Header Ads

Hol vannak most? – 1. rész: Alex Riley

A wrestling szerelmesi már ismerhetik a WWE csatornáiról a Where Are They Now sorozatot, amelyben a szervezet a korábbi sztárjai hol létét mutatja be. A Pankráció.com egy új sorozatot indít el az Új Évben, amelyben olyan jól ismert pankrátorokat mutat be, akik már egy ideje eltűntek a képernyőről.

Az első részben egy olyan szupersztárt vettünk elő, aki az egykori Nyers Erő című Viasat 6-os műsorból lehet jól ismert az oldalunk követőinek, illetve azok is jól ismerik, akik már az előző évtized elején is angolul nézték a WWE-t.

A WWE-ben Alex Riley néven szereplő Kevin Robert Kiley Jr. 1981. április 28-án született Virginia államban, Fairfax Stationben. A birkózó a pályafutását a WWE akkori fejlesztői brandjében, a Florida Championship Wrestlingben kezdte, ahol egy vereséggel mutatkozott be 2007. október 30-án. Ekkor még a polgári nevén szerepelt, majd 2008 szeptemberében váltott a Carson Oakley névre, amely nem volt hosszúéletű, hiszen novembertől már Alex Rileyként lépett fel. 2009-ben már részt vehetett néhány dark, azaz adásba nem kerülő mérkőzésen a RAW-n és a SmackDownon, majd 2010-ben megnyerte az FCW Florida Nehézsúlyú Bajnoki Címet Justin Gabriel és Wade Barrett ellen. Ismerős nevek ugye? 

Alex Riley - (Fotó: WWE)


Az NXT-ből The Miz oldalára 

Riley 2010. június 8-án debütált az NXT második sorozatában, ahol megkapta maga mellé The Mizt, mint mentort. Ebből a szériából augusztus 31-én esett ki, de összességében a 3. helyen végzett. Szeptember 6-án debütált a RAW-n, mint The Miz segítője, akit sikeresen hozzásegített egy WWE Bajnoki uralkodáshoz. Ekkoriban Riley nevét mindenki megjegyezte, de nem tudta igazán megvetni a lábát azután, hogy 2011-ben a drafton elválasztották The Miztől. Pedig viszályba került Mizzel, amiatt, hogy The Miz őt hibáztatta a címe elvesztése miatt, hiszen kulcspillanatban nem volt ott mellette, például az Extreme Ruleson sem, ahol John Cena ellen elvesztette a WWE Bajnoki Címet. Riley 2011 és 2013 között egyéniben birkózott, de nem nyert semmit, fokozatosan eltűnt az adásokról. 


Hova tűnt Riley? 

A WWE sokat nem látott benne, ezért kommentátort csinált belőle a Superstars, az NXT és a Main Event című műsorokon. Alex Riley ezután a közösségi médián keresztül kérte a WWE-t, hogy adjon neki meccseket. Riley ezt követően került az NXT-be, majd 2015-ben részt vehetett az utolsó WrestleManiáján is az André the Giant Memorial Battle Royalban. Később térdsérülést szenvedett, ami miatt kiesett 8 hónapra. 2016 januárjában még heelként visszatért az NXT-ben, de május 6-án a WWE felbontotta a szerződését. Riley az utolsó mérkőzését Shinsuke Nakamura ellen vívta. 

Alex Riley az utolsó évében már csak az NXT-ben lépett fel - (Fotó: WWE)

Riley 3 év csendet követően 2019 májusában bejelentette, hogy szeretne visszatérni, ezúttal már Kevin Riley néven. 2020. márciusában ott volt az Impact Wrestling felvételein, de csak a színfalak mögött és nem is írt alá semmit a szervezettel. Nem sokkal később kiderült, hogy március 28-án hivatalosan is visszatér a Pro Wrestling Showdown című független eseményen, de a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani a rendezvényt. Riley visszatérése elmaradt és továbbra sem tudni, hogy mit tartogat számára a jövő a pankráció világában. Jelenleg Floridában él, néha pedig szerepet vállal sorozatokban és filmekben. 

Nektek hiányzik Alex Riley karaktere? Vissza kellene térnie?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.