Header Ads

Ismét John Cena a legjobban kereső WWE sztár!

A Forbes magazin nyilvánosságra hozta aktuális becsült listáját, amelyen John Cena visszavette az első helyet Brock Lesnartól.

 
 
Immár megszokhattuk, hogy a Forbes minden évben megbecsüli, hogy kik a WWE legjobban kereső előadói. A 2016-os évben Brock Lesnar volt az, aki a masszív WWE-s bére mellett az egy szem UFC-s meccsén is sokat keresett, ám az elmúlt év során John Cena visszavette a vezető helyét, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy magas alapfizetése mellett többet szerepelt, továbbra is rengeteg különböző terméket adtak el a nevével, ezen felül a WWE-n kívüli projektjeiből származó bevétele is meghaladhatja a kétmillió dollárt. 


A teljes kereseti lista:

1. John Cena - 10 millió dollár
2. Brock Lesnar - 6.5 millió dollár
3. Roman Reigns - 4.3 millió dollár
4. AJ Styles - 3.5 millió dollár
5. Triple H - 3.2 millió dollár
6. Randy Orton - 2.9 millió dollár
7. Seth Rollins - 2.7 millió dollár
8. The Undertaker - 2.5 millió dollár
9. Dean Ambrose - 2.2 millió dollár
10. Kevin Owens - 2 millió dollár

A Forbes csak azokat az előadókat vette számításba, akik legalább egy meccset vívtak a 2017-es év során, így nem került fel a listára Vince és Stephanie McMahon, a maguk 3.1, illetve 2.2 millió dolláros keresetével, amely Stephanie esetében megoszlik az előadói és cégvezetői bére között (ugyanez a helyzet egyébként Triple H-nél is). Az előző évhez képest Shane McMahon pottyant le a listáról, aki "mindössze" 1.3 millió dollárt keresett előadóként. A Forbes szerint Braun Strowman és Shinsuke Nakamura is csak kevéssel maradtak ki a Top 10-ből.

Mint ismeretes, a WWE pankrátorok bére egyrészt a garantált alapfizetésből, másrészt a cég bevételei után kapott részesedésből tevődik össze. Ez utóbbiba beletartoznak a különböző ajándéktárgyak, melyeknek a licenceiből a birkózók 25%-ot, a közvetlen eladásokból származó haszonból pedig jellemzően 5%-ot kapnak - valamint azoknak a rendezvényeknek a bevétele, amelyeken fellépnek. Ennek az egy főre jutó pontos összege függ az esemény típusától és az adott birkózó cardon betöltött szerepétől, így tehát egy house show midcard meccséért adott esetben pár száz dollár járhat, viszont a rendszeres főmeccses szereplés a PPV-ken szinte garantálja a milliós fizetéseket.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.