Header Ads

IMPACT! Homecoming PPV - Összefoglaló

Vasárnap este rendezte meg az Impact Wrestling a 2019-es év első PPV-jét, a Homecoming-ot a szervezet egy korábban használt arénájában, a Nashville-ben található The Asylum-ban. A gálán terítékre került az összes bajnoki cím, és a számos mérkőzés mellett láthattunk egy Ultimate X meccset is, amin megtudhattuk, hogy ki lett a szervezet új X-Division bajnoka.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Rich Swann vs. Trey Miguel vs. Ethan Page vs. Jake Crist – Ultimate X Match to Determine the New X-Division Champion
Rögtön a már várva várt Ultimate X mérkőzéssel kezdődött a gála, amin Rich Swann, Trey Miguel, Ethan Page és Jake Crist küzdött meg egymással a megüresedett X-Division bajnoki övért. A négy birkózónak a ring felett kifeszített kötelekről kellett leszednie az övet, amiért azonnal mindegyikük meg is próbált felmászni. Miután egyiküknek sem sikerült leszedni az övet, a srácok egymásnak estek, és elképesztő mozdulatokat bemutatva kápráztatták el a közönséget. Rich Swann azok után, hogy Jake Crist kiosztott neki egy Piledriver-t a ringen kívül, össze tudta szedni magát, és Trey Miguel-el közösen felmászott az övért. Swann egy hajszállal előbb odaért a címhez mint Trey, így ő kaparintotta meg a felakasztott övet. Ezzel Rich Swann lett a szervezet új X-Division bajnoka.

A szünetben Brian Cage beszélt arról, hogy mennyi áldozatot hozott annak érdekében, hogy világbajnok lehessen, és ezért mindent meg is fog tenni az este folyamán.


Allie & Su Yung vs. Kiera Hogan & Jordynne Grace
Az este második mérkőzésén Allie és Su Yung küzdött meg Jordynne Grace és Kiera Hogan párosával. Allie-ék már rögtön az elején félre állították Jordynne-t, hogy közösen megtámadhassák Kiera-t. Jordynne a későbbiekben már be tudott kapcsolódni a meccsbe, egy adott ponton mind két ellenfelét az ölébe kapta, és kiosztott nekik egy Power Bomb-ot. Erre Su Yung válaszként Jordynne arcába fújt egy piros folyadékot, aki így már nem tudott segíteni Kiera-nak. Allie ezt látva adott egy Code Brreaker-t Kiera-nak, majd a Su-tól kapott kesztyűt használva feladásra kényszerítette a korábbi barátnőjét. A meccs után Su Yung és Allie még megtámadta Kiera-t, majd megérkeztek Yung udvarhölgyei kezükben egy koporsóval. A koporsóban azonban Rosemary bújt meg, aki hosszas kihagyást követően visszatért az Impact Wrestling-hez. Rosemary nekilökte Su Yung-ot az udvarhölgyeknek, majd felment a ringbe Allie-hez, aki inkább ijedtében elhagyta az arénát.

Eddie Edwards vs. Moose – Falls Count Anywhere Match
A gála Eddie Edwards és Moose újbóli összecsapásával folytatódott. Eddie rögtön megtámadta hátulról a ringhez érkező ellenfelét, amire Moose kétszer is a ring széléhez vágta a korábbi barátját. Edwards ezután a ringből egy hatalmas Suicide Dive-al kiugrott Moose-ra, majd a két birkózó a közönség soraiban esett egymásnak. Miután mindketten visszatértek a kötelek közé, Eddie végre hajtott egy Superplex-et Moose-on, majd kihajította a ringből a felállított kordonra. Moose meglepő módon ezt követően is folytatni tudta a küzdelmet, de ekkor megérkezett Alisha Edwards és elvette Eddie-től a bambuszbotját, és ő is neki esett a férje ellenfelének. Eddie végül egy DDT-vel tett pontot a Moose elleni meccsének végére.

Willie Mack vs. Sami Callihan
Sami már a mérkőzés előtt figyelmeztette Mack-et, hogy hallgatnia kellett volna Rich Swann-re, amikor ő megmondta neki, hogy ne kezdjen viszályba Callihan-el. Sami-t elkísérte a ringhez Dave Crist is, akit Mack rögtön félre is állított. A két birkózó egy percig nem kímélte egymást, Sami-nek egy adott ponton viszont jól jött, hogy Dave feltartotta Mack-et, és ezt kihasználva bevitt neki a felső kötélről egy Death Valey Driver-t. Ezt egy Piledriver követte, ami után már Willie Mack nem tudta folytatni a küzdelmet.

