Header Ads

Hol vannak most? – 2. rész: Ryback

Folytatódik a Pankráció.com „Hol vannak most?” c. sorozata, amelyben olyan pankrátorokat mutatunk be, akik egy ideje eltűntek a WWE-ből, de a magyar rajongók mégis emlékeznek rájuk. A második részben sokak kedvencét, Rybacket mutatjuk be.

Az első rész Alex Rileyról szólt, akit a legtöbben The Miz oldalán ismerhettek meg. Ezt ITT olvashatjátok el.

A WWE-ben Ryback néven szereplő Ryan Allen Reeves 1981. november 10-én született Las Vegasban, akit legtöbben 2012-ben ismertek meg, amikor egy győzelmi szériát követően szemben találta magát a WWE Bajnok CM Punkkal, de szaladjunk ennyire előre!


Kezdetek

Reeves először 2004-ben tűnt fel a World Wrestling Entertainmentben a Tough Enough című valóságshowban. A széria elején megsérült, de a munkája meggyőzte a WWE-t, így 2005-ben elkezdhetett készülni a Deep South Wrestlingben, majd Ohio Valley Wrestlingben. Utóbbinál hamar megbukott a WWE dopping tesztjén. Kiderült, hogy egy olyan táplálékkiegészítőt fogyasztott, ami legálisan volt kapható, de az eset után kivonták a forgalomból, ugyanakkor Reeves 30 napos eltiltása megmaradt. 2007 végét, 2008 elejét teljes egészében kihagyta, de októberben immáron Ryback néven visszatért és megnyerte a OVW Nehézsúlyú Bajnoki Címet, amit még ugyanebben a hónapban elvesztett. A következő két évben egyel feljebb, a Florida Championship Wrestlingben birkózott.

Ryback a jobb szélen a Nexus tagjaként 2010-ben – (Fotó: WWE)

A Nexusban

2010-ben tagja volt az NXT első sorozatának, amelyben a hatodik helyen végzett, majd a Nexus részeként nyáron debütált a RAW-n, közbe zavarva CM Punk és John Cena mérkőzésébe. Nem sokáig birkózhatott, mivel augusztusban eltört a bokája és több mint egy év kihagyással, csak 2011 decemberében térhetett vissza. Ebben az időszakban Skip Sheffield néven szerepelt.


Világbajnoki célok

2012-ben már ismét Ryback néven tért vissza a SmackDownon, majd 38 meccsen keresztül veretlen volt, ami egy WWE Bajnoki Címmérkőzést ért a Hell in a Cellen októberben. CM Punktól kikapott Brad Maddox segítségének köszönhetően. Punk ellen még kétszer megpróbálta megszerezni az övet, de a Survivor Seriesen és a RAW-n is sikertelen volt a Shield közbezavarása miatt. A Royal Rumble után Mark Henryvel került viszályba, de kikapott a WrestleMania 29-en. Közvetlenül az esemény után, a másnapi RAW-n John Cenát támadta meg. Több meccset vívtak egymással, de Ryback egyik alkalommal sem tudta megnyerni a WWE Bajnoki Címet a Cenation vezetőjétől.

Ryback és CM Punk a 2012-es Hell in a Cell gálán – (Fotó: WWE)

2013 szeptemberében megújult a karaktere, ami a RybAxel történethez vezetett, hiszen Curtis Axellel kezdett tag teamet alkotni. 2014 őszén visszatért a "Feed Me More" gimmickhez, majd John Cena mellett küzdött a vezetőség, azaz az Authority ellen. A Survior Seriesen Sting segítségének köszönhetően a vezetőség elvesztette a hatalmát, de nem sokáig. Januárban Triple H a történet szerint kirúgta Rybacket, Dolph Zigglert és Erick Rowant. Két héttel később a Rawn John Cena egy meccsen visszaszerezte az állásukat ismételten Sting segítségének köszönhetően.


Távozás az Interkontinentális Bajnoki futás után

Ryback pár hónapig nem kapott jelentősebb szerepeket, de a május végi Elimination Chamberen megnyerte a betöltetlen Interkontinentális Bajnoki Címet. A 112 napos uralkodásának a 2015-ben debütáló Kevin Owens vetett véget a Night of Champions gálán.

Ryback 2016-ban kezdett egyre lejjebb kerülni a cardon, de még megpróbálkozott egy új gimmickkel. Bár korábban is kritizálták és Goldberggel hasonlították össze, ekkor az öltözéke is hasonló volt. Sokszor a pályafutása alatt azt is megkapta, hogy olyan mint Goldberg és Ultimate Warrior keveréke, aki Rob Van Dam öltözékében birkózik.

A WWE május 2-án hazaküldte, majd augusztus 5-én Ryback kijelentette, hogy elhagyta a szervezetet. A cég három nappal később erősítette meg a távozás tényét.


Hova tűnt Ryback?

Ryback a távozását követően még ősszel elkezdett birkózni a független szervezeteknél. Egy ízben a HLW Nehézsúlyú Bajnoki Címet és a WrestlePro Tag Team Bajnoki Címet is megnyerte. 2017 augusztusa és 2018 augusztusa között veretlen volt, de 2018. augusztus 25-e óta nem lépett ringbe.

Ryback az utolsó WWE-s szereplése egyikén – (Fotó: WWE)

Hasonlóan Ultimate Warriorhoz ő is felvette a birkózó nevét. Annak idején Jim Hellwigből lett szimplán Warrior. Ryan Allen Reeves hivatalos neve 2016 óta Ryback Allen Reeves, így Ryback néven bárhol felléphetne a WWE-n kívül is, ha esetleg egyszer visszatérne. A WWE hivatalosan 2019-ig birtokolta a Ryback nevet, aminek használati jogát további három évre meghosszabbította, azóta is megy a hercehurca a cég és a pankrátor között.

Ryback a mai napig sokat kritizálja a WWE-t és Vince McMahont is. Bár többször szóbahozták az All Elite Wrestlinggel, tárgyalások nem történtek a felek között.  A 39 éves birkózó manapság az edzéssel foglalkozik és a pankrációról alkotott véleményét hangoztatja a különböző közösségi platformokon.Talán hihetetlen, de lassan öt éve láthattuk utoljára a WWE-ben. Telik az idő igaz?

Nektek hiányzik Ryback karaktere? Vissza kellene térnie? Esteleg az AEW-ban látnátok szívesen?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.