Header Ads

Ezen a napon: Mick Foley megnyeri első WWE Bajnoki Címét és a Fingerpoke of Doom (1999. január 4.)

Ezen a napon a pankráció történelmében 1999-ben Mick Foley megnyerte élete első WWE Bajnoki Címét a Raw Is Waron, akkor még minden második Raw felvételről ment, mint ahogyan ez is.
A WWE-ben Mick Foley világbajnok lett, míg a WCW-ban ellentmondásos dolog történt - (Fotó: WWE)

Ez az este arról is híres, hogy a WCW a Hétfő Esti Háborúkban utoljára verte meg nézettségben a WWE-t, bár csak az adás egy részében, mert végül az estét a WWE Raw nyerte meg összesítésben. Ezek után a WCW Nitroja soha többé nem előzte meg a WWE Rawját és két év múlva az egész szervezet Vince McMahon kezébe került, majd gyakorlatilag megszűnt létezni.

Eric Bischoff a WCW akkori elnöke elrendelte Tony Schiavonenak, a fő kommentátornak, hogy minden olyan Nitron, amikor a konkurencia heti adása felvételről megy, mondja el a WWE Raw eredményeit. Akkoriban Raw minden második epizódja felvételről ment és az aktuális adást az élő Raw után vették fel, így Eric Bischoffék mindent meg tudhattak, ellenben McMahonékkel mivel a Nitro mindig élőben ment.

Ezt mondta Tony Schiavoni a közvetítés alatt:

Rajongók, ha arra gondoltok, hogy átkapcsoltok a másik csatornára ne tegyétek, mert Mick Foley aki nálunk Cactus Jack néven birkózott megfogja nyerni a világbajnoki címet. Ha! Ez sok segget leültet majd a tv elé.

Ez azt eredményezte, hogy 600 ezer néző váltott csatornát a Nitro-ról a Raw-ra, és így tanúi lettek Foley, azaz Mankind nagy győzelemének.
Fingerpoke of Doom

Goldberg a WCW Starrcaden elvesztette a veretlenségét és a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet is Kevin Nash ellen. Az összecsapás visszavágóját 1999 első Nitrojára hirdették meg. A program azonban az adás közben megváltozott, Goldberget letartóztatták, Hollywood Hogan pedig visszatért a WCW-ba az őszi visszavonulása után. Nash felajánlotta Hogannek, hogy álljon ki ellene.

Később kiderült, hogy minden a New World Order megtervezett akciója volt. Hogan egy újjal legyőzte Kevin Nasht, hogy megnyerje WCW Nehézsúlyú Világbajnoki Címet. Ezzel egyesült az nWo Hollywood az nWo Wolfpackel. Mindez a WCW történetének egyik legnagyobb nézőserege előtt történt az atlantai Georgia Domeban. Végül Goldberg is megérkezett, de az nWo szinte megalázta, miután senki sem érkezett a segítségére. Az eset végül úgy híresült el mint a "Fingerpoke of Doom", a WCW pedig többé nem tudta nézettségben legyőzni a WWE-t.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.