Header Ads

Út a WrestleManiára - 3. rész - Két héttel a Mánia előtt

Már csak két hetünk van és elérkezünk a pankráció örömünnepéhez a WrestleMania hétvégéhez.

Ez az eseménysorozat az, amelyet minden rajongó tűkön ülve vár, hiszen hagyományosan ez az év legkiemeltebb wrestling hétvégéje, amelyen számtalan veterán vagy legenda visszatér, némelyik még ringbe is lép, de az igazi nosztalgiát a Hall of Fame Ceremónia szolgáltatja. Azonban ez a cikk sorozat nem ezt, hanem a WWE történéseit hivatott bemutatni, így lássuk hogyan is állunk most. Mielőtt belekezdenénk, annyit el kell árulnom, hogy minimum 13 mérkőzésre kell számítanunk, amelyről a pontos listát ITT tekintheted meg.

Tag Team Divízió
A két legenda alkot - (Fotó: WWE)
Ebben az évben nagy meglepetésre nem a bajnoki címmérkőzések, hanem egy mixed-tag team meccs lesz a főattrakció a divízióban, amelyet talán azért akarnak így, mert két egyéni meccs már nem férne fel a cardra, továbbá úgy érdekesebb, hogy férj és feleség, azaz Triple H és Stephanie McMahon lesz az újonc Ronda Rousey és a legendás Kurt Angle ellenfele. Rouseynak ez lesz az első megmérettetése a WWE-ben, a viszályt még a 2015-ös WrestleManián kezdték el, de akkor még The Rock állt az ex-UFC harcos oldalán, azonban Rocky nem ér rá a filmezések miatt. A Triple H kontra Angle viszályt már korábban is elkezdték felvezetni. A RAW Tag Team Bajnoki Címeit is megvédeni kényszerül Cesaro és Sheamus méghozzá Braun Strowman és az egyelőre ismeretlen társa ellen. Strowman vagy egymaga küzd meg ellenfeleivel vagy egy társat kap maga mellé, ha utóbbi következik be, akkor ez a személy Samoa Joe vagy Kane lehet. A SmackDown Tag Team meccséről nem sokat tudni, de lehet, hogy az Usok megvédik a címeket valakik ellen a Kick-Off Shown.

Női Divízió
Ekkor még nem tudtuk mi lesz - (Fotó: WWE)
Az első és legfontosabb, hogy bejelentették, miszerint rendeznek egy női Battle Royalt is az André the Giant Memorial Battle Royal mintájára, ennek gyakorlatilag bárki lehet a győztese. A RAW Női Bajnoki Címért Alexa Bliss és Nia Jax küzd majd meg. Nia már egy hosszú ideje áll viszályban a bajnok Alexával és egy nagyon jó történet alakult ki ez idő alatt. A lányok gigászi meccsét azonban Charlotte Flair és a még mindig veretlen Rumble győztes Asuka fogja letenni az asztalra. Sokan kérdezik, hogy a RAW sztárjaként miért a SmackDown Bajnokával küzd meg? Erre egyszerű a válasz, hiszen őt választotta. Nagy az esélye annak, hogy Asuka április 9-től már bajnokként folytatja veretlenségi szériáját.

Mid-Card
Veteránon Grand Slam Bajnok lett - (Fotó: WWE)
Hagyományosan a United States és az Interkontinentális Bajnoki Cím is megvédésre kerül, amelynek ezúttal az az érdekessége, hogy mindegyik egy Triple Threat mérkőzésen. Az Interkontinentális Bajnok ki más is lehetne, mint The Miz? A hollywoodi szupersztár ebben az évben is kemény ellenfeleket kap a nemes színpadon, hiszen tavaly John Cena állt vele szemben, most pedig két kiéhezett, feltörekvő, ámbár tapasztalt és egyben világbajnok úriember Seth Rollins és Finn Bálor fosztaná meg kedvenc ékszerétől és sokak várakozása szerint ez a meccs fogja ellopni a showt. Randy Orton nagy meglepetésre az elmúlt hetekben Grand Slam Bajnokká vált, amely azt jelenti, hogy elhódította a United States Bajnoki Címet is. Neki sem lesz könnyű dolga, mivel két világbajnok áll majd vele szemben, hiszen Bobby Roode a TNA-nél kétszer lett világbajnok, míg tavaly éppen Jinder Mahal fosztotta meg Randy Ortont a WWE Bajnoki Címtől.

Main Event
Lesnar a megbilincselt Reigns támadta meg - (Fotó: WWE)
Idén a szervezet két gigászi főmérkőzéssel jelentkezik, hiszen megrendezik a Roman Reigns kontra Brock Lesnar mérkőzés visszavágóját, de ezúttal az Universal Bajnoki Címért. Ahhoz, hogy Reigns Lesnar kihívója legyen meg kellett nyernie az Elimination Chamber mérkőzést. Sokan várják már a meccset, mert ugyan többen Reigns ellen vannak, de a rajongók többségének elege lett a part-timer Brock Lesnar egyen uralkodásából, így trónfosztást várnak. A másik főmérkőzés a WWE Bajnoki Címért zajlik majd AJ Styles és Shinsuke Nakamura között, amely Wrestle Kingdom 10-es meccsük visszavágója is lesz egyben. Nakamura a Royal Rumble megnyerésével vívta ki annak a lehetőségét, hogy megküzdhessen a WWE Bajnoki Címért.

Egyéb
Az elmúlt hetekben egy tornát rendeztek a Cirkálósúlyú Bajnoki Címért, mivel jelenleg nincs bajnok, hiszen Enzo Amore-t elbocsájtották a szervezettől. A döntőt Cedric Alexander és Mustafa Ali vívja majd egymással. Emellett megrendezik az ötödik André the Giant Memorial Battle Royalt, amelyben olyanok szerepelhetnek majd, mint Matt Hardy vagy Bry Wyatt, de Dash Wilder, Scott Dawson, Baron Corbin, Mojo Rawley és Tye Dillinger szereplése már biztosított.

Kérdéses
Kane jött Taker helyett - (Fotó: WWE)
John Cena ugyan kihívta The Undertakert a WrestleManiára, de még nem kapott választ a Halottembertől, helyette a testvére Kane érkezett meg, így a ma esti RAW-n Cena és Kane összecsap majd egymással. A hírek szerint itt érkezhet meg The Undertaker.

A Szezon Szenzációja
Bryan nagyon boldog - (Fotó: WWE)
Daniel Bryan megkapta a szükséges orvosi engedélyeket, így már csak az a kérdés, hogy mikor birkózik. Hírek szerint erre a WrestleManián kerül sor, miután összeáll majd Shane McMahonnel az érdekében, hogy együtt elbánjanak Sami Zayn és Kevin Owens párosával.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.