Header Ads

Ezen a napon a pankráció történelmében: Mick Foley megnyeri első WWE Bajnoki Címét és a Fingerpoke of Doom (1999. január 4.)

Ezen a napon a pankráció történelmében 1999-ben Mick Foley megnyerte élete első WWE Bajnoki címét a Raw Is War-on, akkor még minden második Raw felvételről ment mint ez is.

Ez az este arról is híres, hogy a Hétfő Esti Háborúkban utoljára verte meg nézettségben a WCW a WWE-t bár csak az adás egy részében, mert végül az estét a WWE Raw nyerte meg összesítésben, Tony Schiavone elhíresült mondatja miatt. Ezek után a WCW Nitro-ja soha többé nem előzte meg a WWE Raw-ját nézettségben és két év múlva az egész szervezet Vince McMahon kezébe került és gyakorlatilag megszűnt létezni.

Ez azért történt, mert Eric Bischoff a WCW akkori elnöke elrendelte Tony Schiavone-nak, hogy minden olyan Nitro-n amikor a konkurencia heti adása felvételről ment, mondja el, hogy mi történt a WWE Rawon. A Raw minden második epizódja felvételről ment akkoriban és az aktuális adást az élő Raw után vették fel, így Eric Bischoffék mindent meg tudhattak, ellenben McMahonékkel mivel a Nitro mindig élőben ment.

Ezt mondta Tony Schiavoni a közvetítés alatt:
"Rajongók, ha arra gondoltok, hogy átkapcsoltok a másik csatornára ne tegyétek, mert Mick Foley aki nálunk Cactus Jack néven birkózott megfogja nyerni a világbajnoki címet. Ha! Ez sok segget leültet majd a tv elé."

Ez azt eredményezte, hogy 600 ezer néző váltott csatornát a Nitro-ról a Raw-ra, és így tanúi lettek Foley nagy győzelemének.

Ugyanezen az estén, Hollywood Hogan visszatért Nitro-n, és legyőzte Kevin Nash-t egy ujjal, hogy megnyerje WCW Nehézsúlyú Világbajnoki Címet. Ezzel egyesült az nWo Hollywood az nWo Wolfpack-el. Eredetileg Goldberg kapott volna visszavágót Nash-től a Starrcade-en való veresége után, de végül a rendőrségen kötött ki, ami valójában az aréna mellett volt. Ez az eset végül úgy híresült el mint a "Fingerpoke of Doom"

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.