Header Ads

A Pankráció legendái - hetedik rész: "A Nagy Csúnya Bácsi" Scott Steiner

Ma 55 éves pankráció egyik kiemelkedő alakja Big Poppa Pump, The Big Bad Booty Daddy.


Fotó: Pinterest
Scott Steiner (Scott Carl Rechsteiner) 1962. július 29-én született Detroitban. Steiner igazán nagy név a professzionális birkózás világában, akinek a karrierje 1986-ban indult és a mai napig tart. Rechsteiner amatőr birkózói karrierje 1986-ban indult, a Michigan-i egyetemen. Rövid idő alatt kisebb szervezeteknél jobbnál jobb eredményeket halmozott fel. Majd jött a profi szint.

WCW (1988-1992)
wrestlingforum_com_1.jpg
Fotó: wrestlingforum.com
1988-ban debütált a WCW Starrcade adásán. A bátyja Rick, Televíziós bajnoki övet nyert aznap este. Miután Rick elveszítette egyéni övét, megalapították a Steiner Brothers-t. 1989 november elsején megverték a Fabulous Freebirds csapatot és NWA Tag Team Világbajnokok lettek. Első bajnoki uralkodásuk több mint 5 hónapig tartott. Végül a Doom formáció vette el tőlük a címet. Később elverték a Midnight Express-t az NWA Amerikai Csapatbajnoki címért, majd a japán IWGP Csapatbajnoki övét is megszerezték 1993 márciusában. Ezzel lettek Triple Crown bajnokok. Időközben Scott Steiner szóló karrierjét is elkezdte, és a WCW-ban megmérkőzött Rick Flairrel, a Power Hour adáson, akit le is győzött. 1991 januárjában a Clash of the Champions-ön harcolhatott a bajnoki övért Flairrel, de a meccs az idő túllépése miatt döntetlennel zárult. Steiner ezután elnyerte a WCW Televíziós bajnoki címet, amit egy heel turn követett, majd testvérével együtt a WWF-be távoztak.

WWF (1992-1994)
Fotó: YouTube
1992. december 21-én debütáltak a World Wrestling Federationben. Első PPV-s szereplésük 1993 elején volt, a Royal Rumble adáson, ahol legyőzték a Beverly Brothers-t. Első komoly sikerük a Wrestlemania IX-en Headshrinkers csapatot tudták megverni. A WrestleMania után a Money INC.-vel kezdtek rivalizálásba. Az 1993-as King of the Ring PPV-n a Smoking Guns-szal egyesülve elverték a Headshrinkers és a Money INC. csapatait, majd másnap este a RAW hétfői adásán a Money INC-től a WWF Tag Team Bajnoki öveit is elnyerték. 1994-ben Rick és Scott külön indultak a Royal Rumble mérkőzésen, ahol Scott elsőnek, Rick harmadiknak lépett ringbe, de a meccset végül Bret Hart és Lex Luger nyerték, akik egyszerre estek ki a ringből a legvégén. 1994 közepén a Steiner Brothers elhagyta a WWF-et.

WCW (1996-2001)
Fotó: WCW
A régi szervezetükhöz visszaigazolva rögtön elnyerték a csapatbajnoki öveket a Harlem Heat-től, de három nappal később Booker T és Stevie Ray el is vette azt tőlük. Röviddel ezután megalakult a New World Order, Steinerék feudba kezdtek az Outsiders-szel, akik elnyerték a bajnoki öveket a Harlem Heat-től. A feud közben Scott heel turn-t vett. A Superbrawl VIII-on a Steiner Brothers pózban (Rick négykézláb kutyaként támadna az ellenfélre, Scott pedig fölötte állva fogja vissza) Scott megtámadta testvérét, így elvesztették az övmeccsüket az Outsiders ellen. Az árulás után kinézetét is teljesen megváltoztatta, hosszú fekete haját levágatta és kiszőkítette, szakállával együtt, valamint fekete szerelését fehérre cserélte. A ruhája közepére egy fekete 'S' betűt tett utalván Supermanre és saját vezeték nevére. Scott belépett az nWo-ba és felvette a "Big Puppa Pump" becenevet, amit Kevin Nash régebbi "Big Daddy Cool" beceneve ihletett, amit még a WWF-ben, Diesel karakterében használt. Ez idő alatt a teste is teljesen megváltozott, hétről hétre egyre izmosabb lett, ami annak is betudható, hogy a cég nem tiltotta és ellenőrizte a szteroid használatot.
Fotó: Wrestle Star

