Header Ads

IMPACT! 2018. December 27. - Best of 2018. 2.rész - Összefoglaló

Az idei év utolsó IMPACT! adásában a cég összegyűjtöttei a 2018-as év legjobb mérkőzéseit a rajongók szavazatai alapján. Lássuk melyek voltak idén az Impact Wrestling legizgalmasabb küzdelmei.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Rich Swann vs. Fenix - IMPACT! 2018. Július 5.
Josh Mathews felkonferálta a ringben az év utolsó IMPACT! adását, ami az idei év legjobb mérkőzéseit tartalmazta. Az első ilyen összecsapás Rich Swann és Fenix küzdelme volt. Fenix egy rövid kihagyást követően ezen a meccsen tért vissza az Impact Zone-ba, és Rich Swann is ez idő tájt debütált a szervezetnél. A két high-flyer elképesztő mérkőzést vívott egymással. A közönség a látványos mozdulatokat látván a "This is awsome" és a "Fight forever" kántálásba kezdett, amire már nagyon rég nem volt példa. A végig kiegyenlített harcból végül Fenix jött ki győztesen, aki egy Muscle Buster-ből indított Sitdown Powerbomb mozdulattal kikopogtatta Rich Swann-t.

LAX(c) vs. OGz - Street Fight Match - IMPACT! 2018. Augusztus 16.
AZ LAX és az OGz még a nyáron kezdett feudba egymással. A két csapat az idei Slammiversary PPV-n egy 5150 Street Fight meccsen már megküzdött egymással, majd ezt követően ennek az összecsapásnak volt egy visszavágója is, amit a felek egy tényleges utcai harc típusban vívtak egymással. King és Konnan megegyeztek, hogy nem avatkoznak közbe Santana és Ortiz, valamint Homicide és Hernandez küzdelmébe. A mérkőzésbe több ember is segítségére volt a két csapatnak, de végül az LAX felülkerekedett a riválisán, és visszaszerezte az ellopott csapatbajnoki címeiket. Konnan gratulált a csapatának, és ezzel lezártnak tekintette a viszályt, viszont King erre azt mondta, hogy ennek itt még nincs vége, majd térdre ereszkedett, és kérte az LAX vezetőjét, hogy adja meg ami jár neki. Konnan örömmel teljesítette King kérését.

Tessa Blanchard(c) vs. Taya Valkyrie - Knockouts Championship Match - 2018. Október 14. Bound for Glory
A Best of adás innentől kezdve az idei év 5 legjobb mérkőzésével folytatódott. Az ötödök meccs amit a rajongók megszavaztak, az Tessa Blanchard és Taya Valkyre a Bound for Glory-n vívott Knockouts Championship mérkőzése volt. Taya Valkyrie pár hónapos kihagyást követően ekkor tért vissza az Impact Wrestling-hez, hogy megpróbálja elhódítani Tessa Blanchard-tól a Knockouts Championship címet. Taya-nak erre minden esélye meg is volt, ugyanis remek formában érkezett a ringbe, és végig fel tudta venni a versenyt az aktuális nő bajnokkal. A két lány mozdulatok sokaságát mutatta be egymáson, Taya egy adott ponton a Road to Valhalla után nagyon közel került a győzelemhez, de a bíró a ringtakaróval volt elfoglalva, így később kezdett el számolni Tessa-ra. Blanchard így ki tudott jönni a tusból, majd ezt követően kiosztott ellenfelének egy Buzzsaw DDT-t, majd egy Hurricanrana-t. Végül egy Magnum Flying Codebreaker-el legyőzte Taya-t, és megőrizte Knockouts Championship címet.

Austin Aries(c) vs. Pentagon Jr vs. Fenix - Three Way World Championship - Match 2018. Április 22. Redemption  
A közönség szavazata alapján a negyedik legjobb meccs idén az Austin Aries vs. Pentagon Jr. vs. Fenix Redemption PPV-n vívott világbajnoki címmérkőzése volt. A gála főmérkőzésén Austin Aries rögtön megpróbálta éreztetni a két luchador-al, hogy ő van otthon az Impact Zone-ban, és meg is támadta a két mexikóit. Pentagon-t nem sokkal a gong után be is fogta a Last Chancery mozdulatába, amit Fenix szakított meg. Ezek után a testvérek egymást nem kímélve folytatták a küzdelmet, amit Austin sem nézett tétlenül. Helyette a közönség soraiba dobta Pentagon-t, majd visszatérve a ringbe, egy 450 Splash-t ugrott a két kihívójára. Ekkor úgy gondolta, már nyerő pozícióban van, és Fenix-en készült végrehajtani a Brainbuster-t, de ez nem sikerült neki, helyette ugyan úgy mint a WrestleCon estéjén, egy dupla Superkick áldozata lett. Pentagon végül mindkettőjüknek egyszerre adott egy DDT-t, majd Aries-t kikopogtatta a befejező Pentagon Driver mozdulata után. 

