Header Ads

Ezen a napon: Az utolsó szög a WCW koporsójában (1999. január 4.)

1999-ben, ezen a napon a pankráció történelmében Mick Foley megnyerte élete első WWE Bajnoki címét a Raw Is War-on, míg a WCW-ban egy érthetetlen esemény, a Fingerpoke of Doom történt meg.
Itt billent végleg minden a WWE mérlegére - (Fotó: WWE)
A cím kemény, hiszen január 4-én a WCW Nitro még megverte nézettségben a WWE, akkor még WWF RAW-t, de az esemény sorozatok egy vég kezdetét jelezték. Ezzel az adással a WWE nyerte a legtöbbet, hiszen a World Championship Wrestling katasztrofális hibákat követett el. Minden Eric Bischoff azon döntésével kezdődött, hogy ezen a napon is mondják be a Raw eredményeit a Nitron. Akkoriban még csak minden második RAW ment élőben, a többit előre felvették.

Az elnök elrendelését, rendre a szervezet vezetőkommentátora, Tony Schiavone követte. Azon az estén a RAW felvételről ment, Tony pedig a következő, végzetes mondatokat mondta el:

"Rajongók, ha arra gondoltok, hogy átkapcsoltok a másik csatornára, ne tegyétek, mert Mick Foley aki nálunk Cactus Jack néven birkózott megfogja nyerni a világbajnoki címet. Ha! Ez sok segget leültet majd a tv elé."

Ez azt eredményezte, hogy 600 ezer néző váltott csatornát a Nitro-ról a Raw-ra, és így tanúi lettek Foley nagy győzelemének.Ha hosszabb távon nézzük, akkor ezt a hibát még kijavíthatta volna a WCW, de beleszaladtak még egy baklövésbe, mégpedig újra élesztették az egységes New World Ordert, amely történet 1999 elejére már unalmassá vált a nézők számára. Bár, még ezt is meglehetett volna stílusosan oldani, ehelyett a rajongók a beígért Goldberg kontra Kevin Nash visszavágó helyett, egy Hollywood Hogan győzelmet kaptak Kevin Nash ellen, de még milyet. Hogan ugyanis egy ujjal lett világbajnok, ezzel visszatérve a visszavonulásból, ezt az eseményt csak a Fingerpoke of Doomként emlegetik. Aztán ott volt még Goldberg néhány nappal ezelőtti veresége, a hozzá képest veterán Nash ellen, a Starrcade-en.


Ezután még bő két évet megélt a szervezet és 1999-ben jó nézettségeket produkált, de folyamatos leejt menetbe kerültek. Ezen a hétfőn nyertek utoljára a nézettségi versenyben, ezután a WWF letaszíthatatlan volt a trónról. Konklúzióként levonható, miszerint a WCW önmagában jó adásokat csinált, de Vince McMahon és szervezete előállt az Attitude Érával, amely új megasztárokat teremtett a professzionális birkózás világában.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.