Header Ads

IMPACT! Slammiversary XVI PPV - Összefoglaló

Vasárnap este rendezte az Impact Wrestling a nagyszabású élő show-ját a Slammiversry XVI-t. A gálán terítékre kerültek a bajnoki címek, köztük a világbajnoki is, amit Austin Aries tett kockára Moose ellen.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Johnny Impact vs. Taiji Ishimori vs. Fenix vs. Petey Williams
A PPV promo videója után rögtön a négy emberes mérkőzéssel kezdődött az adás, amin sajnos egy váratlan fordulat miatt változtatnia kellett a vezetőségnek. Rich Swann agyrázkódása miatt ki kellett hogy hagyja a nyitómérkőzést, helyét pedig a korábbi X-Division bajnok Petey Williams vette át. Már rögtön az első mérkőzéssel magasra tette a mércét a cég, a négy hihg-flyer elkápráztatta a közönséget a látványosabbnál-látványosabb mozdulataival. A küzdelmet az este folyamán visszatérő Johnny Impact nyerte meg, aki Fenix-en hajtotta végre a befejező mozdulatát, a Starship Pain-t.

A szünetben Homicide és Hernandez beszélgetett egymással. Homicide azt mondta, már beteg Konnan-től és az ő birodalmától. Idő közben King is csatlakozott a csapathoz, aki mindenben segíteni fogja az OGz-t, majd kijelentette, hogy a győzelmük után nem fogják visszavenni az LAX nevet, ugyanis elégetik azt, helyette az OGz név fog felemelkedni.

Tessa Blanchard vs. Allie
A két lány végig kiélezett csatát vívott egymással. Allie mióta visszatért a Su Yung-al folytatott feudja után, nagy magabiztosságra tett szert, azonban Tessa Blanchard ellen most ez is kevésnek bizonyult. Allie hiába használta többször is a Best Superkick Ever mozdulatát a harmadik generációs birkózólány ellen, Tessa kijött a tusból, majd egy Hammerlock DDT-vel legyőzte a korábbi Knockouts Champion-t.

Alicia Atout interjút készített Moose-al a közelgő címmérkőzése előtt. A korábbi Grand Champion magabiztosan állt hozzá az Austin Aries elleni küzdelméhez, úgy érezte a sok áldozat, a sok beforrt seb amit a karrierje során elszenvedett ma végre meghozza a gyümölcsét, és világbajnokként fog távozni a PPV-ről.

Tommy Dreamer vs. Eddie Edwards -House of Hardcore Match
Edwards és Dreamer rögtön nekiestek egymásnak, majd pillanatok múlva már a ringen kívül találták magukat, ahol Tommy még egy rajongó sörét is hozzá vágta Eddie fejéhez, amire a közönség a "Tommy Dreamer" kántálásba kezdett. A hardcore legenda egy tűzőgépet vett elő a ring alól, és használta is Edwards fején, majd jött az újabb rajongói ötlet, az ECW szervezet korábbi bajnoki övét is odanyújtotta egy néző Dreamer-nek, aki le is ütötte vele Eddie-t. Visszatérve a ringbe, Tommy két összetolt székbe hajította ellenfelét, de a korábbi világbajnok ez után is folytatni tudta a küzdelmet. Ha ez nem lett volna még elég, Dreamer előhúzott egy asztalt is a ring alól, amit meglocsolt gyúlékony folyadékkal, de a meggyújtása már elmaradt, mert Eddie egy DDT után a befejező Boston Knee Party rúgásával legyőzte Tommy-t. A mérkőzés után Eddie bocsánatot kért a mentorától, majd Alisha is megérkezett, és kérte férjét, fogjon kezet Dreamer-el.

Matt Sydal(c) vs. Brian Cage – X-Division Championship Match
A mérkőzés előtt még az aktuális bajnok adott egy interjút, amiben elmondta, hogy rengeteg üzenetet kapott a rajongóktól, hogy aggódnak az egészségi állapota miatt a Cage-el való küzdelme után, de Sydal erre csak annyit reagált, hogy az emberek ugyan úgy látnak mint Brian, aki csak az izmait használja az elméje helyett. Cage most minden zavaró körülmény nélkül megmutathatta mire is képes valójában, és egymás után fel is sorakoztatta a mozdulatait Sydal ellen. A bajnok egy darabig tudta is tartani a lépést a géppel, többször is kitört a tusból, de a Drill Claw finisher után már ő sem tudta folytatni a mérkőzést, így Brian Cage elhódította az X-Division Championship címet Matt Sydal-től.

