Header Ads

Seth Rollins elitklubhoz csatlakozott Lesnar legyőzését követően

A pankráció világában nem sokat számítanak a statisztikák, de néha lehet érdekességekbe bukkanni, mint például, hogy Kurt Angle, Bill Goldberg és Seth Rollins, azok akik kétszer is legyőzték Brock Lesnart, míg másoknak csak egyszer sikerült. 
Ebben a ciklusban talán utoljára kellett megmérkőzni Lesnarral - (Fotó: WWE)
Brock Lesnar a WWE egyik legnagyobb és legveszélyesebb attrakciója, aki 2012-es visszatérése óta a harminckilenc tévés mérkőzéséből csak tizenkettőt vesztett el. Lesnarnak a jelenlegi a második futása, az első még 2002 és 2004 között volt, amikor újoncként tudta dominálni a rostert. Akkor full-time szerződésben birkózott, így  tévés adáson nyolcvanötször kellett szorítóba lépnie, amelyek alatt huszonöt alkalommal találta magát a vesztes oldalon. Lesnart összesen három ember tudta legalább kétszer is legyőzni, amely nevek között nincs ott John Cena, Undertaker, Triple H és Roman Reigns sem, pedig ők is a legnagyobb ellenfelei voltak. Cena szerepelhetne a listán, de a második győzelmét diszkvalifikációval szerezte, amely miatt a WWE Bajnoki Cím is Lesnarnál maradt.

A listát kizárólag a televízióban leadott mérkőzések alapján állítottuk össze.

Kurt Angle
A WrestleMania 19-en egy igazi klasszikust birkóztak - (Fotó: WWE)
Az egyetlen a listán, aki győzelmeit még Lesnar első időszakában szerezte. Először 2003. március 11-én győzte le Brockot és ezzel együtt védte meg a WWE Bajnoki Címet, majd még ugyanebben az évben a SummerSlamen is megtette mindezt. Angle a WWE-ben egy harmadik győzelmet is számlálhat Lesnarral szemben, ugyan a 2003-as Vengeance gálán Big Show is szerepelt a meccsben, hiszen a tus Brock-ot érte. Sőt Angle nem csak a WWE-ben, hanem Japánban is legyőzte Lesnart méghozzá az IWGP Third Belt Bajnoki Címért, ugyanakkor a WWE ezt nem ismeri el.

Goldberg
Goldberg tizenkét év kihagyás után elkápráztatta a közönséget - (Fotó: WWE)
Az egyetlen pankrátor, aki Lesnar első és második időszakában is győztesként vonulhatott ki kettejük párharcából. Goldberg 2004-ben a jubileumi huszadik WrestleManián, egy Lesnar elleni győzelemmel távozott a WWE-ből, majd 2016-os visszatérése alkalmával ismét vele találta szemben magát, akit ezúttal is legyőzött a Survivor Seriesen. Bill második Lesnar elleni diadalát az egyik legnagyobb visszatérésként tartják számon, hiszen 1 perc 25 másodperc alatt kivégezte az akkor legyőzhetetlennek vélt ellenfelét.

Seth Rollins
Immáron háromszoros világbajnok - (Fotó: WWE)
A Beastslayer az egyetlen, aki kétszer is legyőzte napjaink Brock Lesnarját, akinek stílusa a ketrecharcos karrierje óta nagyon megváltozott. Rollins az idei évben a WrestleManián és a SummerSlamen is nyert a Fenevad ellen, ráadásul mindkét alkalommal megszerezte a Universal Bajnoki Címet is, így már kétszeres bajnoknak mondhatja magát. Rollins egyszer már 2015-ben borsot tört Lesnar orra alá, hiszen a Money in the Bank szerződésének beváltásával elhódította a WWE Bajnoki Címet a WrestleManián. Ezt a győzelmet azonban nem Lesnar ellen, hanem a meccsben szintén résztvevő Roman Reigns ellen aratta.

Szerinted ki lesz a következő, aki újra legyőzi Lesnart?

4 megjegyzés:

 1. de bizony benne van cena is
  -extreme rules 2012
  -night of champions 2014
  utóbbi valószínűleg keveseknek maradt meg, hiszen brock távozott bajnokként, de a ameccset dq-val cena nyerte

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, de csak a tiszta győzelmeket vettem alapul, amely cikkem ötletére a WWE egyik posztja számít alapnak. Ők sem tartják Cenát kétszeres győztesnek. Ugyanakkor, ha nem a WWE, hanem magának a pankrációnak a szabályrendszerét vesszük alapul, akkor valóban igazad van. Eleinte gondoltam belevegyem őt is, de elvetettem.

   Törlés
  2. ahh értem
   viszont nagyon érdekes amit mondtál
   mivel a lesnar-goldberg survivor series meccsen közvetlenül a gong megszólalása után cole mondott valamit

   "only one other man in history has multiple one on one ppv victories over brock lesnar that's john cena"

   ezért gondoltam azt, hogy ők is elismerik azt a győzelmet

   Törlés
  3. Ilyen szempontból van egy kis katyvasz a WWE-nél. Igazából logikusabb, ha idevesszük Cenát is.

   Törlés

Üzemeltető: Blogger.