Header Ads

IMPACT! 2020. Január 12. - Hard to Kill - Összefoglaló

Múlt vasárnap rendezte meg Impact Wrestling az idei év első PPV-jét, a Hard To Kill-t a Texas állambeli Dallas-ban. A gálán terítékre került az összes bajnoki cím, köztük a világbajnoki is, amit Sami Callihan tett kockára Tessa Blanchard ellen.

 
 A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Madman Fulton vs. Ken Shamrock
Madman Fulton és Ken Shamrock összecsapásával kezdődött a Hard to Kill PPV. Fulton-t elkísérték az arénába a Crist testvérek is, akik meg is próbáltak segíteni a társuknak. Shamrock ezzel nem törődve többször is szorító fogásba fogta ellenfelét. Az egyik ilyen Arm Breaker mozdulatnál megroppant Madman válla, amely jól látható volt mikor ráközelített a kamera. A korábbi világbajnok ekkor már nem akarta tovább folytatni a meccset, és kérte Fulton-tól, hogy adja fel a küzdelmet. Fulton úgy gondolta, hogy egy kézzel is el tud bánni az ellenfelével, de ekkor Shamrock egy újabb szorító fogásba fogta a kezét. Fulton itt már inkább kérte a bírót, hogy vessen véget a küzdelemnek.

A szünetben megnézhettük, ahogy Tessa megérkezett az épülethez, és azt is, hogy Rich Swann-nak a PPV előtti este megsérült a bokája.

Ace Austin (c) vs. Trey - Impact X-Division Championship Match
A gála második meccsét Ace Austin és Trey Miguel vívta egymással az X-Division bajnoki címért. Trey mérkőzését az édesanyja az első sorból nézte, és a többi nézővel drukkolt a fiának, hogy legyőzze Austin-t. Trey többször is tushelyzetbe tudott kerülni, de Austin végül a Fold befejező mozdulatával sikeresen megvédte a címét. A meccs után Ace Austin odament Trey anyjához, és kérte tőle, hogy adjon neki egy gratuláló puszit. Ekkor Trey visszasietett az arénába, és nekiesett a bajnoknak. A két birkózót végül a bíróknak kellett szétválasztaniuk.

Gabby Loren interjút készített a backstage-ben ODB-vel. ODB elmondta, hogy az új Food Truck-ja tavasszal már üzembe fog állni, és ehhez már csak hab a tortán, hogy az este után 5x-ös Knockouts Champion-nak mondhatja majd magát.

Taya Valkyrie (c) vs. Jordynne Grace vs. ODB - Impact Knockouts Championship Match
Taya Valkyrie mint ahogy azt már megszokhattuk, most is John E. Bravo-val érkezett az arénába. A meccs korai szakaszában Jordynne meggyőző fölényt mutatott Taya-val szemben, amiből arra lehetett következtetni, hogy új bajnoka lesz a Knockouts divíziónak. Jordynne miután háttérbe szorította Taya-t, bevitt egy Grace Driver-t ODB-nek. Ekkor Bravo közbeavatkozott, és elterelte a bíró figyelmét. A lány ekkor ezt szóvá tette a bírónak, de Bravo kihúzta őt a ringből, Taya pedig kiszámoltatta a földön fekvő ODB-t.

A színfalak mögött Gabby meginterjúvolta RVD-t a mérkőzése előtt. Van Dam nem kételkedik benn, hogy legyőzi Brian Cage-t, majd a meccs után autogramot fog osztogatni a rajongóknak. A beszélgetés alatt elhaladt RVD mellett Daga, aki nem nézett jó szemmel a korábbi világbajnokra. 

Rob Van Dam vs. Brian Cage
Brian Cage a gála előtt bicepsz sérülést szenvedett, így nem 100%-os formában érkezett meg az arénában. Brian-t a ring mellett elkapta egy lány, így Van Dam már idő nap előtt le tudta támadni a korábbi világbajnokot. Ahogy a felek beléptek a ringbe, elkezdődött a mérkőzés, ami alig pár percig tartott csak, ugyanis a bíró jobbnak látta, ha véget vet a küzdelemnek, miután Cage szája felszakadt egy rúgás után. Van Dam nem értette, miért kellett félbeszakítani a küzdelmet, majd ekkor Daga besietett az arénába, hogy leállítsa RVD-t. Van Dam ekkor megtámadta Daga-t, a bíró pedig egy új mérkőzést írt ki kettejük között. Ez a meccs sem tartott sokáig, RVD a Five Star Frog Splash mozdulatával legyőzte Daga-t. A mérkőzés után Katie Forbes felhívta a barátnőjét a ringbe, hogy együtt ünnepeljék RVD győzelmét.

