Header Ads

Ezen a napon: Megszületik az nWo (1996. július 7.)

A New World Order megszületése volt az a pillanat, amely örökké megváltoztatta a pankráció történelmét, ami hozzájárult ahhoz, hogy a rivális WWF megalkossa az Attitude Érát.
Kevin Nash (b), Hulk Hogan és Scott Hall az nWo megalakulásakor - (Fotó: WWE/Archív)

1996. július 7-én rendezte meg a World Championship Wrestling a Bash at the Beach nevű gáláját. Ez az esemény arról híresült el, hogy Hulk Hogan heel turnt vett, vagyis "rosszfiú" lett, amivel megformálódott az nWo. Hetekkel ezelőtt érkezett meg a WCW-hoz Scott Hall és Kevin Nash vagyis a The Outsiders, a kívülállók. A sztori szerint azért jöttek, hogy elpusztítsák a WCW-t, ekkor mindenki úgy hitte, hogy ők még mindig a WWF alkalmazottjai. A Bash at the Beach főmérkőzése a The Outsiders, akik mellett egy titokzatos harmadik személy is be volt jelentve, küzdött meg három WCW szupersztárral Stinggel, "Macho Man" Randy Savage-dzsel és Lex Lugerrel, akik megakarták állítani azt, amely megakarta mérgezni a WCW-t.


A meccs elején Lex Luger megsérült, így a WCW pankrátorai ketten maradtak Nash-sel és Hallal szemben, akik harmadik társa még mindig nem érkezett meg. A meccs tizenhatodik percében végül megjelent Hulk Hogan, aki nagy üdvrivalgást kapott, mivel mindenki az arénában azt gondolta, hogy Stingék segítségére érkezik. Nem így történt, azonban hiszen Hogan ringbe lépett majd beadta a leg dropot a földön tehetetlenül fekvő Randy Savagenek és Hallék is beléptek a szorítóba. Hogan adott még egy leg dropot Macho Mannek, Stinget pedig kilökték a ringből. Ezután Hulk Hogan minden idők egyik legjobb promóját, azaz beszédét mondta el Gene Okerlundnak. Megszületett a New World Order, Hogan pedig rossz fiú lett. Az nWo hamarosan átvette az irányítást a WCW fölött, akikhez később rengeteg pankrátor csatlakozott. Hulk Hogan felvette a Hollywood Hogan nevet és a következő pay-per-viewn megnyerte a WCW később nWo Nehézsúlyú Világbajnoki Címet The Giant (Big Show) ellen.


A teljes meccs, ez legjobb minőségű videó, bár német nyelvű, de a lényeg lejjebb van, angolul.
[Gene Okerlund]: Hulk Hogan, elnézést. Elnézést! Mit gondolsz most?
 
[Hulk Hogan]: Mean Gene, az első dolog, amit meg kell tenned az, hogy elmond ezeknek az embereknek, hogy fogják be szájukat, ha hallani akarják, amit mondani akarok... Az első dolog, amit észre kell venned tesó, az, hogy a pankráció jövőjét látod. Hívhatod ezt a pankráció Újvilág Rendjenek (New World Order). Ez a két ember egy hatalmas északi szervezetből jött és most mindenki azon csodálkozik, hogy ki a harmadik ember. Nos, ki tudna többet arról a szervezetről, mint én tesó?... Hadd mondjak valamit. Én tettem egy nagy szörnyeteggé azt a szervezetet. Én tettem gazdaggá ott az embereket. Én tettem a szervezet vezetőit gazdaggá. És amikor siker lett belőle, a Hulk Hogan név, maga Hulk Hogan, nagyobb lett, mint az egész szervezet. Milliárdos Ted komolyan akart tárgyalni Hulk Hogan-nel. Nos, Milliárdos Ted filmeket ígért nekem, testvér. Milliárdos Ted több millió dollárt ígért. Milliárdos Ted világkaliberű mérkőzéseket ígért. És amerre Milliárdos Ted és Eric Bischoff sőt az egész WCW megy... már unom tesó. Ezért ezt a két srácot, az úgynevezett Kívülállókat, ezt két férfit szeretném a barátaimnak tekinteni. Ők a pankráció friss vérei tesó és nem csak, hogy átvesszük az irányítást az egész biznisz felett, hanem Hulk Hogan és szörnyei mindent elpusztítanak majd ami az útjukba áll, Mean Gene. [A rajongó dobálják a szemetet a ringbe.]
 
[GO]: Nézd ezt a sok szart a ringben. Ez a jövőd, ha  olyanokkal szeretnél lógni, mint Nash és Hall.
 
[HH]: Amennyire én tudom, az összes szar ebben a ringben az itt lévő rajongókat mutatja be. Két évig, testvér, két évig próbáltam azt mutatni, hogy jól érzem magam abban, amit teszek. Megtettem mindent a jótékonykodásért, megtettem mindent a gyerekekért és a fogadtatás, amit kaptam, amikor ide jöttem... ti rajongók bekaphatjátok, tesó. Mert ha nem lenne Hulk Hogan, akkor ti emberek nem lennétek itt. Ha nem lenne Hulk Hogan, Eric Bischoff még mindig húst árulna egy teherautón Minneapolisban. És ha nem lenne Hulk Hogan, mindezek a későn jöttek, akiket az utóbbi időben láttok birkózni nem lennének itt. Én a világot adtam el, amíg ezek az autójukba tankoltak, hogy eljussanak a középiskolába. Tesó itt van Hulk Hogan és a Pankráció Újvilág Szervezete az új vérrel az oldalán. Mit fogtok tenni amikor a Pankráció Újvilág szervezete vadul végig robog rajtatok?
 
[GO]: Ne érints meg, mert van egy csapat ügyvédem! Tony, Bobby, Dusty mennyünk vissza hozzátok.
 
[Tony Schiavone]: Éppen a Hulkamania végét látjuk. Bobby "The Brain" Heenanért, Dusty Rhodes-szért, Gene Okerlundért. Tony Schiavone vagyok. Hulk Hogan elmehetsz a pokolba, egyenesen a pokolba!
A rajongók a beszéd közben szemet dobáltak a ringbe és kifütyülték Hogant.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.