Header Ads

Átok ül az Impact Wrestling világbajnoki címén?

Az Impact Wrestling az elmúlt öt évben összesen tizenhárom világbajnokot avatott. A tizenhárom bajnokból tizenegy már nem dolgozik a szervezetnél. Lássuk ki, és miért távozott a szervezettől.


EC3 2013-ban érkezett meg az Impact Wrestling-hez, miután távozott a WWE-től, ahol Derrick Bateman néven nem igazán ért el sikereket. Az Impact Wrestling egy teljesen új karaktert épített köré, ő lett a szervezet akkori vezetőjének, Dixie Carter-nek az unokaöccse, Ethan Carter. EC3 a szervezetnél eltöltött öt éve alatt kétszer szerezte meg a világbajnoki címet. Carter 2018-ban visszatért a WWE-hez, ahol második próbálkozásra sem tudott kimagasló eredményeket elérni, és idén áprilisban újra el kellett hagynia a céget. 

Matt Hardy a karrierje során testvérével, Jeff Hardy-val számos sikereket elért, de az Impact Wrestling-nél egyéniben is kétszer fel tudott érni a csúcsra. Miután kétszer megszerezte a világbajnoki címet, felépítette a Broken univerzumát, majd 2017-ben Jeff-el közösen távozott a szervezettől, és visszatért a WWE-be. Matt a Broken karakterével itt már nem tudott olyan sikereket elérni mint amit szeretett volna, így 2020-ban az AEW-hez igazolt.

Drew Galloway 2015-ben érkezett meg az Impact Wrestling-hez. A skót birkózó csapatban kezdte a karrierjét, Eli Drake és Micah oldalán, de már akkor sejteni lehetett, hogy ő egyéniben fog kimagasló eredményeket elérni. Galloway számára az Impact Wrestling egy ugróiskola volt, megszerezte a világbajnoki címet, amire a WWE felfigyelt, és le is csapott rá. Galloway jelenleg Drew McIntyre néven a WWE világbajnoka.

Bobby Lashley másodszor 2014-ben tért vissza az Impact Wresling-hez, ahol mindent elért amit csak lehetett, a világbajnoki címet négyszer tudhatta a magáénak. A jelenleg 43 éves birkózó 2018-ban távozott a cégtől, és tért vissza a WWE-hez, ahol jóval magasabb fizetést tehet zsebre. 

Alberto El Patron a GFW/Impact Wrestling korszakban érkezett meg a társasághoz, ahol rögtön meg is szerezte a világbajnoki címet Bobby Lashley-től. Az uralkodása nem tartott sokáig, a vezetőség elvette tőle a címet, és felfüggesztették a repülőtéri incidense miatt. A mexikói birkózó kapott még egy lehetőséget, amivel viszont már nem tudott élni. A tervek szerint El Patron másodszor is világbajnok lehetett volna, de mivel nem jelent meg a cég egyik 2018-as gáláján, a vezetőség kénytelen volt megválni tőle.

Austin Aries 2018-ban tért vissza az Impact Wrestling-hez, és azonnal elhódította a világbajnoki címet Eli Drake-től. Az uralkodását megszakította Pentagon Jr., de ez nem tartott sokáig, Aries nem sokkal később újra világbajnoknak mondhatta magát egészen a Bound for Glory PPV-ig, ahol nem várt fordulat történt. Aries-től elhódította a bajnoki övet Johnny Impact, ő pedig a gála után elhagyta a szervezetet. Hogy pontosan mi állt Aries távozása mögött, az azóta sem derült ki.

Eli Drake az Impact Wrestling-nél eltöltött ideje alatt a társaság arcává nőtte ki magát. Kemény munkájának meg lett az eredménye, és megszerezte a megüresedett világbajnoki címet, miután Alberto El Patron-t felfüggesztették. A bajnoki uralkodásának Austin Aries vetett véget, ezt követően azonban esélyt sem kapott, hogy azt visszahódítsa tőle. Drake nem sokkal később Scott Steiner-rel közösen megszerezte a csapatbajnoki címeket, majd 2019 áprilisában elhagyta a társaságot, mert nem volt hajlandó megküzdeni Tessa Blanchard-dal. Eli Drake azóta az NWA rosterét erősíti.