Gabby megpróbált interjút készíteni Sami Callihan-nel, de a világbajnok helyett, Jake Crist nyitott ajtót. Jake elmondta, hogy Sami nem beszél senkivel, de jól van.

Eddie Edwards vs. Michael Elgin - Call Your Shot Trophy is on the line
A két birkózó rögtön egymást nem kímélve neki esett egymásnak a gong után. Erre számítani is lehetett, a gála előtti mérkőzésüket látva. Elgin és Eddie hamar a ringen kívül találta magát, mivel Edwards egy Dive-val kiugrott a kötelek közül Big Mike-ra. Elgin itt felszedte a szőnyeget, és egy Neckbreaker-rel a padlóra küldte Eddie-t. Visszatérve a kötelek közé, Elgin folytatta a dominanciáját, de Eddie már kiismerte Big Mike-ot. Miután Elgin hozzá vágta a ring sarkához Eddie-t, be akarta fejezni a mérkőzést az Elgin Bomb mozdulatával, de Edwards ekkor kiszabadította magát, és tusba fogta ellenfelét. Eddie ezzel megtudta nyerni a mérkőzést, így megtarthatja a Call Your Shot trófeáját.

Moose vs. Rhino - No DQ Match
Már rögtön a meccs elején Moose egy Spear-rel leterítette Moose-t. A No DQ szabályoknak köszönhetően, a két birkózó ezt követően egy székkel esett egymásnak, majd Rhino előbb a rámpára majd egy asztalba hajította Moose-t.Moose válaszként a felső kötélről ráugrott egy könyökössel Rhino-ra. Rhino folytatni tudta a küzdelmet, és a ring közepére igazított pár széket, hogy ebbe Superplex-elje Moose-t. Ha ez még nem lett volna elég, Rhino még egy asztalt össze akart törni Moose-al, de amikor bele próbált futni ellenfelébe, Moose maga elé rántotta a bírót, így ő lett az áldozata a Gore mozdulatnak. Ennek köszönhetően Moose megmenekült, és válaszként be tudta vinni újra Rhino-nak a No Jackhammer Needed Spear mozdulatát, amivel meg is nyerte a meccset.

The North (c) vs. Willie Mack - Impact World Tag Team Championship Match
Rich Swann-nal közölte az orvos a mérkőzés előtt, hogy nem engedi a ring közelébe a sérülése miatt, így Willie Mack egyedül kellett, hogy kiálljon a North ellen. Mack helyt tudott állni egyedül is a 2-1 handicap meccsen, mivel Ethan Page sem 100 %-os formában érkezett a gálára, egy szalmonella mérgezésnek köszönhetően. Willie elkápráztatta a rajongókat egy Super Canadian Destroyer bemutatásával, majd ráugrott egy Six Star Frog Splash-el Alexander-re, de ekkor Page kihúzta a bírót a ringből, hogy DQ-val véget vessen a meccsnek. Mack ezt nem akarta, így a bíró engedte, hogy folytassák, ami után Page és Alexander közösen már könnyedén legyőzték Willie-t.

Sami Callihan (c) vs. Tessa Blanchard - Impact World Championship Match
Elérkeztünk a gála főmérkőzéséhez, amikor Sami Callihan kockára tette a világbajnoki címét Tessa Blanchard ellen. Sami már a gong előtt lerúgta Tessa-t, és kiosztott neki egy Piledriver-t. Ezt követően elkezdte támadni Tessa egyik lábát, hogy ezzel is gyengítse a kihívóját. Callihan a folytatásban összetört egy asztalt is Tessa-val, de a lány ekkor sem adta fel, és egy Cutter-rel a földre küldte Sami-t. Ekkor az oVe vezetője le akarta ütni Tessa-t a bajnoki övvel, de ezt nem hagyta neki a bíró. Tessa ezt kihasználta, és egy alulra mért rúgással megállította Sami-t, majd harmadszor is végrehajtotta rajt a Magnum mozdulatát. Sami válaszként bevitt egy újabb Piledriver-t az ellenfelének, és leköpte Tessa-t. Tessa két Canadian Destroyer-el végül ki tudta zökkenteni Callihan-t, és a Buzzsaw DDT mozdulata után kikopogtatta Sami-t. Ezzel Tessa Blanchard az Impact Wrestling történelmében elsőként lett a szervezet női világbajnoka.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.