Header Ads

IMPACT! 2020. december 29. - Best of 2020 2. rész - Összefoglaló

Az eheti speciális ünnepi IMPACT! adás második részében megtudhattuk, hogy melyik szegmenst választottak a rajongók az év pillanatának, valamint arra is fény derült, hogy kik vívták az év mérkőzését. 

 A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Az eheti IMPACT! adást az Impact Wrestling a nemrégiben elhunyt Jon "Brodie Lee" Huber emlékének szentelte.

Josh Mathews és Scott D'Amore köszöntötték a nézőket a speciális ünnepi Best of adás második részében. Az este folyamán megtudhatjuk, hogy melyik mérkőzést választották a rajongók az év küzdelmének, valamint kiderül, hogy mi volt a 2020-as év legjobb pillanata.

Idén a rajongók a Slammiversary PPV debütálásait és visszatéréseit választották az év pillanatának. A gálán olyan birkózók érkeztek a céghez, mint Heath, az aktuális Tag Team bajnokok, a The Good Brothers, rajtuk kívül pedig visszatértek a szervezet korábbi sztárjai, mint például a Motor City Machine Guns, Eric Young és EC3.

Ace Austin (c) vs. Willie Mack - X-Division Championship Match - Rebellion 1. rész

Az este első visszaemlékező mérkőzését Ace Austin és Willie Mack vívták a Rebellion adás első estélyén az X-Division bajnoki övért. Ace Austin kezdte lendületesebben a mérkőzést, már a meccs korai szakaszában bevitte a Fold mozdulatát Mack-nek. A kihívót ez sem zökkentette ki, és egy Stunner-el a földre küldte Austin-t, majd a ring sarkából ráugrott a bajnokra egy Coast to Coast ugrással. Ezt követően mindketten felmásztak a ring sarkánál a kötélre, ami után Austin újra a földre került, így Mack be tudta fejezni a küzdelmet a Six Star Frog Splash ugrásával. Ezzel Willie Mack lett az új X-Division bajnok, akinek Rich Swann gratulált elsőnek.
 
Deonna Purrazzo elfogadta Taya Valkyrie kihívását, és kockára teszi ellene a Knockouts Championship címét a Hard to Kill PPV-n. Deonna be akarja bizonyítani, hogy jobb Taya-nál, aki a szervezet történelmében a leghosszabb ideig birtokolta a női bajnoki övet. 
 
Rich Swann hullámvasút éve
 
Rich Swann számára nem úgy alakult a 2020-as év ahogy eltervezte, ugyanis az év elején egy mérkőzés során bokasérülést szenvedett, amit meg kellett műteni. Swann-ra hosszú hónapok kihagyása várt, majd mindenkit meglepve a júliusi Slammiversary PPV-n újra a kötelek közé lépett, és rögtön egy világbajnoki mérkőzésen találta magát. Ezen a meccsen Eric Young végig Swann műtött lábát támadta, aminek következtében az orvosok azt tanácsolták Rich-nek, hogy vonuljon vissza a profi birkózástól. Ezt Swann meg is tette, de Eric Young közbelépett, és újra megtámadta őt. Ekkor Swann elhatározta, hogy felépül a sérüléséből, és bosszút áll Young-on, aki addigra már elhódította a világbajnoki címet Eddie Edwards-tól. Swann és Young a Bound for Glory PPV-n csaptak össze egymással, ahol Rich legyőzte az ellenfelét, és megszerezte a világbajnoki övet, amit azóta is birtokol.
  
The North (c) vs. The Motor City Machine Guns - Impact World Tag Team Championships Match - IMPACT! július 21.
A következő mérkőzést amit újra megnézhettünk, azt a North vívta a Motor City Machine Guns ellen a csapatbajnoki címekért a Slammiversary PPV utáni első adásban. Ethan Page a meccs elején bevitt egy Spinning Neckbreaker-t Shelley-nek, de a tust megzavarta Sabin. Ezt két DDT követte, majd Sabin kiugrott egy Dive-val a ring mellett álló Alexander-re. Ekkor a North tagjai válaszként végrehajtották Sabin-en a Northern Assault befejező mozdulatukat, de a korábbi világbajnok kijött a fogásból, és két vállra fektette Ethan Page-t, aki ez után már nem tudta folytatni a küzdelmet. Ezzel a Motor City Machine Guns véget vetett a North több mint egy éve tartó uralkodásának, és lettek a szervezet új Tag Team bajnokai.
 
Acey Romero megkereste Crazzy Steve-et, hogy hallott-e valamit Rosemary és John E. Bravo esküvőjén, mert ki akarja deríteni, hogy ki fújta le Larry D-t a parfümmel, ami előhozta Larry D-ből a Lawrence D énjét. Steve elmondta, hogy hallott valamit, és azt tanácsolta Acey-nek, hogy keresse meg Johnny Swinger-t.

