Header Ads

Daniel Bryan ma ott tér vissza, ahol 4 éve felért a világcsúcsára

Ki ne emlékezne Daniel Bryan legendás győzelmére?
(Fotó: WWE)
Négy esztendővel ezelőtt Daniel Bryan kis underdogként hatalmas népszerűségre tett szert, oly annyira, hogy a WWE vezetőségének a Royal Rumble után a teljes WrestleMania terveket át kellett írnia. Végül arra a döntésre jutottak, hogy Bryan két meccset megnyervén megnyeri a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet, ezzel elvéve a Batistanak szánt lehetőséget, aki utoljára lehetett volna Világbajnok.

Előzmények és a csúcsra jutás

Daniel már több, mint egy éve harcolt a vezetőséggel és Triple H-dzsel, akik szerint ő csupán egy négyes fölé birkózó és soha sem lehet a WWE arca. A történet szerint ezt a szerepet Randy Ortonnak szánták, akivel sikeresen felvette a versenyt Daniel, de különböző okok miatt nem tudta megszerezni az övet tőle. A WrestleMania 30-on a Yes Movement nyomására Daniel Bryan azzal a kikötéssel küzdhetett meg Triple H-dzsel, hogy ha nyer, akkor benne lehet a gála főmérkőzésében a világbajnoki címért.


A meccset sikerrel abszolválta Daniel, azonban a későbbi győzelmi esélyei lefeleződtek azzal, hogy durván megsérült Hunter szándékos ámokfutása miatt. Végül ez sem tántorította el attól, hogy felvegye a versenyt Randy Ortonnal és Batistaval, akik a korábban még egy egyéni mérkőzésre készültek. Daniel Bryan hatalmas erőket megmozgatva kopogtatni tudta Batistát és ezzel megnyerte a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Címet.


Váratlan "bukás"

Máshogy nem lehet leírni Daniel Bryan karrierének ezen szakaszát, hiszen nem önszántából, de elbukott, mint a cég új arca. Első sérülésekor elvették tőle a WWE Bajnoki Címet, de egy műtét után még visszatérhetett, azt hihettük minden helyre áll, hiszen a következő WrestleManián megnyerte az Interkontinentális Bajnoki Címet. Sajnálatosan jött az újabb sérülés és ezzel a fekete leves is, mivel a WWE orvosai egyöntetűen kimondták Daniel Bryan nem birkózhat többet, mert az agyrázkódásai miatt ez életveszélyes lenne. Ezt követően 2016 elején a szülővárosában bejelentette visszavonulását.

Folyamatos küzdelem és a visszatérés

Még abban az évben kinevezték a SmackDown Live General Menedzserének, hiszen jobb híján nem tudtak mit kezdeni az érvényes szerződéssel rendelkező birkózóval. Daniel időközben mindent megtett azért, hogy tisztázzák és ki tudja hány száz orvos és egy új tanulmány szükségeltetett ahhoz, hogy a WWE főorvosa Dr. Joseph Maroon is lepecsételje az orvosi engedélyeket. Ez végül megtörtént, így Daniel Bryan három év és két WrestleMania kihagyása után újra birkózhat a WWE-ben. A dolog pikantériája az, hogy ma éjszaka abban a Mercedes-Benz Superdomeban térhet vissza, ahol pontosan négy éve megnyerte a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Címet. Minden bizonnyal kimondható, hogy a PPV egyik csúcspontja lesz Bryan szereplése.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.