Header Ads

Reigns: "Garantálom, hogy pokoli harc lesz!"

A WWE talán legellentmondásosabb egyénisége zsinórban a negyedik WrestleMania főmérkőzésére készül, amihez hasonló sorozatot egyedül Hulk Hogan tudott produkálni. Ebben az interjúban Roman most arról beszél, hogyan készül Brock Lesnar ellen; mit szólna ahhoz, ha Paul Heyman lenne a menedzsere; milyen jövőt jósol Ronda Rousey-nak; hogyan éli meg a közönséggel való kapcsolatát; és mit gondol a Shield balul sikerült újraegyesüléséről. Tartsatok velünk!


 Az eredeti interjút Scott Dargis készítette az NBC Sports számára.

- Három évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltál a WrestleManián; akkor is Brock Lesnarral mérkőztél a bajnoki címért, a gála egyik legnagyobb meccsében. Mennyiben érzed magad másképp előadóként, mint azon a Santa Clara-i estén?
- A különbség ég és föld. Akkor még újonc voltam egy efféle helyzetben. Elképesztően zsúfolt naptáram volt, rengeteg médiamegjelenéssel. Pedig épp csak próbáltam átlépni a küszöböt, bedugtam a nagylábujjamat, és igyekeztem elérni valamit. Most már érzem az évek alak felhalmozott tapasztalatot. Voltam már hasonló helyzetben, így tudom, hogyan kezeljem. Tudom, mit kell tennem ahhoz, hogy túljussak a WrestleManián. Ha voltál már a ringben olyasvalakivel, mint Brock Lesnar, az mindig segít. De első alkalommal soha nem jó mulatság egy az egyben megmérkőzni vele.

- Éppen azt akartam mondani, hogy a legutóbbi alkalommal a sz*rt is kivertétek egymásból, ami biztosan megterhelő volt fizikailag, de úgy képzelem, hogy egy részed már alig várja, hogy visszatérhessen ebbe a környezetbe.
- Igen, és talán túl egyszerűen hangzik, de ez azért király, mert ő Brock! (*nevet) Lenyűgöző a ringben lenni vele. Nem csupán többszörös WWE bajnok, hanem sikeres sportoló, a főiskolai napjaitól kezdve a UFC-ig bezárólag. Lélegzetelállító atléta, és amikor egy ilyen emberrel van dolgod, mindig nagyon izgalmas, hogy összemérheted vele az erődet.

Már nagyon várom. Hogy jó mulatság lesz-e? Nem tudom. Annyi biztos, hogy nem egy szokványos buli lesz, különösen fájó háttal és nyakkal, de ez a munkánk, erre szerződtünk, és épp ettől olyan menő Brockkal dolgozni a ringben. Egyszerűen hangzik, de ellene kemény fizikalitásra kell készülni.

Nem szabad visszariadni a bunyótól, vagy attól, hogy megüssön, és szerintem ez az érzés jól átmegy közöttünk. Ez tette sikeressé a legutolsó meccsünket. Senkit nem akartunk átverni, kimentünk a ringbe, laposra vertük egymást, és az emberek élvezték. Nem az a célunk, hogy a feje tetejére állítsunk mindent. Néhány elemében ez a meccs is hasonló lesz, de szerintem akad majd néhány meglepetés. Három év eltelt, és ez már egy másik környezet. Garantálom, hogy pokoli harc lesz!

- Hallottam egy pletykát arról, hogy ha Brock Lesnar netán elhagyná a WWE-t, Paul Heyman onnantól két ember menedzsere lenne: Ronda Rouseyé és a tiéd. Mit szólnál hozzá, ha közös szerepetek lenne a képernyőn?
- Szerintem nagyon király lenne! Persze, ez több kreatív szemponton is múlik, de biztos nagyon élvezném. Lehetővé tenné, hogy egy egészen új oldalamat mutassam meg.

