Header Ads

5 dolog, amit nem tudtál Eddie Guerreroról

Minden idők egyik legjobbja volt a ringben, sajnálatos módon fiatalon, mindössze 38 évesen elhunyt pedig még jó néhány évig elkáprázhatta volna a rajongókat.
(Fotó: WWE)
Eddie Guerrero 2005 novemberében hunyt el, amely óta egyre nagyobb és nagyobb a legenda státuszba kerül, amely nem véletlen, hiszen fantasztikus előadó volt. A legtöbb rajongó nagyon sok dolgot tud róla, de a Sportskeeda összegyűjtött öt olyan tényt, amely nem mindenki számára ismert.

5, A WCW-ban eleinte csak jobber volt

Kétségtelen, hogy a legtöbb rajongóra a WWE-ben tett szert Eddie Guerrero, de már a WCW-ban is kedvelték, hiszen úttörője volt a cirkálósúlyú pankrátorok térnyerésének. Akkoriban még az ő testfelépítése nem számított nehézsúlyúnak, de a 2000-res évek elejére ebben is fordult a kocka. Eddie először 1989-ben tűnt fel a WCW-ban, ahol az volt a feladata, hogy segítse az ismertebb pankrátorok adott futását. Egészen 1995-ig kellett várnia a nagyobb lehetőségekre, miután az akkori elnök, Eric Bischoff úgy döntött attrakcióként kezeli a kisebb termetű pankrátorokat. Később a Chris Benoitval vívott mérkőzései kivívták a tiszteletet, így eljuthatott a cirkáló és a United States Bajnoki Címekig. A nagyobb lehetőségeket már Vince McMahontől kapta 2000-től a WWE-ben, a többi mára történelem.

Los Guerreros, Eddie és Chavo Guerrero tag team bajnokokként - (Fotó: WWE)
4, Az utolsó hónapjaiban folyamatos fájdalmai voltak

A pankráció veszélyes szakma, rengeteg sérüléssel jár és nehéz elfogadni a kritikákat. A WWE wellness-politikájának megjelenése előtt nagyon sok pankrátor nyúlt alkoholhoz, fájdalomcsillapítókhoz és a szteroidokhoz. A fájdalmak Guerrero-t sem kerülték el. 2005-ben nagyon sok emlékezetes mérkőzést vívott, gondoljunk csak a Rey Mysterio, Chris Benoit vagy a Batista elleni mérkőzéseire, azonban ezeket a klasszikusokat nagy szenvedés árán hozta össze, amelyeket a rajongók nem láthattak a teljesítményén. Évekkel ezelőtt Bob "Harcore" Holly mesélte el, hogy Eddie az utolsó hónapjaiban a mérkőzései előtt számtalanszor feküdt a földön nagy fájdalmakkal. Amikor a meccsre került sor ivott egy energia italt és összehozott egy emlékezetes összecsapást. Ignorálta a fájdalmat és a birkózásra koncentrált, csak kevesen tudtak a fájdalmairól.

3, Első meccsét 9 évesen vívta

Eddie Guerrero vérében csörgedezett ez a szakma. A családja révén már korán elkezdett birkózni a Guerrero família udvarában. Mivel a testvérei idősebbek voltak velük nem, de az unokatestvérével Chavo  Guerrero Jr-al gyakorolhatott. Egy mexikói karneválon a 9 esztendős Eddie és a 6 éves Chavo egy tag team meccsen mutatkozott be, amelyet megnyertek. Ellenfeleik Eddie édesapja és a nagybátyja voltak.

Vince McMahon gratulál Eddie Guerreronak a No Way Outon aratott Brock Lesnar feletti győzelméhez 2004-ben, amellyel akkor WWE Bajnok lett - (Fotó: WWE/Pinterest)

2, A WWE-ben először nem a lie, cheat & steal karakterrel vált ismertté

Eddie karrierje 2001-ben nagyon rosszra fordult, hiszen még 1999-ben autóbalesetet szenvedett, amely kis híján az életébe került és amely következtében ráfüggött a fájdalomcsillapítókra. A WWE haza küldte, de Guerrero elment a függetlenekhez, majd csak 2002 áprilisában térhetett vissza, amikor Rob Van Dam várt rá a ringben. Nem sokkal később újra összeállt a Los Guerreros, miután csatlakozott Chavo mellé. Ekkor jött képbe a "lie, cheat and steal" karakter, amelyet Eddie eleinte nem kedvelt, de nagyon gyorsan népszerűségre tett szert.

1, A WrestleMania 22-n megküzdhetett volna Shawn Michaels-szel

A meccs, amely sokak számára álom volt, de sohasem történt meg Eddie Guerrero korai halála miatt. A Shawn Michaels kontra Guerrero meccs ötletét először 2005-ben vette elő a WWE. Állítólag Vince McMahon egy három mérkőzéses klasszikust tervezett, az első összecsapásuk a Survivor Seriesen lett volna, majd következett volna a Royal Rumble és zárásként a WrestleMania 22. De jött az a tragikus november 13-a és Michaels végül a WrestleMania 22-n Vince McMahonnel csapott össze.

(Forrás: Sportskeeda)

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.