Header Ads

IMPACT! 2018. Április 22. - Redemption PPV - Összefoglaló

Vasárnap este rendezte meg az Impact Wrestling az idei első nagyszabású PPV-jét a Redemption-t. A gálán bemutatta a cég az új dizájnú bajnoki öveket, amiket kockára is tettek a birtoklójuk.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Drago vs. Aerostar
Miután Don Callis és Josh Mathews köszöntötte a nézőket a kommentátor asztalnál, el is kezdődött az este első mérkőzése a két Lucha Underground birkózó Drago és Aerostar között. A luchador-ok összecsapása azonnal meghozta a hangulatot a közönségnek, akik láthatóan nagyon élvezték az elképesztő mozdulatokkal teli küzdelmet. A meccs közben azt lehetett érezni, hogy talán Drago egy hajszállal közelebb van a győzelemhez, de Aerostar a végén fordítani tudott és egy jól kivitelezett Codebraker-el legyőzte Drago-t.

A szünetben láthattunk egy a nap folyamán korábban rögzített videót, amiben Josh Mathews és Matt Sydal beszélt egymással. A kommentátor és Sydal útjai elválnak a továbbiakban.
Az LAX klubházban Santana és Ortiz készült az esti csapatbajnoki mérkőzésükre, amikor is Santana egy telefon hívást kapott, amiből kiderült, hogy a banda vezetője Konnan nem tud ott lenni az este folyamán a Redemption PPV-n. Ettől a két srác érthetően nagyon ideges lett.

LAX (c) vs. Eli Drake & Scott Steiner – Tag Team Championship Match 
Eli Drake egy új bevonuló zenével érkezett az arénába, őt pedig a csapattársa, a két héttel ezelőtti adásban visszatérő Scott Steiner követte. Az aktuális bajnokok is megérkeztek a ringbe, akik a telefon hívás után amúgy is feszültek voltak, hát még mikor meglátták ellenfeleiket. Miután a bíró elkérte Eli táskáját, elkezdődött a meccs Drake és Santana között. A cserét követően Steiner hamar felvette a meccs ritmusát, és ki is osztott egy belly-to-belly suplex-et Ortiznak. Ezt Santana nem nézte jó szemmel a ring sarkából, és közbe avatkozott, amire Scott egy DDT-vel válaszolt neki. Majd jött a már jól ismert mozdulat, Scott Steiner 55 évesen kiosztott egy hatalmas Frankensteiner-t Santana-nak, amit a közönség is alig akart elhinni. Drake és Steiner kiválóan tudtak összedolgozni aminek meg is lett az eredménye. A korábbi világbajnok egy Gravy Train mozdulatot adva Ortiz-nak megnyerte a mérkőzést, és vele együtt a csapatbajnoki öveket.

Trevor Lee vs. Dezmond Xavier vs. Taiji Ishimori vs. El Hijo del Fantasma vs. DJZ vs. Brian Cage – Six Way Match
Egy újabb hihetetlen mozdulatokkal teli mérkőzéssel folytatódott az adás. Az X-Division részlegéből Trevor Lee, Dezmond Xavier, Taiji Ishimori, DJZ és El Hijo del Fantasma nézett szembe az eddig még veretlen Brian Cage-el. Amíg a srácok elszórakoztak egymással, Brian a ring sarkában várt türelmesen a megfelelő pillanatra, hogy valaki lepacsizzon vele, és ő is beszálljon a meccsbe. Trevor Lee azonban folyamatosan inzultálta Cage-t, aminek az lett az eredménye, hogy miután Brian belépett a szorítóba, rögtön a ring sarkához vágta a korábbi X-Division bajnokot. Ezt követően Cage szinte kivétel nélkül mindenkit félre állított aki az útjába került. Végül Brian Cage tovább növelte a veretlenségi sorozatát, mivel Dezmond Xavier már nem tudta folytatni a mérkőzést a Drill Claw befejező mozdulat után.

A backstage-ben McKenzie Mitchell interjút készített Allie-vel, aki elmondta, hogy nagyon fontos neki ez az este, ugyanis nagyon sokan papírbajnoknak tartják, de Su Yung legyőzésével be fogja bizonyítani ennek az ellenkezőjét.

Taya Valkyrie vs. Kiera Hogan
A két lány összecsapása váratlan meglepetést tartogatott, ugyanis miközben Taya és Kiera a ringben egymással volt elfoglalva, a kommentátor asztalnál megjelent Tessa Blanchard, aki csatlakozott Don Callis és Josh Mathews párosához. Tessa elmondta, hogy már a világ összes pontján birkózott, és most azért van itt, hogy megmutassa az Impact Wrestling rajongóinak, hogy ő a legjobb Knockouts a mezőnyben. Josh sok mindenben nem értett vele egyet, és vitatkoztak is a kommentátor állásnál. Közben a mérkőzésen Kiera először még ki tudott térni Taya befejező mozdulata elől, de másodjára a Lucha Royalty már be tudta vinni a Road to Valhalla-t, amivel meg is nyerte a meccset.

A háttérben Petey Williams a mérkőzése előtt még interjút adott McKenzie-nek, de a beszélgetést egy régi ismerőse szakította félbe. Scott Steiner ment oda egy szóra Petey-hez, aki drukkolt neki, hogy újra X-Division bajnok legyen.

