Header Ads

Kik az Impact Wrestling jelenlegi húzónevei?

Az Impact Wrestling történelmében az év elején óriási változások következtek be, a roster tagjai közül többen is távoztak a cégtől. A szervezet azóta azonban új és régi birkózókat is leszerződtetett, akikkel közösen, újra elképesztő adásokat, és PPV-ket rendeztek. Lássuk kik a cég alappillérei 2018-ban.

Austin Aries
A felsorolást kezdjük az aktuális világbajnokkal, aki az év elején tért vissza a céghez. Austin rögtön elhódította a cég legrangosabb övét Eli Drake-től, és bár azóta azt egyszer rövid időre elvesztette Pentagon Jr. ellen a Redemption PPV-n, a következő TV adások felvételein már újra a magáénak tudhatta. Aries remek formában van, és élvezi, hogy az Impact Wrestling engedélyezi számára, hogy más független szervezeteknél is birkózzon, valamint bajnoki öveket szerezhessen. A cég alapozhat rá, és bár a rajongók többsége úgy gondolta, hogy Moose elveheti tőle az övet a vasárnapi Slammiversary PPV-n, Aries megőrizte a címet, és továbbra is a szervezet első számú bajnoka.

Brian Cage
A cég már rég óta tervezte, hogy megszerzi magának Brian Cage-t, és komoly tervei vannak vele a jövőre nézve. A gép megérkezése óta dominálja a roster-t, tiszta körülmények között még nem tudta legyőzni senki. Nem kellett sokat várni, hogy öv közelébe kerüljön, és bár az adottságaival kitűnik az X-Divízióból, ezt a ringben végzett munkája abszolút megkérdőjelezhetetlenné teszi. A Slammiversary PPV-n legyőzte Matt Sydal-t, és lett a szervezet új X-Division bajnoka. Brian nem kérdés, hogy megérdemelte a bajnoki címet, és bár sokakban felmerülhet, hogy miért nem a világbajnoki címért küzd. Ne feledjük el, hogy a legnagyobb nevek is, mint például AJ Styles sem rögtön a világbajnoki övet, hanem az X-Division Championship címet viselhette először.

Pentagon Jr.
Pentagon Jr. a független szervezeteknél hihetetlen népszerűségre tett szert, köszönhetően az egyedi megjelenésének, és a ringben nyújtott teljesítményének. Nem véletlen, hogy mikor az Impact Wrestling partnerséget kötött a Lucha Underground-al, rögtön leszerződtették a céghez. Pentagon meg is szerezte a világbajnoki címet Austin Aries-től, és habár azóta az öv visszakerült a korábbi tulajdonosához, a mexikói birkózó egy újabb nagyszerű feudban részesülhetett Sami Callihan-el. Pentagon és Sami a Slammiversary PPV-n egy olyan mérkőzést vívott egymással, amire minden rajongó felkapta a fejét. A Hair vs. Mask meccs a 2018-as év eddigi legjobb összecsapása volt, ez nem kérdés.

Sami Callihan
Az ember, aki nem tisztel senkit, és semmit, és ezzel egy olyan jelenség, ami már hosszú évek óta hiányzott az Impact Wrestling-nél. Sami hosszú hónapokon keresztül feudolt Eddie Edwards-al, ami hétről hétre izgalmas fordulatokat vett. Erre senki nem gondolt volna, mikor a kezdetek kezdetén történt az a bizonyos baseballütős baleset. A cég ezt is megpróbálta sikerré kovácsolni, ami sikerült is. Callihan azóta egy újabb kiváló feudot tudhat maga mögött, Pentagon Jr. személyében igazi ellenfelet talált magának. Sami Callihan habár mindkét küzdelem végső összecsapását elvesztette, abszolút nem panaszkodhat, rengeteg felejthetetlen pillanatot okozott a rajongóknak, és ez minden bizonnyal a jövőben sem lesz másképp.

Eli Drake
Eli Drake az elmúlt évek során olyan karaktert épített fel magának, amire természetesen az Impact Wrestling konkurens szervezetei is felkapták a fejüket. A WWE felvette a kapcsolatot Eli-al, de a korábbi világbajnok végül egy új hosszútávú szerződést írt alá jelenlegi munkáltatójával. Drake az egyedi stílusának köszönhetően kettős érzéseket vált ki a rajongókból. Van aki szereti, van aki utálja, de azt hiszem mindenkinek el kell ismernie, hogy amit a mikrofonnal tesz, arra nagyon kevesen képesek mind az Impact-nél, mind más szervezetnél. Eli Drake-nek nem mellesleg a ringben sincsenek hiányosságai, és ezt többször is bebizonyította a világbajnoki uralkodása alatt, amikor olyan nevekkel vívott elképesztő meccseket mint Johnny Impact, Alberto El Patron, vagy akár Petey Williams.

Johnny Impact
John Morrison-t azt gondolom senkinek nem kell bemutatni. A WWE korábbi birkózója mióta elhagyta a céget, sikereket sikerre halmoz más független szervezeteknél. Az Impact Wrestling-hez tavaly érkezett meg, és rögtön a világbajnoki cím közelében találta magát, igaz akkor az aktuális bajnoktól, Eli Drake-től nem sikerült elhódítania az övet. Johnny azóta számos mérkőzésen bizonyította a tehetségét, és a face karakterével rögtön a rajongók szívébe zárta magát. Impact egy rövid kihagyás után, múlt vasárnap visszatért a Slammiversary PPV-n, és meg is nyerte a négy emberes mérkőzést Petey Williams, Fenix, és Taiji Ishimori ellen. Johnny a jövőben minden bizonnyal még ott lehet valamelyik bajnoki öv közelében, mert elképzelhetetlennek tartom, hogy úgy fejezze be az Impact-es karrierjét, hogy ne nyert volna meg legalább egy bajnokságot.

Eddie Edwards
Eddie Edwards mind egyedül, mind csapatban is bebizonyította mennyire tehetséges birkózó. Davey Richards csapattársaként ötször birtokolhatta a csapatbajnoki címet, ezen kívül kétszer volt már X-Division bajnok, és Bobby Lashely legyőzésével egyszer elhódíthatta a világbajnoki címet is. Az év eleji feudja Sami Callihan-el akár a látásba is kerülhetett volna, de Edwards ebből az esetből is végül pozitívan jött ki, a sztori amit megírtak neki és ellenfelének az írok, meghatározó része lett a karrierjének. Edwards az Impact Wrestling több partnercéggel való megállapodásának köszönhetően egyszer birtokolhatta a Pro Wrestling NOAH szervezet GHC bajnoki övét is, amit korábban amerikai birkózó még sosem viselhetett.

Tessa Blanchard
A Knockouts részleg sem maradhat ki a felsorolásból, aminek a tagjai olyan neveket tartalmaznak mint Rosemary, Taya Valkyrie, a nem rég visszatérő Madison Rayne vagy akár a harmadik generációs birkózólány Tessa Blanchard. A Hall of Famer Tully Blanchard lánya körbeutazta már az egész világot, és több független szervezetnél is bajnoki címet szerzett a karrierje során. Nem volt meglepő, hogy erre az Impact Wrestling is felfigyelt, és le is szerződtették Tessa-t. A lány kiváló munkát végez a cégnél, és jól is érzi magát az Impact-nél, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy nemrég meg is hosszabbította a kontraktusát két évvel.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.