Header Ads

10 WWE jóslat 2019-re

Aki annak idején követte az oldalamat az tudhatja, hogy minden év végén érkeztem egy olyan cikkel, amely a következő évre próbál jósolni, most ezt a hagyományt szeretném folytatni.

2018-at értékelve elmondhatjuk, hogy a rajongók legszívesebben elfelejtenék ezt az évet. Habár voltak pozitív dolgok, sajnos rengeteg negatív mozzanat történt. Roman Reigns ideiglenes visszavonulása mérte a legnagyobb csapást, a szupersztárok egy része bojkottálta a szaúdi utat, a nézettség is elkezdett csökkenni, ráadásul a heti adások egyre unalmasabbá váltak az év előrehaladtával. A WWE emiatt már egy újabb Új Éráról kezdett el beszélni, egy felfrissített produkcióról. Pozitívum viszont a FOX-al kötött szerződés és a női pay-per-view megszületése, Becky Lynch felemelkedése, Daniel Bryan vagy éppen Shawn Michaels visszatérése, de még idevehetjük Cena és Undertaker összecsapásának megtörténését is.

2019 is tartogat meglepetéseket és összességében jobb évre számíthatnak a rajongók, az idei évvel ellentétben.

10. Batista visszatér
(Fotó: WWE)
Ezredik SmackDown Live... Váratlanul Batista idén visszatért a WWE-be, hogy az Evolution tagjaként tiszteletét tegye az SD Live nagy jubileumán. A közönség imádta és láthatóan ő is élvezte, hogy újra a ringben lehet. Végül kicsit szóváltásba keveredett Triple H-dzsel, aki még soha nem tudta őt legyőzni. A hardcore fanok nagyon jól tudják, hogy az Animal egy Hunter elleni mérkőzéssel szeretne végleg elbúcsúzni a kötelektől. Erre a WrestleMania 35-ön lehetősége lenne, azonban Triple H még a sérüléséből lábadozik, így nem tudjuk mikor térhet vissza. Ettől függetlenül Batista megkezdheti az utolsó nagy futását a WWE-ben.

9. A WWE leszerződteti a független sztárok többségét
Adam Cole már az NXT-ben van - (Fotó: ROH)
Ha igazak a hírek, akkor jövőre elindul az All Elite Wrestling, ahol olyanok szerepelnek majd, mint Cody Rhodes, Kenny Omega vagy éppen a Young Bucks. Egy új szervezethez birkózók kellenek és honnan máshonnan lehetne feltölteni egy rostert, mint a függetlenek világából. Ezt a WWE csinálja már évek óta, akik az NXT-ben építik fel a jövő nagy sztárjait. Nyilván a stamfordi szervezet nem szeretné, ha más is betolakodna a piacára és az AEW elindulása esetén mindenkit szerződtetni fog, akiben fantáziát lát. Nem mellesleg igyekeznek majd a saját birkózóikat is több évre magukhoz láncolni, hosszútávú kontraktusok ajánlásával.

8. Nőnek a WWE részvényei

Idén soha nem látott csúcsokban voltak a WWE részvényei, szeptember végén 96 dollárélt lehetett részvényt vásárolni. Az összeg most 73 dollár körül mozog, amely még mindig irtózatosan magas az elmúlt évekhez képest. 2019-ben ez a tendencia tovább fog nőni, főleg miután párhuzamosan fog futni a WWE a USA Networkön és a FOX-on. A WWE pénzügyileg is stabil évet zárt és láthatóan üzletpolitikára fektetik a legnagyobb hangsúlyt.

7. Nagy visszavonulások
(Fotó: WWE)
A WWE rosterének java része már 40 év fölött van, ez különösképpen a befutott sztárokra igaz. A cégnek még mai napig több par-timere van, akik közül jó páran végleg szögre akaszthatják a birkózó csizmát. A legnagyobb név The Undertaker, aki már 54 éves és a legutolsó meccse már nyomasztó volt, az ideje lejárt, hiszen láthatóan nehezen mozgott a fájdalmai miatt. Könnyen elképzelhető, hogy ez lesz az utolsó WrestleManiája. Kane is kiöregedett, de már Big Show is a visszavonulásra készül. Meglepő, de Ronda Rousey is a távozók között lehet, hiszen elmondta, hogy szeretne családot alapítani és ha mindent elért a WWE-ben, akkor visszavonul. Jason Jordan pedig hasonló nyakproblémákkal bajlódik, mint Edge és Sting, ez az ő szempontjából nem sok jót jelent.

