Header Ads

Ezen a napon a pankráció történelmében: John Cena debütál a WWE-ben! (2002. június 27.)

Tizenhat egyéni világbajnoki cím, két Royal Rumble győzelem, csak néhány számadat, ami a világ egyik legnépszerűbb pankrátorának neve mellett áll.
Fotó: WWE
John Cena 1977. április 23-án született egy Massachusetts állambeli kisvárosban West Newburyben, ekkor még ki gondolta volna, hogy három évtized múlva az egész világ ismerni fogja a nevét. Cena eleinte testépítőként és amerikai focistaként próbálta ki magát, de már kis kora óta pankrátor szeretett volna lenni, kedvence és példaképe Hulk Hogan volt, egészen sokáig a kertben játszadoztak a testvérekkel. Az áttörést 1999 hozta számára, amikor az Ultimate Pro Wrestling szervezet edzéseire kezdett el járni.

A fiatal Cenara hamar felfigyelt a WWF és szerződtette őt farmszervezetébe az Ohio Valley Wrestlingbe, ahol két évet töltött el, mellette a SmackDownon vívott "dark" próbamérkőzéseket. Vince McMahon és csapata nagy potenciált látott benne, így végleg felhozták a nagyok közé és 2002. június 27-én élő adásban léphetett az ekkora már egyeduralkodóvá váló WWE ringjébe. Cena első ellenfele Kurt Angle volt, vesztett, de ennek ellenére a rajongók azonnal imádni kezdték, még The Undertaker is elismerően fogott vele kezet a debütáló mérkőzése után. Az ő debütálásával kezdődött el a "Ruthless Agression Éra", amely kifejezés az első szavai voltak.
Nem sokkal később John megalkotta első karakterét, amely pár évvel később ráncfelvarráson esett át, Cena pedig egyre jobban befutott a köztudatba. A többi ahogy mondani szokás már történelem.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.