Wrestle House
A reality, ami felkavarta az állóvizet. A szervezet idén egy új dologgal állt elő, és egy szórakoztató show-műsort készített rajongóknak. Számos birkózó beköltözött Tommy Dreamer házába, ahol elszabadultak az indulatok, valamint kibontakoztak szerelmi szálak, köztük Rosemary és John E. Bravo között. Rosemary és Bravo kapcsolata végül az oltár előtt teljesedett be, ahol azonban tragédia történt, ugyanis merényletet követtek el a vőlegény ellen...

Rohit Raju (c) vs. Manik - X-Division Championship Match - Final Resolution

Idén négyszer cserélt gazdát az X-Division bajnoki öv, utoljára Manik fosztotta meg Rohit Raju-t az uralkodásától. Rohit Raju mielőtt utoljára kockára tette volna az X-Division bajnoki címét 2020-ban, mikrofont ragadott, és elmondta, hogy azt szeretné, ha a világ tudná, hogy nem csak ő a legnagyobb indiai birkózó, de ő minden idők legnagyobb birkózója is. Minden idők legnagyobb X-Division birkózójaként idén utoljára hirdet nyílt kihívást a bajnoki címére, akire bárki jelentkezhet. A kihívásra Manik jelentkezett, aki rögtön ráugrott a bajnokra a ring sarkából. Rohit végig indulatos volt az ellenfelével szemben, és egyszer majdnem eltalálta a bírót, mikor meg akarta rúgni Manik-et. Rohit ettől kizökkent, így Manik könnyedén két vállra tudta fektetni. Ezzel Manik legyőzte Rohit Raju-t, és lett a szervezet új X-Division bajnoka.  
 
The Rock beavatta Ken Shamrock-ot az Impact Wrestling Hall of Fame részlegébe

Idén Ken Shamrock-kal bővült az Impact Wrestling Hall of Fame részlege. Shamrock beavatására a Bound for Glory PPV-n került sor, ahol számos legendás birkózó mellett, The Rock is üzent a barátjának videó formájában. Rock szívesen emlékszik vissza azokra az időkre, mikor Shamrock-kal lépett a szorítóba, mivel elképesztő mérkőzéseket vívtak egymással. Szerinte Ken-nek nagy szerepe volt az Attitude Era sikereiben. Rock a testvéreként tekint Shamrock-ra, gratulált neki és, és azt kívánta, hogy élvezze az Impact Wrestling Hall of Fame részlegébe való beavatását. A videó után Matt Striker az arénába hívta az újdonsült Hall of Famer Ken Shamrock-ot. Shamrock köszönetet mondott a videókért amiket küldtek neki. Szerinte hosszú volt az út amíg eljutott idáig, és ebben sok ember segített neki. Ken köszönetet mondott Vince McMahon-nak, aki lehetőséget adott neki a WWE-ben, Bret Hart-nak, aki segített megformálni a karakterét, The Rock-nak a beszédéért, és a családjának, köztük a feleségének, valamint a rajongóinak, akik nélkül nem tudta volna elérni a sikereit.

Az év mérkőzése - 5 Way World Title Match - Slammiversary PPV
2020-ban a nézők a Slammiversary PPV főmérkőzését választották az év meccsének. Ez nem is meglepő azok után, hogy hosszú kihagyást követően ezen az estén tért vissza a szorítóba Rich Swann, valamint megjelent a cég egy korábbi világbajnoka, Eric Young is.


Ace Austin vs. Trey vs. Eddie Edwards vs. A Mystery Opponent - Impact World Championship Match - Slammiversary PPV
Ace Austin, Trey és Eddie Edwards léptek be elsőként a szorítóba, majd jött a titokzatos negyedik személy, Rich Swann. Mielőtt a négy birkózó egymásnak esett volna, még egy személy megjelent az arénában, aki nem más volt mint Eric Young. A korábbi világbajnok bejelentette, hogy ő is részt fog venni az így Five-Way Elemination világbajnoki címmérkőzésen. A meccs első vesztese Trey volt, akit EY kopogtatott ki, őt azonban nem sokkal később már Swann fektette két vállra. Miután Young kiszállt a küzdelemből, egy székkel nekiesett Rich Swann sérült lábának, amivel meg is pecsételte a korábbi X-Division bajnok további sorsát. Ace Austin a fájdalmakkal küzdő Swann-t már könnyedén ki tudta ejteni, miután bevitte neki a Fold mozdulatát. A mérkőzés utolsó két résztvevője Ace Austin és Eddie Edwards voltak. Eddie először bevitt egy Boston Knee Party-t az ellenfelének, amire Austin egy Fold-dal válaszolt. Ezt követően Eddie még egy Boston Knee Party rúgással a földre küldte Austin-t, majd bevitt neki egy Die Hard-ot, amivel meg is nyerte a mérkőzést. Ezzel Eddie Edwards immáron 2x-es világbajnoknak mondhatja magát. A meccs után Madman Fulton és Ace Austin megtámadta Eddie-t, akinek a Good Brothers tagjai, Luke Gallows és Karl Anderson érkeztek a segítségére. 
 
Az év utolsó összefoglalóját követően nem maradt más, mint hogy pankrációban gazdag, boldog új évet kívánjak minden olvasónak, jövőre folyt. köv...                        
-M-
 
Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, látogass el  az Impact Wrestling HUN Facebook oldalra: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/
Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.