6. Sasha Banks legfeljebb csak tag team bajnok lesz
(Fotó: WWE)
Sasha Banks 2016 óta leejt menetben van, már ami a pozícióját illeti. Akkor lehetett utoljára RAW Női Bajnok és azóta Alexa Bliss, Ronda Rousey, Nia Jax és Natalya is elé került a rangsorban, míg a SmackDown Live-ot Charlotte Flair, Becky Lynch és Asuka uralja. Tehát egyelőre nem nagyon van lehetősége visszatérni a csúcsra, egyetemben a barátnőjével, Bayleyvel. Vince McMahon nemrégiben bejelentett, hogy 2019-ben érkeznek a női tag team övek, amelyre Sasha és Bayley nagy eséllyel pályázhatnak, hiszen ők ketten egy nagyon erős párost alakítanak.

5. John Cena megszerzi 17. világbajnoki címét
(Fotó: WWE)
Habár Cena a jövő évet is javarészt filmezéssel fogja tölteni, ezek az utolsó évei, amelyekben még úgymond sokat birkózhat. Ha a 41 éves legenda felemelkedése ilyen gyors ütemben halad a filmvásznon, akkor pár éven belül olyan helyzetben találhatja magát, mint The Rock, akinek már semmi ideje sincs arra, hogy birkózzon. A cég igyekszik majd 2019-ben is feledhetetlen pillanatokat alkotni, az egyik ilyen John Cena világbajnokká válása lehetne, amellyel megdöntené Ric Flair rekordját. Jelenleg mindketten 16 világbajnoki cím tulajdonosai, de ez hamarosan megváltozhat. Mivel Cena amolyan szabadúszó státuszban van, így megpályázhatja a WWE és az Universal övet is, utóbbit még sohasem nyerte meg.

4. WrestleMania 35 - Női main event
(Fotó: WWE)
A Survivor Seriesen elmaradt Rousey és Lynch összecsapása, mert Becky Lynch orrtörést és kisebb agyrázkódást szenvedett a RAW letámadása közben. Ronda ellenfele végül Charlotte Flair lett, amely szintén egy álommérkőzés volt a rajongók körében. Jelenleg a fiúknál nem sok olyan történet van, amely kiérdemelne egy WrestleMania főmérkőzést és minden jel arra mutat, miszerint jövőre történelmet ír a WWE. Két mérkőzést tudunk elképzelni, mint a potenciális main event. Az egyik opció a Ronda Rousey vs. Charlotte Flair, míg a másik a Ronda Rousey kontra Becky Lynch, amely ugye elmaradt az idei évben.

3. Seth Rollins megnyeri a Royal Rumble-t
(Fotó: WWE)
Sokat lehet arról hallani, hogy Rollins lesz a WWE RAW új arca, míg Roman Reigns távol van. A cég el is kezdte Sethet szépen lassan visszaépíteni, arra szintre, ahol még a sérülése előtt volt. Viszont még nincs kőbe vésve az, hogy ő lesz a következő Universal Bajnok, ugyanis Drew McIntyreben is gondolkozik Vince McMahon és akkor még nem is beszéltünk Braun Strowmanről. Seth Rollins Triple H támogatását élvezi és a rajongók is úgy vélekednek, hogy ő az, akinek meg kellene fosztania a trónt Brock Lesnartól. Ehhez egy Royal Rumble győzelem lehet az első állomás az úton.

2. Shawn Michaels újabb mérkőzés
(Fotó: WWE)
Habár a Crown Jewelen annyira nem sziporkázott és azt állítja, hogy csak erre az egy mérkőzésre tért vissza, a mozgásából úgy tűnt, hogy a tudása nem kopott meg. Mindenki egy AJ Styles kontra Shawn Michaels mérkőzésről álmodik és erre most lehetőség van, persze ha Michaels is beleegyezik. A háttérben már arról is lehet hallani, hogy a WWE egy Daniel Bryan elleni meccsben látná Michaelst. Ennek az elképzelésnek az lenne a történeti alapja, hogy anno Michaels volt az, aki kiképezte Daniel Bryant, így egy újabb mester és tanítványa klasszikust láthatnánk, akár a WrestleManián, akár máshol.

1. Triple H átveszi a hatalmat
(Fotó: WWE)
Ez az amit évek óta mindig megjósolnak, de aztán soha sem következik be. Jövőre ennek nagyobb az esélye, mint eddig bármikor, hiszen Vince McMahon 2020-ban újraindítja az XFL-t, amely egy nagyobb koncentrációt igényel a számára. Láthatóan Triple H jó munkát végez az NXT-vel, amelyet a main rosterrel is megtenne, ha szabad kezet kapna. A classic booking, amit alkalmaz, nagyon jól működik a sárga brandnél, így kíváncsiak lennénk arra, miszerint ez az irány miként hatna a RAW-ra és a SmackDownra. Talán egy vezető csere lenne az, amivel felfrissül a produkció és talán ez lenne a legjobb a biznisznek is.

Te mit jósolsz 2019-re? Szerinted a 10 pont közül hány fog bejönni?

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.