Minden azon múlik, hogy milyen irányba visszük a karakteremet, és hogy szükség van-e valamiféle evolúcióra a következő néhány évben. Egy olyan karakterrel, mint Paul Heyman, a lehetőségek tárháza nyílna meg előttünk. Ez nem csak engem, hanem őt is egészen más színben tüntetné fel. Én nem az a srác lennék, aki csak ott áll, és nem szól semmit. Ha mondanivalóm lenne, előrelépnék, és elmondanám, mert én akkor sem lennék Paul Heyman sráca, ha mellettem lenne. Ő lenne Roman Reigns sráca, mert ez csak így működhet.

Vagyok, aki vagyok, és ezt senki kedvéért nem változtatom meg. Ha van valami, amit ki kell mondani, vagy valakinek az élre kell állnia az öltözőben: ez az én helyem. Szóval ha nem történnének nagyon őrült vagy drasztikus változások, akkor sok király dolgot tehetnénk Paullal közösen. Én benne lennék.

- Tegnap beszélgettem Rondával, és szóba került, hogy még mindig csak az alkalmazkodási fázisban van, és minden lelassul körülötte a beszélős szegmensek alatt. Azt mondta, hogy egy öt másodperces beszéd egy pillanat alatt elrepül, és úgy érzi, hogy mindig elsieti a dolgot. Te emlékszel még rá, amikor beletanultál ebbe, és megtaláltad azt a mentális sebességfokozatot, amiben kényelmesen érzed magad?
- Neki megvan az az előnye ÉS hátránya, hogy nem ment keresztül a farmrendszeren. Mi ott tanultunk meg mindent. Amikor kezdők voltunk, a trénerek azt mondták, hogy a beszéd talán hosszúnak tűnhet, de nyújtsuk el jobban.

Ilyenkor eljön az a pont, amikor le kell foglalnunk valamivel az agyunkat, és arra összpontosítani, amit mondani vagy tenni akarunk. Biztos észrevetted, hogy egyes emberek lassabban mozognak, mint mások, és én is közéjük tartozom. Én ezt úgy nevezem, hogy ilyenkor egy szigetre kerülök, de kell hozzá bizonyos szintű önbizalom, hogy képesek legyünk rá. És nem csak arról van szó, hogy "bízom magamban, aztán király leszek!" Ez az önbizalom abból fakad, hogy tudom, mit teszek legközelebb. Én vagyok a mesélő.

Ronda akkor fogja kényelmesen érezni magát, amikor képes lesz mesélővé válni, és uralni a pillanatot. Mi az ilyen embereket nevezzük Tábornoknak. Ha valaki eljut erre a szintre, onnantól irányíthat és vezethet. De ezt a tapasztalat és az ismétlés szüli.

Ebben a bizniszben a tapasztalat, különböző szituációk megélése és a nyilvános beszéd képessége a titkos fegyver. Például tudnod kell kezelni azt, amikor több ezer ember előtt állsz, és elrontasz egy szót. Néhányszor meg kell égetned magad ahhoz, hogy megkeményedjen a bőröd, és többé ne ess kétségbe.

Ronda sok különböző dolgot csinált már nagyon jól. Filmezett és sokféle médiamunkát végzett. Ezt is élesben fogja megtanulni, mint minden mást az életében, és gyorsan tanul majd, mert okos és kiváló sportoló. A mostani kínjai csak a tanulás velejárói.

- Volt egy olyan holtpont a közönséggel való kapcsolatodban, amikor azt mondtad magadnak, hogy mostantól csak a saját munkáddal törődsz, és hagyod, hadd reagáljanak rád, ahogy akarnak, ahelyett, hogy egy bizonyos reakciót próbálnál kiváltani belőlük?
- Én soha nem úgy tekintettem erre, hogy csak tenni fogom a dolgomat, ők pedig remélhetőleg azt teszik majd, amit várok tőlük. Tudom, hogy ez furcsán hangozhat tőlem, elvégre az a srác vagyok, akit rengetegszer fújolnak, de egy kapcsolatunk van a közönséggel. Ők nem azt akarják, hogy ne kelljen fújolniuk, ők akarnak fújolni engem.