Alicia riportot készített a színfalak mögött Austin Aries-el. A világbajnok elmondta, hogy ez a cím csak álma marad Moose-nak továbbra is, és az ellenfele elgondolkodhat mit fog kezdeni magával a harmadik pályafutása során.

Su Yung(c) vs. Madison Rayne – Knockouts Championship Match 
A bajnokot egy koporsóban hozták be az arénába az élőhalott koszorúslányai, akik közül Yung-ot kettő el is kísérte a ring mellé. Őket Madison eltávolította a kötelek mellől, de egy adott ponton, újra közbe avatkoztak. Ekkor Yung véletlenül arcon is fújta egy piros folyadékkal az egyik segítőjét. Ez után Madison nekiesett a bajnoknak, de Yung a kesztyűjét használva feladásra kényszerítette az 5x-ös Knockouts Champion-t. A mérkőzés végén Su Yung befektette a koporsóba Madison Rayne-t, majd a magasba emelte a bajnoki övet.

LAX(c) vs. The OGz – 5150 Street Fight Tag Team Championship Match
A csapatbajnoki mérkőzésre az OG-z az LAX bejáratán érkezett, a csapatbajnokok viszont a közönség soraiból léptek a kötelek közé. A két csapat nem kímélte egymást, a 5150 Street Fight mérkőzés szabályait maximálisan kihasználta mind King, mind Konnan csapata. Egymás után törtek az asztalok, és végül egy rajzszögekkel teli zsák is előkerült. Amíg Konnan elkapta Homicide-ot, Santana szétszórta a szögeket a ringben, majd bele hajította ellenfelét, végül egy Splash-t ugorva pontot tett a mérkőzés végére. Az LAX megvédte a Tag Team Championship címet, de az ünneplés elmaradt, ugyanis az OGz és King nem tudta elfogadni a vereséget, és megtámadták Konnan-t, majd fekete festékkel ráírták az "OG" logót csapatbajnoki övekre.

Pentagon Jr. vs. Sami Callihan - Hair vs. Mask Match
Az várható volt, hogy Sami Callihan és Pentagon Jr. mérkőzése nem egy átlagos összecsapás lesz, de azt hiszem arra egy rajongó sem számított, hogy a két birkózó ennyire magasra fogja tenni azt a bizonyos lécet. Sami és Pentagon az év meccsét vívták egymással, ez nem kérdés. A meccs közben előkerült Sami baseball ütője, acélszékek, és két darab nagy méretű szeg is, amit előbb Callihan használt Pentagon ellen, majd a korábbi világbajnok ezt viszonozta, és az oVe vezetője fejéhez nyomta, majd megütötte azt a baseballütővel. Várható volt, hogy a Crist testvérek is Sami segítségére lesznek, de Pentagon megtámadta őket egy székkel. Ekkor Callihan egy fehér port szórt az ellenfele arcába, amitől Pentagon egy kis időre elvesztette a látását, és megtámadta a bírót. Pentagon Jr. ezt követően végrehajtotta Sami-n a kartörő mozdulatát, amit egy Piledriver követett. Ez után Sami már nem tudta folytatni a küzdelmet, Pentagon Jr.-nak pedig már csak egy feladata maradt, levágni Callihan haját. Ezt a Crist testvérek megpróbálták megakadályozni, de akkor megérkezett Fenix, aki segített testvérének, így Pentagon le tudta vágni Sami Callihan haját.

Sami Callihan és Pentagon Jr. mérkőzése után megtudhattuk, hogy a 2018-as Bound For Glory PPV-t New Yorkban fogja rendezni az Impact Wrestling október 14-én.

Austin Aries(c) vs. Moose – World Championship Match
Az este főmérkőzésének egy vendég szereplője is volt, a Toronto Blue Jays játékosa Curtis Granderson, aki a világbajnoki címet adhatta át a győztesnek. Mindkét birkózó magabiztosan érkezett az arénába, Moose élete mérkőzésére készült, és eltökélt szándéka volt, hogy elhódítsa a cég legrangosabb övét. Ezért mindent meg is tett, és olyan mozdulatok, mint a Last Chancery, és a Brain Buster után is folytatni tudta a küzdelmet. A bajnok végül az övét is használni akarta a korábbi Grand Champion ellen, de ebben Granderson megakadályozta. Austin Aries ezek után még egy utolsó Brain Buster-t kiosztott Moose-nak, amivel legyőzte ellenfelét, és megvédte az Impact World Championship címét.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.