Header Ads

Ezen a napon: WCW Starrcade - Hollywood Hulk Hogan vs. Sting (1997. december 28.)

1997-ben a Sting kontra Hogan volt a legjobban várt mérkőzés a pankráció világában. 
Egy pillanat a meccsből - (Fotó: WWE.com)

A WCW nézettségeben ekkor még jócskán megverte a WWE-t és bevihette volna az utolsó nagy döfést is a nézettségi versenyben, de a mérkőzés hibás befejezése volt az első jel arra, hogy a szervezet hamarosan megindulhat a leejtőn.

A mérkőzés az 1997-es Starrcaden történt meg, Hollywood Hogan volt a "heel nWo vezetője, akik el akarták pusztítani a WCW-t, Sting pedig a World Championship Wrestling és rajongók egyetlen reménysége, aki letudja győzni ezt a gonosz és pusztító bandát. A viszály már 1996 óta tartott és épült szépen lassan. Ha csak a tényeket nézzük papírforma történt: Sting a nemrégiben debütáló Bret Hart segítségével megnyerte a meccset és WCW Nehézsúlyú Világbajnok lett.


Nem volt ilyen egyszerű

A meccs azért is volt érdekes, mert Sting már több mint egy éve nem szólalt meg egyetlen egy WCW eseményen sem, így a karaktere nagyon titokzatos volt, néha megjelent a WCW Nitron vagy egy PPV-n és a baseball ütőjével vagy épp a végtagjaival verte szét az egész nWo-t. A befejezés érdekes lett, mivel a bíró nem számolt gyorsan, mint ahogyan az előre be volt tervezve, így Hart közbezavarása igen furcsára sikeredett. A WCW akkori elnöke, Eric Bischoff korábban elmondta, hogy Sting tisztán győzött volna, de miután a mérkőzés előtti megbeszélésen kiderült, hogy egy éve nem edz és a magánéleti problémái miatt fejben nincs igazán ott döntöttek a gyorsszámolós, újra indításos történet mellett.

Sokáig úgy tűnt, hogy a két hónappal ezelőtti a Montreal Screwjobot, akarták kiparodizálni - Hart utalt is arra a berohanásakor azzal, "hogy nem engedi azt, hogy minden még egyszer megtörténjen." Arról, hogy pontosan mi történt mindenki mást mond, egy a biztos, hogy Nick Patrick szokványos tempóban számolt.Végül a cég nem tudott mit kezdeni Sting nagy pillanatával, akitől el is vették az övet az ellentmondásos Starrcade befejezés miatt, de hamarosan visszanyerte a címet. Sting 1998-ban csatlakozott a Wolfpackhez, de megsérült így az 1997-es magaslatot már nem tudta megismételni, ugyanakkor a szervezet 2001-es megszűnéséig vezető arc maradt.

Utoljára frissítve: 2020. december 28.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.