Tehetünk odakint bizonyos dolgokat, amiket most már tapasztalatból tudok. Ha akarom, megváltoztathatom ezt a reakciót. Ha az kell, súlyosbíthatom a helyzetet, hogy még jobban fújoljanak engem. Vagy ahhoz a történethez igazíthatom a reakciót, amit éppen mesélünk. Minden attól függ, hogy mi az aktuális célunk.

Persze, odafigyelek magamra, ahogy az minden előadótól szükséges. Mind azt akarjuk, hogy a megfelelő színben látsszunk, attól függően, hogy jófiúk vagyunk, rosszfiúk, vagy épp a szürke zónában játszunk. A közönséggel való kapcsolatunkon múlik minden.

Olyan ez, mint amikor az Avatar c. filmben lovagolnak, és csatlakoztatják a hajfonatukat. Mi is eggyé tudunk válni a közönséggel. Magunkba szívjuk azt, amit kapunk tőlük, és visszaadunk nekik valamit cserébe. Egyesek úgy írják le, hogy energiát árasztasz magadból, ők pedig visszatükrözik rád. 

A közönség és az előadó között van egy kapcsolat, és ha az előadó elhanyagolja ezt, akkor nem fogja megkapni azt a reakciót vagy éppen éljenzést, amire vágyik.

- A Shield újraegyesülése több okból sem állt össze. Szeretnéd újra megpróbálni, vagy inkább az egyéni pályafutásodra összpontosítanál?
- Ezt olyan körülmények hozták így, amiket nem tudtunk befolyásolni. Az ártott neki a legtöbbet, hogy elveszítettük Ambrose-t. Ő nem csupán a Shield szempontjából veszteség, a jelenlétének súlya van a műsorban. Ő a szakmánk egyik sarokköve. A Shield egykori tagjaként mindig a fivérem lesz. Olyan srácnak tartom, akire mindig számíthatunk, egy valódi igásló. Hosszabb időn át el tudta kerülni a sérüléseket, mint bármelyikünk. A mi nemzedékünkből ő bírta a legtovább csinálni ezt szünet nélkül.

Ez mindent elmond arról, hogy milyen ember Ambrose. Ha a Lunatic Fringe is a műsoron van, mindig segít eladni a jegyeket. Alig várjuk, hogy visszatérjen, és nem csak a birkózás miatt, hanem azért is, hogy újra együtt utazhassunk. Nagyszerű érzés egy jó testvérrel és egy jó baráttal járni a világot.

A sors nem akarta, hogy a Shield újra összeálljon, de szerintem jobb is így. Semmi sem történik ok nélkül, és ebben a WrestleMania szezonban talán nem is tudtunk volna annyi időt és energiát szentelni a Shieldnek, mint kellett volna. 

Mindhárman komoly ambíciókkal rendelkezünk egyéni birkózóként, tovább akarunk emelkedni a magaslatok felé, és talán majd később, amikor már öregebbek és megviseltebbek vagyunk, újból számíthatunk majd egymásra, és akkor összeállhat a banda.

- Olyan érzésem van, mintha Ambrose-ra rá kellett volna parancsolni, hogy ennyi volt, műttesse meg magát, és gyógyuljon meg végre.
- Ez ezer százalékig így van. Másoknak is ismerős lehet a saját szakmájukból, hogy vannak emberek, akik megmakacsolják magukat.

Ambrose már hosszú ideje dolgozott megállás nélkül, és mindig azt mondta, hogy tíz évet ölt bele, és most is megoldja, mert esze ágában sincs megállni.

Ő az a srác volt, akit a felesége, az édesanyja, a cég számos képviselője és az orvosok együttes erővel beszéltek rá, hogy hozza rendbe magát. Ambrose egy ilyen birkózó, és szükségünk van a hozzá hasonlókra, akik szünet nélkül akarnak dolgozni.

Dean olyan, mint a duracell nyuszi. Csak egy módon tud hozzáállni a munkájához, mégpedig úgy, hogy minden este birkózik, és mindent belead, ami csak tőle telik.

1 megjegyzés:

  1. Romen kirájy jo let volna ujra ösze ál a hármas jok voltak együt söt a leg jobak !!!

    VálaszTörlés

Üzemeltető: Blogger.