Header Ads

IMPACT! 2018. Február 01. - Összefoglaló

A csütörtök esti IMPACT! adásban a Grand Champion Matt Sydal új kihívót kap Fallah Bahh személyében, bemutatkozik egy új Knockouts hölgy Keira Hogan, visszatér az Impact Zone-ba a Barbed Wire Maccascre meccs után a Tag Team Champion LAX, láthatunk egy csapatmérkőzést Alberto El Patron & EC3 és Moose & Johnny Impact között, valamint a Global bajnok Eli Drake barátjával Chris Adonis-al megünnepli a Genesis-en aratott címvédésüket.


A teljes adás itt megtekinthető. Jó szórakozást hozzá!

Az Impact Wrestling a Kanadában rögzített epizódok után, visszatért a már jól megszokott orlandói Impact Zone-ba, ahol a megújult vezetőség (Don Callis és Scott D'Amore) irányítása alatt egy új korszakkal vág neki a 2018-as évnek. Az egyik legszembetűnőbb változás mindenképpen az új ring, ami a régi hatszögletű helyett, négy oldalúra lett lecserélve.
Egy még titkolt személy, arénához való megérkezése után, egy rövid Genesis összefoglaló videóval indul az adás.

Matt Sydal(c) vs. Fallah Bahh - Impact Grand Championship Match
A mérkőzés előtt Matt Sydal a színfalak mögött elmondja, hogy egy új speciális spirituális tanácsadó segített rendbe rakni a gondolatait. Miután Matt múlt héten már nem a megszokott Grand szabályai szerint hódította el EC3-től a bajnoki övet, az új kihívó, Fallah Bahh elleni mérkőzés sem menetek és bírói pontozás szerint zajlik. A meccs elején Bahh próbál nyomást gyakorolni Sydal-re, de az óriásnak hamar rá kell jönnie, hogy Matt gyors mozgása ellen valami mást kell bevetnie. Így megpróbálja kihasználni testi adottságait, de a bajnok mindig kitér az ugrásai elől. Matt végül a befejező Shooting Star Press mozdulatával legyőzi a kihívóját, és védi meg először a Grand Champion címét.

Eli Drake és Chris Adonis is megérkeznek az épülethez, és készülnek az esti ünneplésre.
A backstage-ben Trevor Lee és Caleb Konley beszélgetnek. Trevor Lee elmondja a barátjának, hogy attól, hogy elvesztette az X-Division bajnoki övet, nem kell aggódnia, mert kitalált valami újat kettőjüknek, amiből csak jól jöhetnek ki.

Bobby Lashley vs. KM
A meccs előtt többször is megnézhetjük, ahogy a Walking Armageddon a Genesis adásban hogyan fordult KM, és az American Top Team vezetője, Dan Lambert ellen. Bobby Lashley már a mérkőzés elején pontot akar tenni az ügy végére egy Spear-el, de nem találja el ellenfelét, és a ring oszlopának fut neki. KM ezután hergelni kezdi a közönséget, akik látszólag nem szimpatizálnak vele. Ezt követően egy tőle szokatlan mozdulattal, kiugrik a ringen kívül álló Lashley-re, amin a kommentátorok is meglepődnek. Visszatérve a kötelek közé Bobby összeszedi magát, és végül egy tökéletesen ütemezett Spear-el legyőzi ellenfelét a rajongók nagy örömére. A meccs után Lashley elmondja az épület parkolójában, hogy hónapokig nem tudott döntésre jutni, hogy a birkózást, vagy a vegyes harcművészeteket válassza. Most meghozta a döntést, és mindkettőre ugyan úgy fog koncentrálni. Eddie Edwards megkérdezi Bobby-tól, hogy mi a helyzet, de ő szó nélkül elsétál a korábbi világbajnok mellett.

A háttérben Joseph Park a nagymamájával telefonál, és érdeklődik Chandler iránt. Ekkor megjelenik Jimmy Jacobs és Kongo Kong. Jimmy elmondja Park-nak, hogy azt akarja, jövő héten jöjjön elő belőle az Abyss énje, hogy megküzdhessen a szörnyével, és mivel ő egy hercegnő, a hercegnők mindig megkapják amit akarnak.

Laurel Van Ness(c) vs. Kiera Hogan 
Egy új hölggyel bővült a Knockouts részleg, mégpedig az atlantai származású, eddig független szervezeteknél dolgozó Keira Hogan-el. Keira rögtön megkapta debütálásakor első ellenfelének az aktuális női bajnokot, Laurel Van Ness-t. Laurel szokásához híven semmibe veszi ellenfelét, és csak magával van elfoglalva, amiből most nem is sikerül jól kijönnie, ugyanis mikor Allie belép az arénába, ő rá kezd figyelni, amit Keira ki is használ, és két vállra fekteti a bajnokot. Van Ness nem tud kijönni a tusból, ezzel pedig az új lány megszerzi első győzelmét a cégnél, aminek együtt örül Allie-vel. Keira Hogan a sikere után jövő héten egy Knockouts bajnoki címmérkőzésben újra megküzdhet Laurel Van Ness-el.

