Header Ads

AJ Styles két éve a WWE-ben!

Ebben a hónapban volt, hogy AJ Styles két éve a WWE-hez igazolt, amely időszakban a szervezet arcává vált. Ezért azt gondoltam illő megemlékezni AJ elmúlt két esztendejéről, amely időszak alatt egy világklasszis előadó vált belőle.
(Fotó: WWE)
2016. január 4-én még ki gondolta volna, hogy a Wrestle Kingdom 10 gálán összecsapó Shinsuke Nakamura és AJ Styles három év elteltével 2018-ban egy WrestleManián fog főmérkőzést vívni egy olyan nemes övért, mint a WWE Bajnoki Cím. A meccs után AJ Styles bejelentette, hogy távozik a cégtől, ezért a Bullet Club is kirúgta őt, így ettől kezdve már nem volt vezér. Ebben az időszakban az Impact Wrestling is tárgyalni kezdett vele és kis híján le is szerződött volt munkaadójával, de akkor a WWE egy borsos és visszautasíthatatlan szerződést ajánlott neki.

A nagy debütálására 2016. január 24-én került sor a Royal Rumble mérkőzésben, amely a WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Címért zajlott, a meccsben fél órát töltött, majd Kevin Owens ejtette ki. Az egész mérkőzés során hatalmas ovációt kapott, talán ekkor érezte a WWE, hogy hatalmas üzletet hoztak a tető alá. A következő hónapokban Chris Jerichoval volt viszályban, aki ezzel megtanította neki azt hogyan is kell a WWE-ben birkózni, ami merőben eltér attól, amit függetleneknél vagy japán megszokhatott. Első WrestleManiáját is ellene vívta, de ezt még elvesztette. AJ Styles azonban akkora siker volt a WWE rajongók körében, hogy a szervezet elkezdte egy nagy sztárként kezelni a TNA egykori tehetségét. A WrestleMania 32 utáni Rawn egy Fatal 4-Way meccsben találhatta magát, amelyet megnyervén ő lett az első számú kihívó az akkor Roman Reigns által birtokolt WWE Nehézsúlyú Világbajnoki Címre. Ekkor még nem sikerült elhódítani a címet, hanem egy egészen más szakasz következett karrierjében.

AJ heel turnt vett és megalakult a The Club miután Karl Anderson és Luke Gallows is leszerződtek a szervezettel, akik szintén tagjai voltak Japánban a Bullet Clubnak. Az új ellenfele a kortársa John Cena lett, aki ekkor már egy évtizede a WWE arca és egyben tizenötszörös világbajnoka volt, míg Styles ezen időszak alatt a TNA-ben és az NJPW-ban tűnt fel. A Money in the Banken sokkolta a világot, amikor legyőzte John Cenát. Időközben a roster két részre vált és AJ a SmackDown birkózója lett. A SummerSlamen ismét legyőzte John Cenát, ezzel feltéve magát a globális térképre. A kis Georgia-i birkózó hatalmas népszerűségre tett szert és a Backlashen felért a világcsúcsára, amikor gyerekkori álmát végrehajtva 2016. szeptember 11-én legyőzte Dean Ambrose-t a WWE Bajnoki Címért. Ezután 5 hónapos világbajnoki uralkodás következett az életében, mígnem John Cena legyőzte őt a Royal Rumble-ön elvéve tőle a címet. AJ ezután más utakra került és a SmackDown Live General Menedzserével Shane McMahonnel viszálykodott, akit le is győzött a WrestleManián, ezzel begyűjtvén az első Mánia skalpját.
(Fotó: WWE)
Ezután a 2017-es évben két United States Bajnoki regnálás következett az életében, de nagy rajongói nyomásra az őszre ismételten visszakerült a WWE Bajnoki Cím képébe, de előtte még összecsapott egykori nagy riválisával Finn Bálorral. November 7-én aztán legyőzte Jinder Mahalt a WWE Bajnoki Címért egy angliai SmackDown Liveon, amely 2003 után először fordult elő ezen az adáson, továbbá AJ Styles lett az első olyan birkózó, aki Észak-Amerikán kívül kaparinthatta meg a WWE Bajnoki Címet. Ezzel AJ alig két év alatt kétszeres világbajnok lett a WWE-ben. Ezután a Survivor Seriesen összecsapott Brock Lesnarral, amely mérkőzés évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt. A Phenomenal One ugyan vesztett, ám remekül helyt állt.

Már 2018-ban járunk és még mindig AJ Styles a WWE Világbajnoka, miután a Royal Rumble gálán sikeresen címet védett. A következő nagy csata a WrestleMania 34 főmérkőzésében vár rá, ahol szembenéz egykor nagy nemezisével a Rumble győztes Shinsuke Nakamurával. Tehát oda jutunk, ahonnan az egész álom elkezdődött még 2015-ben.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.