Matt Sydal(c) vs. Petey Williams – X-Division Championship Match
Azt már az este egy korábbi szakaszában megtudhattuk, hogy az aktuális bajnok, és az ő spirituális segítőjének útjai ketté váltak, így biztosra vehető volt, hogy Matt ezen a mérkőzésen nem számíthat segítségre. Mindkét versenyző többször is megpróbálta a másikon használni a befejező mozdulatát, de Sydal Shooting Star Press ugrása nem sikerült mert Petey felhúzta a térdét, Williams Canadian Destroyer-e pedig hiába talált be, Sydal kigurult a ringből, így a kihívónak esélye sem volt hogy kikopogtassa. Végül Petey még egyszer meg akarta próbálni a Canadian Destroyer-t, de a bajnok átbújt a lábai közt, és sikerült pinelnie Williams-t.

A színfalak mögött Eddie Edwards, Moose és Tommy Dreamer beszélt McKenzie-vel, de Eddie olyan ideges volt, hogy nem tudott érdemlegeset mondani. Dreamer egy Marthon Luther King idézettel zárta a mondandóját.

Tommy Dreamer, Eddie Edwards, Moose vs. oVe - House of Hardcore 6-Man Tag Match
Elérkezett az idő, hogy Eddie Edwards végre bosszút álljon Sami Callihan-en, amiért csúnyán megsebesítette a baseball ütőjével, és amiért a feleségét, Alisha-t is belekeverte a kettőjük viszályába. A House of Hardcore szabályok szerint a mérkőzés résztvevőinek minden megengedett volt, amit a két csapat ki is használt. Egymás után kerültek is elő a ring alól a székek, asztalok, létrák, rajszegek. Sami a már megszokott baseball ütőjét is használni akarta volna, de Dreamer is előhúzott egyet a tarsolyából, amire viszont szöges drót volt tekerve. Az izgalmakkal teli küzdelemből végül az oVe jött ki győztesen, ugyanis Callihan egy mélyütéssel hatástalanította Tommy Dreamer-t, akit ezután már könnyen ki tudott kopogtatni. Itt azonban még nem ért véget a találkozó, Eddie még nem vett revansot a támadóján. A korábbi világbajnok először a szögesdrótos ütővel felsértette Sami arcát, majd oda ragasztó szalagozta a kezeit a ring köteléhez. Egy bambuszbottal megütötte Callihan-t, majd egymás után a Crist testvéreket is. Dreamer már megpróbálta leállítani csapattársát, de az hajthatatlan volt. Végül Alisha is megérkezett a ringbe, hogy lenyugtassa férjét, de Eddie véletlenül őt is leütötte, mert azt hitte, hogy az oVe tagjai próbálják megfékezni. Alisha-hoz a bíróknak oda kellett hívniuk az orvosi stábot, mert ellátásra szorult.

A backstage-ben Fenix beszélt az esti mérkőzéséről, ahol világbajnok szeretne lenni.
Austin Aries még adott egy rövid interjút McKenzie-nek arról, hogy körbe utazta a földet, és összegyűjtötte számos szervezet bajnoki címeit. Ma este azonban a Pentagon Jr. és Fenix elleni küzdelmére összpontosít, mert ki akarja őket vonni a forgalomból.

Allie(c) vs. Su Yung – Knockouts Championship Match 
Braxton Sutter elkísérte Su Yung-ot a ringbe, és amíg ő a volt szerelmével volt elfoglalva, addig Yung meg is támadta a női bajnokot. Allie ennek ellenére nem zökkent ki, vissza tudott támadni ellenfelének, de Braxton többször is közbeavatkozott. Ezt a lány egy idő után meg is unta, és megütötte Sutter-t. Su ekkor a vállára vette Allie-t, hogy végre hajtsa rajt a Panic Switch mozdulatát, de ez nem sikerült neki. Allie két vállra fektette Yung-ot, és megőrizte a Knockouts Championship címét. A mérkőzést követően Braxton Sutter a kötelek közé lépett, és szerelmet vallott az Undead Bride-nak, úgy, ahogy ezt korábban Laurel Van Ness-nél és Allie-nél is tette. A lány végül válasz helyett egy piros folyadékot fújt Sutter arcába, majd dühében meg is támadta.

Austin Aries(c) vs. Pentagon Jr vs. Fenix – Three Way World Championship Match 
Elérkeztünk az este főmérkőzéséhez, a két héttel ezelőtti WrestleCon gála visszavágójához. Elsőként Pentagon, majd Fenix, végül az aktuális bajnok, Austin Aries érkezett a kötelek közé. McKenzie Mitchell konferálta fel a három résztvevőt, majd kezdődött is az összecsapás a megújult kinézetű világbajnoki címért. Aries rögtön megpróbálta éreztetni a két luchador-al, hogy ő van otthon az Impact Zone-ban, és meg is támadta a két mexikóit. Pentagon-t nem sokkal a gong után be is fogta a Last Chancery mozdulatába, amit Fenix szakított meg. Ezek után a testvérek egymást nem kímélve folytatták a küzdelmet, amit Austin sem nézett tétlenül. Helyette a közönség soraiba dobta Pentagon-t, majd visszatérve a ringbe, egy 450 Splash-t ugrott a két kihívójára. Ekkor úgy gondolta, már nyerő pozícióban van, és Fenix-en készült végrehajtani a Brainbuster-t, de ez nem sikerült neki, helyette ugyan úgy mint a WrestleCon estéjén, egy dupla Superkick áldozata lett. Pentagon végül mindkettőjüknek egyszerre adott egy DDT-t, majd Aries-t kikopogtatta a befejező mozdulata után. A közönség a Cero Miedo kántálással fogadta az új bajnokot, akinek testvére gratulálhatott elsőként.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.