Header Ads

IMPACT! 2018. December 20. - Best of 2018. 1.rész - Összefoglaló

Az év végéhez érve az Impact Wrestling ahogy azt eddig is megszokhattuk, az utolsó két adását az év legjobb pillanatainak felidézésével koronázza meg.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Rich Swann & Willie Mack vs. Matt Sydal & Ethan Page – Bound for Glory 2018
A korábbi X-Division bajnok Matt Sydal és partnere Ethan Page, valamint Rich Swann, és a Lucha Underground-ból ismert Willie Mack  Bound for Glory-n vívott mérkőzésével kezdődött az idei Best of adás első része. A négy birkózó összecsapása a vártnál is jobbra sikerült, elképesztő látványos mozdulatokból egy percig sem volt hiány. Swann és Mack kiválóan össze tudott dolgozni egymással, aminek meg is lett az eredménye. Rich egy Handspring Cutter után, a második kötélről ugrott egy Phoenix Splash-t Matt Sydal-re, ami után ő már nem tudta folytatni a küzdelmet

Tessa Blanchard vs. Allie - Slammiversary 2018
Az adás Tessa Blanchard és Allie Slammiversary PPV-n vívott küzdelmével folytatódott. A két lány végig kiélezett csatát vívott egymással. Allie ez idő tájt tért vissza a Su Yung-al folytatott feud-jából, ami után nagy magabiztosságra tett szert, azonban Tessa Blanchard ellen most ez is kevésnek bizonyult. Allie hiába használta többször is a Best Superkick Ever mozdulatát a harmadik generációs birkózólány ellen, Tessa kijött a tusból, majd egy Hammerlock DDT-vel legyőzte a korábbi Knockouts Champion-t.

Bobby Lashley vs. Brian Cage - IMPACT! 2018. Március 29.
A következő emlékezetes mérkőzést Brian Cage és Bobby Lashley vívta egymással még az év elején. Lashley hosszú évek óta nem kapott olyan ellenfelet magának, aki csak egy kicsit is megközelíthette volna a testi adottságait. Idén márciusban ez is elérkezett, ugyanis Cage személyében egy méltó ellenfelet kaphatott magának. Brian mikor visszatért a céghez, kezdetben nem igazán láthattuk, hogy mire is képes, ugyanis pár másodperc alatt kikopogtatta az ellenfeleit, itt azonban más volt a helyzet. A négyszeres világbajnok nem az a fajta birkózó volt a cég történelmében, aki csak úgy hagyta magát egy mozdulattal legyőzni. A srácok a vártnál is jobb mérkőzést vívtak egymással, ami mindvégig kiélezett volt. Lashley hiába adott egy óriási Spear-t ellenfelének, Cage most is megállíthatatlan volt, és a Discus Lariat mozdulatával legyőzte a Walking Armageddon-t.

Sami Callihan vs. Eddie Edwards -  IMPACT! 2018. Március 1.
A felek rögtön egymásnak estek, és a ringből való kiugrásokkal, az egymás utáni rúgásokkal és Sami Pile Driver mozdulatával elkápráztatták a közönséget. Callihan-t elkísérték a ringhez Dave és Jake is, akik viszont nem sokat tudtak segíteni barátjuknak, mert a bíró kizavarta őket az arénából. Mikor Sami már a második Pile Driver-t akarta végrehajtani Eddie-n, az fordítani tudott a helyzetből, és tusba fogta ellenfelét, amiből ő már nem tudott kijönni. A korábbi világbajnok azonban nem sokáig ünnepelhette a győzelmét, ugyanis Callihan neki esett, amire Bobby Lashley is felkapta a fejét, de mikor ment volna segíteni Edwards-nak, a Christ testvérek megtámadták a backstage-ben a négyszeres világbajnokot. Eközben Sami nem hagyta abba az ámokfutását, és egy széket helyezett a ring közepén fekvő Eddie Edwards-ra, majd egy baseballütővel ütött rá, de az ütés véletlenül lecsúszott, ami következtében Eddie arca megsérült. Sami Callihan és Eddie Edwards ezen mérkőzése örökre emlékezetes marad, ugyanis a rosszul kivitelezett mozdulat miatt akár sokkal nagyobb baj is lehetett volna, de Eddie szerencsére megúszta "csak" egy arc és orr töréssel. 

Austin Aries vs. Fallah Bahh – Impact World Championship Match - IMPACT! 2018. Szeptember 13.
A következő emlékezetes pillanat Fallah Bahh karrierje talán legmeghatározóbb küzdelme volt.  Aries kezdetben nem is vette komolyan az összecsapást, de Fallah győzni akarása arra késztette, hogy ne vegye félvállról a küzdelmet. A bajnok végül a Last Chancery befejezőmozdulatával legyőzte ellenfelét, és megőrizte a világbajnoki címét.

Austin Aries(c) vs. Moose – World Championship Match - Slammiversary 2018
Az idei Slammiversary PPV főmérkőzésével folytatódott az adás, aminek egy vendég szereplője is volt, a Toronto Blue Jays játékosa Curtis Granderson, aki a világbajnoki címet adhatta át a győztesnek. Mindkét birkózó magabiztosan érkezett az arénába, Moose élete mérkőzésére készült, és eltökélt szándéka volt, hogy elhódítsa a cég legrangosabb övét. Ezért mindent meg is tett, és olyan mozdulatok, mint a Last Chancery, és a Brain Buster után is folytatni tudta a küzdelmet. A bajnok végül az övét is használni akarta a korábbi Grand Champion ellen, de ebben Granderson megakadályozta. Austin Aries ezek után még egy utolsó Brain Buster-t kiosztott Moose-nak, amivel legyőzte ellenfelét, és megvédte az Impact World Championship címét. 

Johnny Impact vs. Taiji Ishimori vs. Fenix vs. Petey Williams - Slammiversary 2018
Az adás utolsó meccse, az idei Slammiversary PPV nyitóküzdelme volt, amit Johnny Impact, Taiji Ishimori, Fenix valamint Petey Williams vívott egymással. A dolog érdekessége, hogy Petey Williams eredetileg nem is szerepelt volna a gálán, neki az utolsó pillanatban kellett beugrania, ugyanis nem sokkal a PPV előtt Rich Swann agyrázkódást szenvedett egy független szervezetnél. A négy hihg-flyer elkápráztatta a közönséget a  nyári Slammiversary-n látványosabbnál-látványosabb mozdulataival. A küzdelmet az este folyamán visszatérő Johnny Impact nyerte meg, aki Fenix-en hajtotta végre a befejező mozdulatát, a Starship Pain-t.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.