Header Ads

Dean Ambrose csaknem belehalt egy fertőzésbe

Idén márciusban a Lunatic Fringe műtét utáni rehabilitációja ijesztő fordulatot vett.

 

A The Monitor c. lapnak adott interjújában Dean Ambrose első ízben beszélt arról, hogy a kezdetben rutineljárásnak tűnő tricepszműtétje után az élete is veszélybe került, köszönhetően egy MRSA-fertőzésnek (ismertebb nevén staph infection). Ennek a legsúlyosabb formáját egy bizonyos antibiotikumokra rezisztens baktériumtörzs okozza, és a leggyakrabban egészségügyi beavatkozások után, vagy kórházi fertőzésként fordul elő. A hivatalos statisztikai adatok szerint évente kilencezren halnak bele hasonló fertőzésbe az Egyesült Államokban. Mint kiderült, Ambrose ezért mondta le a WrestleManiát megelőző megjelenéseit, valamint a rehabilitációja is jelentősen meghosszabbodott tőle. A Lunatic Fringe azt is elmondta, hogy ha nem megy el egy előre nem tervezett kivizsgálásra, az súlyos következményekkel járhatott volna.

Álljon itt a történet Dean saját szavaival:

"Egyik rémálom jött a másik után. Rendkívül nehéz időszak volt. Két különböző műtétnek vetettek alá, mert elkaptam egy MRSA-fertőzést, és csaknem belehaltam. Egy hétig kórházban feküdtem, és infúzión át kaptam az antibiotikumot, amit utána még hónapokig kellett szednem, pedig állandóan hányás és hasmenés gyötört tőle. Szóval nem volt könnyű. A karom nem gyógyult megfelelően. Pontosan azt sem tudom, mikor sérült meg a tricepszem. Azt hittem, csak amolyan "Dusty-könyököm" van, ami megszokott dolog a birkózóknál. Folyadék gyűlik fel bennük amiatt, hogy rendszeresen nekicsapódnak a ringnek. Ez általában magától elmúlik. Nem lehetett látni, hogy baj van. De az első műtétet megelőzően a tricepszem már kezdett elsorvadni, és furán viselkedett. Régóta nem tudtam megfeszíteni. Aztán az első műtét közben valami félresikerülhetett, talán éppen a fertőzés miatt. Azt sem tudnám megmondani, hogy az mikor kerülhetett a szervezetembe. Egy pillanatig nagyon ijesztő volt. A második műtétem előtt, amire márciusban került sor, a karom teljesen összement, csont és bőr volt. Olyan hosszú ideje nem tudtam erősíteni vagy mozgatni, hogy már azt hittem, sosem lesz a régi. Nagyon jó érzés, hogy most újból a ringben lehetek, megüthetek embereket, és mindez normálisan megy, azok után, hogy akkor a műzlimet sem bírtam kikanalazni.

Az első műtét előtt azt mondták, hogy a felépülésem három-négy hónapot vesz majd igénybe, és seperc alatt visszatérhetek. Amikor felébredtem, már azt mondták, hogy ez legalább fél év lesz, mert amikor felnyitották a karomat, kiderült, hogy sokkal rosszabb állapotban van, mint hitték. De még ekkor is azt gondolták, hogy nem olyan rossz a helyzet. Elmondták, hogy egy fertőzés nyomaira bukkantak, de a műtét során azt is kipucolták. Nem tudom, hogy az MRSA már előtte is bennem volt, vagy utána kaptam el, lehet, hogy már évek óta hordoztam a baktériumot. Úgy hat héttel később éreztem, hogy a karom nem gyógyul megfelelően. Nem volt mihez viszonyítanom, mert korábban sosem voltam sérült, ezért a biztonság kedvéért elutaztam egy kivizsgálásra. Azt hittem, hogy a következő repülővel már jöhetek is haza, de közölték velem, hogy most azonnal meg kell operálniuk. Nem hittem a fülemnek, hiszen épp csak túléltem a varratszedést. Borzasztó volt, mert visszakerültem a kiindulópontra. Biztos, ami biztos, átmenetileg Birminghambe költöztem, hogy végig az orvos és a legjobb terapeuták közelében legyek. A második műtétem után hazarepültem a kutyámért, aztán autóba ültem, és visszavezettem Birminghambe. Két és fél, három hónapot töltöttem ott, amíg helyre nem állt az egészségem. Miután a fertőzés távozott a szervezetemből, naponta kétszer edzettem, és még ezen felül is napi két rehabilitációs foglalkozáson vettem részt."       
 

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.