Header Ads

Ezen a napon: Brock Lesnar elpusztítja Hulk Hogant (2002. augusztus 8.)

Hulk Hogan kilenc év után 2002-ben tért vissza a WWE-be, amely futása karrierjének egyik legsikeresebb időszaka volt.
(Fotó: WWE)
Hogan évekig a rivális szervezetet, a WCW-t erősítette, ahonnan 2000-ben távozott a nézeteltérései miatt. Hogan szerződése lejárt és 2001-ben a WCW is megszűnt, így a WWF maradt az egyetlen opció a visszatérése számára. Mindez 2002-ben meg is történt, miután Hogan a térdeit rendbe rakatta. Kezdetben az nWo tagjaként birkózott, de a The Rock elleni WrestleMania meccse után face turnt vett és újra robogni kezdett a Hulkamania, bár a Hollywood becenevet megtartotta.

Brock Lesnar 2002-ben debütált a WWE-ben, rendkívül tehetséges birkózóként, akire hamar felfigyeltek, mind a nézők, mind a szervezet vezetősége. Lesnar ugyan heel volt, de folyamatosan nőtt rajongóinak száma, így csak időkérdése volt, mikor kerül címmérkőzésbe. Lesnar több legendával, köztük Hulk Hogannel is viszályba került. A Hogan elleni meccse az első számú kihívói jogért zajlott, ami azt jelentette, hogy a győztes lesz The Rock ellenfele a SummerSlamen. Ezen a nyári SmackDown estén Lesnar dominált és valósággal elpusztította Hogant, aki ezután hosszas szabadságra távozott és csak 2003 tavaszán tért vissza.

A mérkőzés után Brock Lesnar legyőzte The Rockot és a szervezet történetének legfiatalabb WWE Bajnokává vált a maga 25 évével. Majdnem megdöntötte Ric Flair rekordját is, hiszen a debütálása és a világbajnoki címnyerése között 126, míg Flairnél 113 nap telt el. Ősszel Undertakerrel került viszályba, de az övet Big Show ellen vesztette el a Survivor Seriesen, miután a menedzsere, Paul Heyman ellene fordult.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.