek, de a világbajnokot ez nem érdekelte. A küzdelem során AJ Styles elhódította a bajnoki övet Kurt Angletől, Morgan pedig a rajongók kedvence lett. 

A korábbi csapatbajnokok végül ellenségek lettek - (Fotó: Impact Wrestling)

Október 5-én Morgan a Twitter-oldalán bejelentette, hogy egy új, 5 éves szerződést írt alá a TNA-vel. Morgan és Angle viszálya a Bound for Glory-n tetőzött, amin ugyan kikapott a korábbi világbajnoktól, de kivívta Kurt tiszteletét. A Main Event Maffiás történet után Matt Morgan összeállt Hernandezzel, akivel 2010-ben meg is szerezték a csapatbajnoki címeket. A csapat rövid időn belül felbomlott, ugyanis olyannyira megromlott kettejük kapcsolata, hogy Morgan parkolópályára küldte Hernandezt, és inkább egyedül birtokolta a csapatbajnoki öveket. Morgant a The Band formáció tagjai, Kevin Nash és Scott Hall fosztották meg a bajnoki címektől. Ezt követően Hernandez visszatért a sérüléséből, és viszályba kezdett Morgannel, ami a Victory Road adásban ért véget.


Fortune és a második csapatbajnoki uralkodás

Morgan augusztusban csatlakozott Ric Flair Fortune csapatához, amit ő, AJ Styles, Kazarian, Robert Roode, James Storm és Douglas Williams alkottak. A formáció szövetséget kötött Hulk Hogan és Eric Bischoff új csapatával, az Immortallal. Morgan hamar kikerült a Fortunenból, miután szembeszállt az aktuális világbajnok Jeff Hardyval. Morgan a Turning Point és a Final Resolution PPV-n is kikapott Hardytól. Januárban Mr. Anderson elvette az övet Hardytól, és így Morgan tőle is kapott egy lehetőséget, de Hernandez visszatért, és megzavarta a mérkőzést, így a két korábbi csapatbajnok újra feudba kezdett egymással. Morgan ezt követően elindult a Bound for Glory Series tornán, ahol mellizomszakadást szenvedett, így ki kellett szállnia a tornából, és hat hétig csak kommentátorként volt jelen az adásokban. 

Matt Morgan másodszorra Crimsonnal tudta megszerezni a csapatbajnoki címeket - (Fotó: Impact Wrestling) 

A félépülését követően összeállt Crimsonnal, akivel legyőzték a Mexican Americat, és megszerezték a csapatbajnoki címeket. A 2012-es Against All Odds PPV-n Crimsont és Morgant megfosztotta a bajnoki övektől Samoa Joe és Magnus párosa. Morgan és Crimson ezt követően viszályba kezdtek egymással, majd egy június 14-én adott interjújában Morgan csalódottságát fejezte ki a TNA vezetésével kapcsolatban, és megerősítette, hogy hamarosan lejár a szerződése a promócióval. Morgan ezt követően kizárólag csak házi bemutatókon lépett fel. Morgan szeptember 15-én meglepetésszerűen visszatért egy a Pennsylvania-i házibemutatón, és utcai ruhában megtámadta Robbie E.-t. Morgan október 14-én felbukkant a Bound for Glory-n, és segített Joey Ryannek legyőzni Al Snowt, hogy TNA-szerződést szerezhessen. A következő adásban Morgan belekötött Hulk Hoganbe, amiért nem teljesítette az ígéreteit. Morgan pár hónappal később kapott még egy utolsó lehetőséget, hogy elhódítsa a világbajnoki címet Stingtől, de ez nem sikerült neki. Matt Morgan utoljára a június 13-i IMPACT! adásban szerepelt, ahol Magnus legyőzte a 2013-as Bound for Glory Series torna selejtező mérkőzésén, majd július 9-ével távozott a szervezettől.


Visszatérés

A TNA-től való távozása után Matt Morgan független szervezeteknél lépett fel, majd 2014 januárjában  bejelentette, hogy visszavonul a profi birkózástól, hogy feleségével és újszülött fiával lehessen, valamint egy nagy orvostechnikai eszközökkel foglalkozó vállalat regionális vezetője lehessen. Morgan kijelentette, hogy bár nagyon szereti a profi birkózást és az általa kínált összes lehetőséget, az élete legnagyobb álma az volt, hogy apa legyen, és ezért olyan munkát kellett vállalnia, amely lehetővé teszi számára, hogy minden este otthon legyen a családjával, amit sajnos nem tudna teljes munkaidős birkózóként megtenni.


Matt Morgan visszatért 2017-ben az Impact Wrestlinghez, és csatlakozott Chris Adonis, Magnus és Alberto El Patron csapatához - (Fotó: Impact Wrestling)

2015. június 24-én nagy meglepetésre Morgan felbukkant a TNA-ben, és megmentette a visszatérő Vadert, akit megtámadott Bram. A szegmens után bejelentették, hogy Morgan a Slammiversaryn szembe fog nézni Brammel. A Slammiversaryn Bram legyőzte Morgant, majd a mérkőzés után Morgan megerősítette, hogy a meccs csak egyszeri megállapodás volt, azért, hogy fiának lehetősége legyen még egyszer látnia az apját birkózni.

A 2017. április 6-i IMPACT! adásban Morgan visszatért Jeremy Borash csapatába, és csatlakozott Chris Adonishoz, Magnushoz és Alberto El Patrónhoz. A négyes következő héten legyőzte Josh Mathews csapatát (Bram, Eli Drake, Lashley és Tyrus). Morgan egy rövid ideig még maradt a szervezetnél, de július 24-én újra távozott, mivel elmondása szerint csak azért vállalta a visszatérést, mert az Impact közel volt az otthonához, és csak hétvégente rögzítette a felvételeit, valamint nem kellett utaznia. Ez azonban megváltozott, és a cég hétköznap kezdte el felvenni a műsorait, és utazásokat is kellett volna vállalnia. 


Napjainkban

Matt Morgan napjainkban már teljesen felhagyott a birkózással, és 2017-ben politizálni kezdett, majd legyőzte a hivatalban lévő Mark Wellert, a floridai Longwood 4. kerületi városi biztosát. 2019. május 7-e óta Longwood jelenlegi polgármestere.

Matt Morgan jelenleg Longwood polgármestere

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, látogass el  az Impact Wrestling HUN Facebook oldalra: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.