LAX(c) vs. The OGz – 5150 Street Fight Tag Team Championship Match - 2018. Július 22. Slammiversary
A harmadik legjobb mérkőzést a rajongók szerint az idei Slammiversary PPV-n rendezte a cég, ez pedig az LAX és az OGz 5150 Street Fight csapatbajnoki küzdelme volt. A két csapat nem kímélte egymást, a NO DQ mérkőzés szabályait maximálisan kihasználta mind King, mind Konnan csapata. Egymás után törtek az asztalok, és végül egy rajzszögekkel teli zsák is előkerült. Amíg Konnan elkapta Homicide-ot, Santana szétszórta a szögeket a ringben, majd bele hajította ellenfelét, végül pedig egy Splash-t ugorva pontot tett a mérkőzés végére, aminek köszönhetően az LAX megvédte a Tag Team Championship címét.

Austin Aries(c) vs. Johnny Impact - World Championship Match -
2018. Október 14. Bound for Glory
A dobogó második fokára a közönség Austin Aries és Johnny Impact világbajnoki címmérkőzését szavazták meg, amit a felek a Bound for Glory-n vívtak egymással. Mint ahogy arra számítani lehetett, Johnny Impact a feleségével, Austin Aries pedig Killer Kross és Moose kíséretében érkezett a ringhez. A két birkózó hetek óta tartó Twitter üzengetése, és az előtte napi Hall of Fame ceremónián történt incidense látszólag nem múlt el nyomtalanul, a két birkózó között tapintani lehetett a feszültséget. Ez a mérkőzés során sem változott, a világbajnok és kihívójának összecsapását inkább lehetett harcnak nevezni, mint sem birkózásnak. Johnny többször is durván neki esett Aries-nek, aki ezt viszonozta is ellenfelének. Aries ezt követően elkezdte inzultálni Taya Valkyrie-t, majd egy adott ponton véletlenül el is találta a lányt egy ugrásával. Ezért Johnny először a ring mellett neki esett Aries-nek, majd a kötelek között kiosztott neki egy Brainbuster-t, és egy Starship Pain-t, ami után Austin már nem tudta folytatni a küzdelmet. Johnny Impact ezzel megszerezte az Impact World Championship címet, és lett a szervezet új világbajnoka.

Pentagon Jr. vs. Sami Callihan - Hair vs. Mask Match -
2018. Július 22. Slammiversary
Az várható volt, hogy Sami Callihan és Pentagon Jr. Slammiversary PPV-n vívott mérkőzése nem egy átlagos összecsapás lesz, de azt hiszem arra egy rajongó sem számított, hogy a két birkózó ennyire magasra fogja tenni azt a bizonyos lécet.  Így nem is volt meglepő, hogy a nézők ezt a küzdelmet választották a 2018-as év legjobb mérkőzésének. A meccs közben előkerült Sami baseball ütője, acélszékek, és két darab nagy méretű szeg is, amit előbb Callihan használt Pentagon ellen, majd a korábbi világbajnok ezt viszonozta, és az oVe vezetője fejéhez nyomta, majd megütötte azt a baseballütővel. Várható volt, hogy a Crist testvérek is Sami segítségére sietnek, de Pentagon őket is elrendezte egy székkel. Ekkor Callihan egy fehér port szórt az ellenfele arcába, amitől Pentagon egy kis időre elvesztette a látását, és megtámadta a bírót, majd végrehajtotta rajt a kartörő mozdulatát, így új játékvezetőnek kellett érkeznie a ringbe. Sami ekkor felállított négy széket a ring közepén, de ezt is Pentagon tudta kihasználni, és kiosztott egy Package Piledriver-t ellenfelének a székeken. Egészen elképesztő módon Sami még ez után is kijött a tusból, amit sem a rajongók, sem a mexikói birkózó nem akart elhinni. Sami ezután leköpte ellenfelét és bemutatott Pentagon-nak, aki erre három Superkick-el és a kartörő mozdulatával válaszolt neki, majd egy újabb Package Piledriver mozdulattal pontot tett a mérkőzés végére. Ez után Sami már nem tudta folytatni a küzdelmet, a korábbi világbajnoknak pedig már csak egy feladata maradt, mégpedig levágni Callihan haját.
Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.