Header Ads

Ezen a napon: Véget ér Goldberg veretlensége a WCW-ban (1998. december 27.)

1998. december 27-én véget ért Goldberg veretlenségi sorozata, amely abban az esztendőben az egyik kiemelt történet volt a Hétfő Esti Háborúk közepén.
Itt még Goldberg állt nyerésre - (Fotó: WWE.com)

1998-ban ezen a napon rendezték meg a WCW egyik legnagyobb pay-per-viewját a Starrcade-et. Az esemény arról maradt emlékezetes, hogy itt ért véget Bill Goldberg veretlenségi sorozata  173 mérkőzés után. Goldberg július óta volt a WCW Nehézsúlyú Világbajnoka, hiszen egy legendás mérkőzésen a heti adáson legyőzte Hollywood Hogant. Eredetileg Hogan lett volna az ellenfele, de Hulk számára a WCW The Ultimate Warriort szerződtette le, akit le is győzött a Halloween Havocon majd félig visszavonult, mert amerikai elnök szeretett volna lenni. 

Időközben Kevin Nash lett a WCW bookere, aki, úgy döntött véget vet Goldberg szériájának, elvéve ezen lehetőséget egy fiatal feltörekvő sztártól, akik ekkortájt megragadtak a mid-carban vagy átigazoltak a WWF-be, mert az öreg veteránok nem engedték őket main eventbe. 

Jött a Starrcade, amely főmérkőzése a Kevin Nash kontra Goldberg volt a WCW Nehézsúlyú Világbajnoki Címért, 1998. december 27-én, Goldberg 32. születésnapján. A meccs vége felé, Bill közel állt a győzelemhez, de megérkezett Scott Hall és egy sokkolóval hatástalanította, Nash pedig beadta a Jackknife Powerbombot és megnyerte a mérkőzést, valamint élete első WCW Nehézsúlyú Világbajnoki Címét 39 éves korában. 

A debütálása óta Goldberg itt szenvedte el élete első hivatalos, televíziós vereségét. Kevin Nash uralkodása nem tartott sokáig, mert 1999. január 4-én a WCW Nitron a legendás Fingerpoke of Doom elnevezésű történés során Nash átadta az övet a visszatérő Hogannek, ezzel újra alakítva az nWo-t.

A mérkőzés vége.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.