Header Ads

Nagy változások jönnek a WWE pay-per-viewknál

A Wrestling Observer információ szerint a WWE hamarosan hivatalos bejelentést fog tenni a pay-per-viewk, azaz az előfizetéses gálák jövőjéről.

A bejelentés értelmében véget vetnek az exkluzív brandhez köthető gáláknak a májusi Backlash pay-per-viewtól kezdődően. A WWE azt meg is erősítette, hogy a Backlashen ott lesz a RAW és a SmackDown Live rostere is miután ezen információt a Ticketmaster a napokban nyilvánosságra hozta. Állítólag ezen az adáson újra lesz Draft, amit két év után először rendeznének meg, vagy a Superstar Shake-Upot láthatjuk majd, mint tavaly. Eredetileg ebben az évben csak 5 duál pay-per-viewt rendeztek volna: a Royal Rumblet, a WrestleManiát, a Money In the Banket, a SummerSlamet és Survivor Seriest.

Minél több PPV-t rendeztek annál többet kellett fizetniük ezekért, hiszen minden esetben előre le kell foglalni a helyszíneket, azonban ezek a különleges adások nem növelték meg a WWE Network feliratkozóinak számát és valószínűleg kívánt nézettséget sem értek el. A másik probléma, ami ebből adódott az az, hogy lelassultak a történet vonalak az adásokon.

A WWE 16 pay-per-viewt rendezett 2017-ben, de ebben az évben csak 14-et fognak, azonban a végső cél visszaállni az évi 12 gálára. Az idei Royal Rumble után még további 13 pay-per-viewt láthatunk majd: Elimination Chamber, Fastlane, WrestleMania 34, Backlash, Payback, Money In the Bank, Battleground, SummerSlam, Extreme Rules, Hell In a Cell, TLC, Survivor Series and Clash of Champions. Ez azt jelenti, hogy a Great Balls of Fire és a No Mercy is kiesik a naptárból, amelyeket tavaly a RAW rendezett.

A másik nagyon fontos változás az lehet, hogy a jövőben minden eddig B kategóriás pay-per-view egy órával hosszabb lesz, így azok is négy órások lesznek a jövőben. Ebből kifolyólag két mérkőzést látnánk a Kick-Off Showkon. Továbbá elsősorban csak top neveket bookolnának ezen eseményekre, így nem kell betuszkolni mindenféle alsóbb kategóriás mid-carder mérkőzést is a cardra. Pre-Showval együtt a gálák 5-6 órásak lehetnek.

Ebből kifolyólag felvetődhet néhány probléma is, hiszen ezzel sokaknak nem lenne lehetősége ringbe lépni a PPV-ken. Továbbá háttérbe szorulhatnak a non-title meccsek, hiszen jelenleg 9 cím van a main rosteren.

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.