Header Ads

Ezen a napon: Megszületik az nWo (1996. július 7.)

A pillanat amely örökké megváltoztatta a pankráció történelmét, ami hozzájárult, hogy a rivális WWF megalkossa az Attitude Érát.
Hogan legendás heel turn promója - (Fotó: WCW)
1996. július 7-én rendezte meg a World Championship Wrestling a Bash at the Beach nevű pay-per-viewját. Ez az esemény arról híresült el, hogy Hulk Hogan heel turnt vett, amivel megformálódott az nWo. Hetekkel ezelőtt érkezett meg a WCW-hoz Scott Hall és Kevin Nash vagyis a The Outsiders. Azért jöttek, hogy elpusztítsák a WCW-t, ekkor mindenki azt hitte, hogy ők még mindig a WWF alkalmazottjai. A Bash at the Beach főmérkőzése a The Outsiders, akik mellett egy titokzatos harmadik személy is be volt jelentve, küzdött meg három WCW szupersztárral Stingel, Macho Mannel és Lex Lugerrel, akik megakarták állítani azt a dolgot, amely a WCW-t szerette volna megmérgezni.

A meccs elején Lex Luger megsérült, így a WCW pankrátorai ketten maradtak Nash-sel és Scott-tal szemben, akik harmadik társa még mindig nem érkezett meg. A meccs 16. percében aztán megjelent Hulk Hogan, aki nagy üdvrivalgást kapott mivel mindenki az arénában azt gondolta, hogy Stingék segítségére érkezik. Azonban nem így történt, Hogan ringbe lépett majd beadta a leg dropot a földön tehetetlenül fekvő Randy Savagenek és Hallék is beléptek a szorítóba. Hogan adott még egy leg dropot Macho Mannek, Stinget pedig kilökték a ringből. Ezután Hulk Hogan minden idők egyik legjobb promoját adta le Gene Okerlundnak. Megszületett a New World Order, Hogan pedig rossz fiú lett. Az nWo hamarosan átvette az irányítást a WCW fölött, akikhez később rengeteg pankrátor csatlakozott. Hulk Hogan felvette a Hollywood Hogan nevet és a következő PPV-én megnyerte a WCW később nWo Nehézsúlyú Világbajnoki Címet The Giant (Big Show) ellen.


A teljes meccs, ez legjobb minőségű videó egy a baj vele, hogy német de a lényeg lejjebb van, angolul.
[Gene Okerlund]: Hulk Hogan, elnézést. Elnézést! Mit gondolsz most?
[Hulk Hogan]: Mean Gene, az első dolog, amit meg kell tenned az, hogy elmond ezeknek az embereknek, hogy fogják be szájukat, ha hallani akarják, amit mondani akarok... Az első dolog, amit észre kell venned tesó, az, hogy ez a pankráció jövője. Hívhatod ezt a pankráció Újvilág Rendjenek (New World Order). Ez a két ember egy hatalmas északi szervezetből jött és mindenki csodálkozik, hogy ki volt a harmadik ember. Nos, ki tudna többet arról a szervezetről, mint én tesó?... Hadd mondjak valamit. Én tettem nagy szörnyé azt a szervezetet. Én tettem gazdaggá az embereket ott. Én tettem a szervezet vezetőit gazdaggá. És amikor siker lett belőle, a Hulk Hogan név, Hulk Hogan a férfi, nagyobb lett, mint az egész szervezet. Milliárdos Ted komolyan akart beszélni Hulk Hogan-nel. Nos, Milliárdos Ted filmeket ígért nekem, testvér. Milliárdos Ted több millió dollárt ígért. Milliárdos Ted világkaliberű mérkőzéseket ígért. És amerre Milliárdos Ted és Eric Bischoff sőt az egész WCW megy, már unom tesó. Ezért ezt a két srácot, az úgynevezett Kívülállókat, ezt két férfit szeretném a barátaimnak tekinteni. Ők a pankráció friss vérei tesó. És nem csak átvesszük az irányítást az egész bizniszben hanem Hulk Hogan és szörnyei mindent elpusztítanak ami az útjukba áll, Mean Gene. [A rajongó dobálják a ringbe a szemetet]
[GO]: Nézd ezt a sok szart a ringben. Ez a jövő számodra ha  olyanokkal szeretnél lógni, mint Nash és Hall.
[HH]: Amennyire én tudom, az összes szar ebben a ringben az itt lévő rajongókat mutatja be. Két évig, testvér, két évig tartottam a fejem magasban. Megtettem mindent a jótékonykodásért, megtettem mindent a gyerekekért. És a fogadtatás, amit kaptam, amikor ide jöttem – ti rajongók bekaphatjátok, tesó. Mert ha nem lenne Hulk Hogan, akkor ti emberek nem lennétek itt. Ha nem lenne Hulk Hogan, Eric Bischoff még mindig húst árulna egy teherautón Minneapolisban. És ha nem lenne Hulk Hogan, mindezek a Johnny Come Lately's-ek akiket az utóbbi időben láttok birkózni nem lennének itt. Én a világot adtam el, amíg ezek az autójukba tankoltak, hogy eljussanak a középiskolába. Tehát ahogy most van, testvér, Hulk Hogan és a Pankráció Újvilág Szervezete, én és az új vér az oldalamon. Mit fogtok tenni amikor a Pankráció Újvilág szervezete vadul végig robog rajtatok?
[GO]: Ne érints meg van egy csapat ügyvédem! Tony, Bobby, Dusty mennyünk vissza hozzátok.
[Tony Schiavone]: Éppen a Hulkamania végét látjuk. Bobby "The Brain" Heenan-ért, Dusty Rhodes-ért, Gene Okerlund-ért. Tony Schiavone vagyok. Hulk Hogan a pokolba mehetsz, egyenesen a pokolba!
A rajongók a beszéd közben szemet dobáltak a ringbe és kifütyülték Hogant.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.