Eli Drake vs. Abyss – Monsters Ball Match
Eli Drake a mérkőzés előtt adott egy rövid interjút McKenzie-nek, amiben elmondta, hogy nem fél Abyss-től, sem a mérkőzésüktől. Eli meg is támadta rögtön ellenfelét, hogy átvegye az irányítást. Abyss egy tűzőgéppel válaszolt Eli-nak, majd felállított két asztalt a ring mellett, amibe bele is hajította Drake-et. Abyss előhúzott egy rajzszegekkel teli zsákot a ring alól, amit szét is szórt, majd megragadta Eli-t, és ki akart neki osztani egy Chokeslam-et. Eli ezt nem hagyta, és egy marék szeget Abyss felé dobott, de véletlenül a bírót találta el. Abyss ekkor bevitt egy Black Hole Slam-et Drake-nek, de mivel a bíró saját magával volt elfoglalva, a kopogtatás elmaradt. Abyss előhúzta a ring alól Janice-t, és neki esett Eli-nak, majd egy Chokeslam-el a rajzszegekbe hajította a korábbi világbajnoknak. Drake ezután is tudta folytatni a mérkőzést, és nekiesett egy székkel Abyss-nek, majd az evezőlapátját összetörte a szörny fején, ami után már könnyedén kikopogtatta a tavalyi Hall of Famer-t.

A backstage-ben Killer Kross elmondta, hogy mostanra már letisztult a terve, és az emberek jobban teszik ha az X opció miatt, a Kross opció miatt aggódnak a C opció helyett.

LAX(c) vs. Lucha Brothers – Tag Team Championship Match
Elérkeztünk az este egyik legjobban várt mérkőzéséhez, ahol Sanatana és Ortiz kockára tette a csapatbajnoki címeiket Pentagon Jr. és Fenix párosa ellen. Ahogy arra számítani lehetett, a két csapat elképesztő mérkőzést vívott egymással, felsorolni is nehéz lenne mennyi mozdulattal kápráztatták el a közönséget, akik ezt a "This is wrestling" valamint a "Fight forever" szavakkal jutalmazták. A végig kiélezett küzdelemből az LAX jött ki győztesen, akik előbb félre állították Pentagon-t, majd az egyedül maradt Fenix-en hajtották végre a befejező Insane Flurry mozdulatukat. A meccs után Konnan is megérkezett a ringbe, aki gratulált a két csapatnak, és elismerte, hogy tévedett. A két csapat képes volt úgy megküzdeni egymással, hogy megromlott volna a személyes kapcsolat.

Tessa Blanchard(c) vs. Taya Valkyrie – Knockouts Championship Match
Tessa Blanchard és Taya Valkyrie Knockouts Championship mérkőzésével folytatódott a gála, ahol Gail Kim volt a speciális bíró. Gail-nek bőven volt dolga a két lány meccse alatt, először Tessa találta el véletlenül, ami után nem is tudott számolni Taya-ra, miután az egy Buzzsaw DDT-től a földre került. Tessa dühében a bajnoki övet bevitte a ringbe, de Gail közbeavatkozott, és a huza-vona közben ő ütötte le vele Taya-t. Ezután Tessa és Gail még többször összeszólalkozott egymással, mert szerinte a bíró nem elég gyorsan számolt a tusoknál. Ezt Gail Kim megunta, és bevitte az Eat Defeat mozdulatát Tessa-nak, amit Taya, Road to Valhalla finishere követett. Ezzel Taya Valkyrie lett a szervezet új női bajnoka. 

Johnny Impact(c) vs. Brian Cage – World Championship Match
Elérkeztünk az este főmérkőzéséhez, ahol Johnny Impact kockára tette a világbajnoki címét Brian Cage ellen. Cage élete lehetősége előtt állt, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy karrierjében először világbajnok lehessen. Azonban arra nem számított, hogy Johnny két Suvivor-ös barátja is közbe fog szólni a küzdelembe, akik előbb lökdösni kezdték a gépet, majd elterelték a bíró figyelmét. Így Cage hiába vitte be Impact-nek a Drill Claw befejező mozdulatát, nem volt aki időben rászámolt volna a bajnokra.   Brian Cage végül a kötélről megpróbált bevinni egy Superplex-et az ellenfelének, de ebből Johnny fordítani tudott, és sikerült két vállra fektetnie a gépet, amivel meg tudta őrizni a világbajnoki címét.  A mérkőzés után Cage dühében odadobta a bajnoki övet Johnny-nak, majd távozott az arénából. Johnny-nak a felesége gratulált elsőként, majd mikor közösen elhagyták volna az arénát, megjelent Killer Kross, és megtámadta mindkettőjüket, olyannyira, hogy Taya Valkyrie-t egy Powerbomb-al a közönség soraiba dobta.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.