Pentagon Jr. 2018-ban debütált az Impact Wrestling-nél, testvérével Fenix-szel. A mexikói birkózó rögtön elhódította a világbajnoki címet Austin Aries-től, de hivatalosan csak két napig birtokolhatta az övet. Pentagon nem sokkal később a testvérével közösen megalapította a Lucha Brothers formációt, amivel a Tag Team divízió élére kerültek. Az akkoriban alakuló AEW szervezet ajánlatot tett a testvérpárnak, akik habozás nélkül ki is használták az adódó lehetőséget. 

Johnny Impact 2011-ben fordított hátat a WWE-nek, és a független szervezetek felé vette az irányt, majd 2017-ben aláírt az Impact Wrestling-hez. Johnny 2018-ban megszerezte a világbajnoki címet Austin Aries-től, és egészen 196 napig birtokolhatta azt. Ez a harmadik leghosszabb uralkodás volt a cég történelmében. Johnny miután elvesztette a világbajnoki övet, már nem hosszabbította meg a lejáró szerződését, és úgy döntött, hogy visszamegy a WWE-be.

Brian Cage mint ahogy Pentagon Jr. és Johnny Impact szintén a Lucha Underground-ból szerződött az Impact Wrestling-be. A szervezetnél eltöltött két éve alatt megszerezte az X-Division bajnoki címet, majd a világbajnoki övet is. A világbajnoki uralkodása alatt nem igazán tudott kibontakozni, mivel többször is megsérült. Cage idén januárban elvesztette a világbajnoki címet Sami Callihan ellen, majd megműttette a bicepszét, és átigazolt az AEW-hez.

Tessa Blanchard volt az a birkózó, akibe a legtöbb munkát fektette az Impact Wrestling az elmúlt évek során. A lány először a női részlegnél ért fel a csúcsra, majd célba vette a világbajnoki címet, amit meg is szerzett Sami Callihan legyőzésével. Erre korábban még sosem került sor, hogy egy nő birtokolja a világbajnoki övet. Ezt a rajongók is megosztó véleménnyel fogadták, voltak akinek tetszett az ötlet, és voltak akik szürreálisnak gondolták, hogy egy nő birtokolja a világbajnoki címet, annak ellenére, hogy Tessa valóban elképesztő dolgokra képes a kötelek között. Tessa Blanchard április óta nem volt látható a képernyőn, és ez részben a koronavírus járvány, részben pedig a saját döntésének volt köszönhető. Tessa és a vezetőség közti tárgyalások végül odáig jutottak, hogy jobbnak látták ha nem folytatják tovább a közös munkát. 

És akkor lássuk ki az a két korábbi világbajnok, aki nem hagyta el a szervezetet, miután megfosztották őket a világbajnoki címtől. 

Eddie Edwards 2014-től erősíti az Impact Wrestling roster-ét, amivel mára az öltöző rangidős birkózójának mondhatja magát. Eddie már megszerezte az X-Division, a Tag Team és a világbajnoki címet is, amit kevesen mondhatnak el magukról. Eddie Edwards többször is lenyilatkozta, hogy jól érzi magát a társaságnál, és eddig mindig meghosszabbította a lejáró szerződését. 

Sami Callihan a másik olyan birkózó Eddie Edwards után, aki többször is azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát a jelenlegi munkaadójánál, és esze ágában nincs többet visszamenni a WWE-be, ahonnan nem jó szájízzel távozott. Sami mára a társaság arcává nőtte ki magát, ami nem is meglepő a ringben nyújtott teljesítménye után. A rajongók egymás után két évben is az ő meccsét választották az év mérkőzésének, idén januárban pedig megszerezhette a világbajnoki címet is, Brian Cage legyőzésével. Sami karakterén nem esett csorba miután elvesztette a világbajnoki övet, ugyanis viszályba kezdett Ken Shamrock-kal, a szervezet első világbajnokával, akit idén beavatnak a Hall of Fame részlegbe.

Tessa Blanchard távozásával jelenleg nincs gazdája a világbajnoki címnek, és a jövő hónapi Slammiversary PPV-ig már nem is lesz. Most már csak az a kérdés, hogy vajon a vezetőség tanult a hibájából, és megtöri az öt éve tartó átkot a világbajnokokkal kapcsolatban?

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.