Header Ads

A napokban elhunyt Pat Pattersonra emlékezünk

December 2-án 79 évesen elhunyt a legendás Pat Patterson.

Pat Patterson – (Fotó: WWE)

Pat Patterson nagy szerepet játszott abban, hogy a pankráció biznisz bekerüljön a köztudatba, gyakorlatilag az első igazi sportszórakoztatók között tarthatjuk számon. A legenda volt minden idők első Interkontinentális Bajnoka és hozzá fűződik a Royal Rumble mérkőzés megszületése is. Hat évtizeden keresztül tartott a pályafutása, 1979 óta végig a WWE tagja volt, kezdetben birkózóként majd a visszavonulása után színfalak mögötti szerepet kapott.

Patterson 1958-ban kezdte a pályafutását a szülőhazájában, Kanadában. 1978-ban Ray Stevens társaként megnyerte a nagy presztízsű AWA Tag Team Bajnoki Címet, majd 1979-ben az akkor még WWF-nek nevezett WWE-be szerződött és megnyerte az Interkontinentális Bajnoki Címet, amelyet akkor vezetett be a szervezet. Az egyik legnagyobb viszálya Sgt. Slaughter ellen volt, a Boot Camp Mérkőzések és a Brutális Alley Figth a Madison Square Gardenből máig emlékezetes.


1984-ben befejezte a profi pályafutását és csatlakozott Mr. McMahon mellé, mint color kommentátor. 1988-ban a WWE megrendezte az első Royal Rumble mérkőzést, amelyet Pat Patterson talált ki. Patterson az Attitude Érában visszatért a képernyőre, több emlékezetesebb pillanatot is alkotott Gerald Briscoval és Mr. McMahonnel, ráadásul egy alkalommal megnyerte a Hardcore Bajnoki Címet is. 1996-ban Bret Hart beavatta a Hall of Famebe. 2019. július 22-én a RAW Reunion shown még a 24/7 Bajnoki Címet is megszerezte.

Pat Patterson 2020. december 2-án hosszan tartó betegség után hunyt el. A WWE és a pankráció rajongói örökre megőrzik az emlékét.(Forrás: WWE)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.