Header Ads

A CM Punk effektusról

Ez az ember 2014 óta nem szerepelt egyetlen pankrációs adáson sem, a rajongók mégis mind a mai napig kiállnak mellette és a visszatérését várják.
Söprés aludni - (Fotó: WWE)
A magyar pankráció rajongók közel 80 százaléka kedveli őt, de külföldön is magas a követőinek a száma. Adott a kérdés, hogy miért akarják őt ennyire látni, mikor már távozása óta megérkezett az új birkózó generáció, akik tehetségesebbek, mint valaha. Miért kerül elő a neve olyan sűrűn a WWE rendezvényein a lelátó tagjai között? Lássuk az okokat.

Először is tisztába kell tennünk a CM Punk skandálások jelentőségét. Manapság inkább csak trollkodik a közönség, hiszen ha unalmas dolgot látnak, akkor a boring chant helyett sok esetben Punkot kezdik el éltetni, aki karakteréből adódóan a rajongók érdekeit képviselte. Ettől függetlenül az ottani közönség java valóban vissza követeli őt. A mi esetünkben a magyar rajongók szokásait kell megvizsgálni, hiszen jól láthatóan nagy érdeklődés övezi a négy éve távozott szupersztárt.

Tény, aki a Viasat 6-on kezdte el ezt követni, annak CM Punk jelenti a pankrációt. Nyilván ez az általánosítás nem helytálló, mivel rengeteg a kivétel, de sokaknál ez a helyzet. Az emberek egyesülni tudtak vele, mivel menő volt, aki bármit odamondott a vezetőségnek vagy az ellenfeleinek. A tinédzserek könnyedén megkedvelték, hiszen hozzájuk hasonlóan Punk is lázadó volt. Továbbá egy alternatíva volt a hosszan tartó és sokak által már unalmasnak taksált John Cena korszakban. Emlékezzünk csak arra Pipebombra. Ma már a magyar televízióban nem követhetjük figyelemmel a kedvenceinket és a nyelvtudás hiányában az emberek nem tudják megismerni az új szereplőket, nem képesek velük kellőképpen azonosulni.

Fájó a Second City Savior lelépése, de el kell fogadnunk, hogy beleunt a pankrációval járó utazgatásba és az állandó terhelésbe, illetve bizonyos kreatív döntésekkel sem volt megelégedve. Új impulzusokat akart ezért választotta a ketrecharcot, amelybe lehet belebukott, de az érdemeit nem szabad elvenni, legalább ő megpróbálta és a vereségei ellenére is pénzt keresett ezzel. Talán elhamarkodott lépés volt ezt a pályát választania, de a full-time WWE-s karrierje után abban a pillanatban nem tudott volna egy független szervezetnél birkózni, mert egyszerűen elfáradt. Van rá esély, hogy a sérelmei beforrnak és egy napon visszatér, de nem a WWE-ben, hanem mondjuk a Ring of Honornál vagy a New Japan Pro Wrestlingnél.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.