Header Ads

Minden idők 10 legjobb WCW bevonuló zenéje - hallgassátok meg

Régóta terveztem már, hogy a listás rovatunkban publikáljak a kedvenc zenéimről, lassacskán összegyűjtve minden promóció általam legjobbnak vélt témáit.

Karácsony első napján az AEW-ról állítottam össze egy hasonló listát, amelyet ITT találtok.

10. Raven - Never More

Gyakorlatilag a Nirvana - Come As You Are ripoffjáról van szó, de tökéletesen illik Ravenhez. Talán egész pályafutása legjobb bevonuló zenéje volt, amelynek hasonló változatát a TNA-ben is használta. Az más kérdés, hogy a WCW miért nem hozta ki belőle a maximumot, hiszen a pankrátor közel sem volt olyan sikeres, mint az ECW-ban.

9. "Mr. Wonderful" Paul Orndorff - Wonderful

Ez a szám nagyon különleges, olyan mintha visszadobná az embert abba az időszakba, amikor a pankráció még csak alakulgatott. Paul Orndorff a WCW-ban már nem volt a pályafutása csúcsán. A szervezetben 1990-ben debütált először, majd 1995-ben debütált ezzel a számmal. Kár, hogy a szám nem a WWF-es időkben íródott, bár 2014-ben már ezzel tért vissza a WWE Rawn, Hulk Hogan születésnapján.

8. Four Horsmen - Four Horsemen

Ez egyszerűen zseniális... minden idők egy legmeghatározóbb formációjáról van szó.

7. Diamond Dallas Page - Self High Five

Diamond Dallas Page különleges karriert tudhat a magáénak, hiszen csak 40 felett futott be a WCW-ban. A bevonuló zenéje szintén a Nirvanatól ered (Smells Like Teen Spirit), de véleményem szerint jól eltalálták. DDP soha többé nem rendelkezett ennél expresszívebb bevonulóval, mint a WCW-ban, bár a TNA-s változatot is nagyon jó.

6. nWo - Rockhouse

Nem bonyolították túl az nWo zene választását, de a letisztultsága miatt könnyű volt a bandával azonosítani. Valami megfogja az embert, amikor ezt meghallja, de az élményhez hozzátartoztak a catchphrase szövegek is, amit a WCW-ban előszeretettel alákevertek. Egyébként Jimi Hendrix két számából a Highway Chile és a The stars that play with laughing Sams diceból jöhetett az alap.

5. nWo Wolfpack - Wolfpac

Nem volt rossz ötlet a New World Order kertté szakítása, hiszen 1998 elején még bőven voltak ebben lehetőségek. Az más kérdés, hogy 1999-ben már túl erőltették az egész nWo dolgot. A Wolfpack zenéje tökéletesen illet egy 90-es évekbeli bandához.

4. Hollywood Hogan - Jimi Hendrix 'Voodoo Child'

Hulk Hogan a WWE-ben két meghatározó bevonulóval is rendelkezett, az egyik az Eye of the Tiger volt, míg a másik a Real American. Értelemszerűen ezeket a WCW-ban nem használhatta, de a Jimmy Hart által megírt American Made sem volt rossz a debütálásakor. A Hollywood karakterhez pedig végül megtalálta Jimmy Hendrix Vodoo Child című számát.

3. Ric Flair - Also Sprach Zarathustra


Valljuk be, bárhol szólaljon meg az Imigyen szóla Zarathustra egyből a "The Nature Boy" Ric Flair jut az eszünkbe.

2. Sting - Crow Theme


Talán a legkirályabb karakter, ami valaha volt a WCW-ban az Sting "Holló" gimmicke. A monológgal az elején a zene tökéletesen leírta a Stinger állapotát, aki megtörve harcolt a gonosz ellen, amit az nWo-t jelentett. Nagy kár és kihagyott ziccernek tartom, hogy a WWE-s rövid időszaka alatt nem ezt használta. Tegnap írtam az AEW-ról, ahol az entrance theme visszaad valamit ebből. 

1. Goldberg - Invasion

Goldberg az egyetlen olyan sztár ezen a listán, aki a Hétfő Esti Háborúk közepetette született meg. Sting már régi WCW-s arc volt, Dallas Page pedig nem ment azért akkorát, mint Bill. A rajongók 1998-ban odavoltak érte, minden bevonulásakor több ezren kiabálták a nevét. A Hogan elleni világbajnoki győzelme a WCW Nitron a körülményekkel együtt örökre beíródott a pankráció történelmébe. Ezzel a számmal debütált a WWE-ben, de 2003-ban a szervezet végül lecserélte. Goldberg szerencsére 2016-ban újra ezzel tért vissza.

+ 1 Sting 1999-től a WCW megszűnéséig a Metallica - Seek And Destroy című számára vonult be, ami szintén jól csengett akkoriban.


Nektek melyik a kedvenc bevonuló zenétek a WCW-ból? Van saját listátok?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.