Header Ads

Út a WrestleManiára - 1. rész: Royal Rumble

A WrestleMania minden évben a pankrációs világ legnagyobb eseménye, amelyen szinte mindenki ott akar lenni.

A Royal Rumble-el elindul egyben a "Road to WrestleMania" is, amely során körvonalazódik a nagy esemény cardja. Az elkövetkező hetekben egy új sorozatot indítunk el Út a WrestleManiára névvel, amely pontosan erről fog szólni. Mint minden évben először is a Royal Rumble eseményeit érdemes megvizsgálni. Ebben az évben történt meg először, hogy két Royal Rumble-t rendeztek meg, amely azért lehetséges, mert ezentúl a nőknek is rendeznek Rumble-t. A WWE-nek sikerült úgy megcsinálni ezt a két mérkőzést, hogy mindkettőn japán győzelem született, amely azért érdekes, mert az elmúlt harminc évben ez egyszer sem fordult elő.
Az év eddigi meglepetése - (Fotó: WWE)
Tag Team Divízió
Ha az eseményekből indulunk ki borítékolható, hogy a WrestleManián is az Uso Ikrek lesznek a SmackDown Tag Team Bajnokai, hiszen nincs érdemi kihívójuk. New Orleansban viszont elképzelhető a trónfosztás, szóba jöhet Kevin Owens és Sami Zayn párosa, akik jelenleg még a WWE öv körül sáfárkodnak vagy Chad Gable és Shelton Benjamin duója vagy a New Day. A Royal Rumble-ön Seth Rollins és kényszer partnere Jason Jordan elvesztette az övet Sheamus és Cesaro ellen, így várhatóan itt sem lesznek már változások, főleg azután, hogy Seth Rollins is egyéniben folytatja, mivel Dean Ambrose után Jason Jordan is megsérült.

Női Divízió
A Royal Rumble-ön nem volt női meccs, hiszen a két bajnokot leszámítva mindenki a női Rumbleben vitézkedett, amelyet Asuka nyert meg. Habár sok veterán és legenda szerepelt a meccsben, nem valószínű, hogy bárkit is elővesznek a Mánián, hiszen ebben az évben elég zsúfolt lehet a card. Egyelőre Asuka nem választott ellenfelet magának, de ez az Elimination Chamber után megtörténik. Nem szabad megfeledkeznünk Ronda Rouseyról sem, aki ezen a gálán debütált. Azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi lesz vele, hiszen Asuka bajnok választását zavarta meg. Egyes források szerint azt a Stephanie McMahon veheti célpontba, akit egyszer már földre vitt a WrestleMania 31-en.
Hosszas várakozás után megérkezett Ronda Rousey a WWE-be - (Fotó: WWE)
Midcard
Dolph Zigglertől elvették a United States Bajnoki Címet miután engedély nélkül távozott. Az új bajnok Bobby Roode lett egy torna megnyerésével, azonban egyelőre még találta meg a méltó kihívóját, a Royal Rumbleön például Mojo Rawley fogadta el kihívását. Az Interkontinentális övet egyelőre jegelik, hiszen The Miz és az előző bajnok Roman Reigns is az Universal Címet venné célba. Természetesen a WrestleManián ez az öv is terítéken lesz.

Main event
A férfi Royal Rumble-t Shinsuke Nakamura nyerte meg, ezzel történelmet írt, hiszen ez elsőként sikerült egy japán nemzetiségű birkózónak. Ellenfele már megvan, hiszen AJ Stylest választotta, persze csak akkor ha AJ sikeresen címet véd a Mániáig. Nakamura tehát a WWE Bajnoki Címet vette célba. A másik oldalon Brock Lesnar nyugodt lehet április 8-ig, hiszen túltette magát Braun Strowmanen és Kanen is a Rumble-ön, a következő ellenfele az Elimination Chamber gálán derül majd ki.
Rengeteg a kérdőjel The Undertaker körül - (Fotó: WWE)
Akit nagy homály fed - The Undertaker
A legenda még a RAW 25. Évfordulóján tért vissza egy héttel a Royal Rumble előtt, de nem mondott semmi olyat, amiből bármit megtudhattunk volna. A Royal Rumble-ön a nagy várakozások ellenére nem jelent meg, de még mindig azt mondják, hogy ringbe lép az idei WrestleManián is, méghozzá John Cena ellen.

A nagy kakukk tojás - Rey Mysterio
Néhány év elteltével ő is visszatért, de azóta kiderült, hogy mindezt szerződés nélkül tette. Mindenki kíváncsian várja, hogy vajon felbukkan-e a WrestleMania szezonban? Nos, erre nincs sok esély, de a Rumble óta mondhatjuk, hogy nincs lehetetlen.

Út a WrestleManiára - 2. rész: Úton a Chamber felé, hamarosan...

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.