A szünetben láthatjuk, ahogy a titokzatos ember belép az arénába.
McKenzie Mitchell interjút készít Alberto El Patron-al, és EC3-vel az esti mérkőzésük előtt. El Patron még mindig úgy gondolja, hogy ő az igazi Global Champion, nem pedig a papírbajnok Eli Drake.

A csapatbajnok LAX két hét után visszatért a ringbe, az elképesztő Barbed Wire Massacre meccsük után. Konnan mikrofont ragad, hogy szóljon pár szót a csapatáról, majd kitér az ohioi srácokra, akikkel bárhol, és bármikor újra megküzdenek ha kell. Ekkora megérkezik az o.V.e és Sami Callihan elmondja, hogy gyűlölnek mindenkit, beleértve a rajongókat és az LAX-et is, másrészt viszont tiszteletét fejezi ki a csapat felé a meccsük után. A korábbi csapatbajnokok egyelőre nem kívánják folytatni a viszályt, de 2018-ban még vissza fogják szerezni a címüket. Ekkor az o.V.e elhagyja a ringet, de Konnan utánuk megy, közben viszont Trevor Lee és Caleb Konley hátulról megtámadja a ringben maradt csapatbajnokokat.

McKenzie most az All-Stars mérkőzés másik két résztvevőjével is beszél. Moose a csapattársa nevén viccelődik, akit előbb Johnny Mu- majd Johnny Mo- ként akar szólítani, de Johnny kijavítja, hogy Impact. Johnny Impact spanyolul üzen Alberto El Patron-nak.

Az eheti GWN Flashback of the week rovatában megnézhetjük Drew McIntyre és EC3 Street Fight mérkőzését.
A háttérben Eli Drake és Chris Adonis már nagyon várják az esti "Facts of Eli Drake life" ünnepi műsorukat.

EC3 & Alberto El Patron vs. Moose & Johnny Impact
A Genesis adásban Alberto El Patron-nak és Johnny Impact-nek meg volt az esélye, hogy a Steel Cage mérkőzésen elhódítsák Eli Drake bajnoki címét. A két kihívó akkor nem tudott élni ezzel a lehetőséggel, így a kötelező kihívó jogot újra ki kell érdemelniük. Ehhez elengedhetetlen a győzelem, és ezzel tisztában is van mind a négy résztvevő. Talán legjobban a korábbi Grand Champion Moose, aki legjobban bizonyítani szeretné, hogy a múltheti Bobby Lashley-n aratott győzelme után már megérett egy bajnoki címmérkőzésre. Kiváló mérkőzést hoztak a srácok, mind a két csapat nagyon jól össze tudott dolgozni egymással. Egy ponton azonban Alberto El Patron figyelmét elvette a Johnny Impact elleni ellenszenve, amit Moose ki is használt, és sikerült legyőznie a korábbi bajnokot. 

Eli Drake és Chris Adonis érkeznek a ringbe, hogy megünnepeljék a múlthéten aratott győzelmüket Alberto El Patron és Johnny Impact ellen. Adonis készült egy videó sorozattal barátjának, ami három részből állt. Először nagyszerű bajnoknak nevezi Drake-et, és mutat róla egy összegzést. Utána nagyszerűen öltözőnek hívja, és erről is láthatunk egy bejátszást. Utoljára nagyszerű barátjaként szólítja meg de ez a videó, a karácsonyi pulykajelmezes történetüket tartalmazza, aminek Adonis nagyon nem örül. Ekkor Eli elkéri a mikrofont barátjától, és próbálja nyugtatni, hogy nagyszerűen nézett ki abban a jelmezben. Drake elmondja, hogy ő a legnagyszerűbb ember aki valaha élt, és senki még csak meg sem érintheti. Ekkor azonban visszatért az Impact Zone-ba Austin Aries, és a közönség a Welcome back! kántálással fogadja a korábbi világbajnokot. Aries először a rajongókhoz szól, hogy hiányoztak neki, majd reagál az előbb bemutatott videókra.  A visszatérő közli az ő tényeit, és felsorolja Eli Drake-nek az összes címét amit a szervezetnél szerzett, majd kihívja a bajnokot egy mérkőzésre, hogy eldöntsék melyikük nagyszerűbb ember. Eli leveszi a kabátját, odaadja az övével együtt Adonis-nak és válaszol kihívójának, hogy ő úgy emlékszik, hogy mikor utoljára látta, egy kommentátor asztal mögött ült, és esze ágában sincs megküzdeni vele. Ekkor Eli kilép a kötelek közül, de Aries utána szól. Ez után Chris Adonis leüti Austin-t hátulról a bajnoki övvel, majd Drake kér egy bírót a ringbe. A gong után Eli megpróbálja kikopogtatni a földön fekvő kihívót, de az kijön a tusból, és végrehajtja a Brainbuster befejező mozdulatát Drake-en. Austin Aries elhódítja a bajnoki címet Eli  Drake-től, és lesz az Impact Wrestling új Impact World Champion-ja.

Ha még több IMPACT! tartalomra vágysz, kövesd  Magyarország első Impact Wrestling rajongói Facebook oldalát: https://www.facebook.com/tnaimpacthirek/

Fotók:ImpactWrestling

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.