Az nWo 1999-ben feloszlott, ezután Steiner komoly rivalizálásokat folytatott olyan nevekkel, mint Goldberg, Diamond Dallas Page, Booker T és Rey Mysterio. Azon kevés emberek közé tartozott, akik meg tudták verni Goldberget. Ekkor Rick Steiner is heel turnt vett, így egy rövid időre a Steiner Brothers újra egyesült. Sajnos Scott nem sokkal később komoly hátsérülést szenvedett. 1999 decemberében Scott bejelentette, hogy be kell fejeznie a pankrációt a sérülése miatt, majd még aznap este teljesen egészségesen ringbe szállt Sid Vicious ellen, majd oszlopos tagja lett az újjáalakult Nwe World Ordernek. Az nWo újbóli feloszlása után 2000 novemberében Scott legyőzte Booker T-t a WCW Nehézsúlyú Világbajnoki övéért, és végre világbajnok lett. Steiner és Booker T rivalizálása hónapokon át tartott, Booker végül visszanyerte a világbajnoki övet az utolsó WCW Nitro adáson, 2001 márciusában. A WCW megszűnése után Steiner nem ment vissza a WWF-be.

World Wrestling All-Stars (2001-2002)
Kortársához Stinghez hasonlóan egy évre a WWA-hoz szerződött. A számos országban fellépő szervezetnél is világbajnok tudott lenni. Miután megverte Nathan Jones-t és elnyerte a bajnoki övet, hónapokig nem tudta legyőzni senki. 2002 novemberében elhagyta a szervezetet.

WWE (2002-2004)
wwe.jpg
Fotó: WWE
2002 novemberében egy három éves szerződést írt alá a WWE-vel. A Survivor Series-en lépett ringbe először face szerepben. A Madison Square Gardenben tartott gálán Matt Hardy és Chris Nowinski épp New York városát szidták, amikor Steiner megjelent és pár suplex után kihajította őket a ringből. Eric Bischoff és Stephanie McMahon, a RAW és a Smackdown adások vezető menedzserei hetekig versengtek érte, hogy kinek a műsorára kerüljön Steiner. Scott a RAW-ra került, ahol az aktuális bajnokkal Triple H-el került viszályba. A Royal Rumble és a No Way Out PPV-n is megmérkőztek egymással. HHH mindkétszer nyerni tudott. A vereségek után összeállt Test-tel. 2003-ban újra heel lett.  A 2004-es Royal Rumble gálán volt az utolsó WWE mérkőzése. Scott lesérült és a sérülése alatt a WWE-vel szerződést bontott. 2004 júliusában meg kellett műteni a lábát.

TNA (2006-2012 )
Steiner 2006-ban a Destination X PPV-n debütált a TNA Wrestlingnél. A szervezet olyan neveket igazolt ekkor mint Sting, Booker T, Kevin Nash, Rick Steiner, Kurt Angle. Óriási nézettséget hoztak a WWE konkurenciájaként. Steiner, Jeff Jarrett testőreként kezdett a szervezetnél. Ekkor készíttetett először tetoválást a mellkasára. Testvére Rick is fellépett a szervezetnél. Samoa Joe egyszer egy székkel rosszul találta el aminek megint sérülés lett a vége. Miután felépült Kurt Angle-el vívott meccseket, majd egy csapatba állt Christian Cage-el. Később Scott és Rick újra összeálltak, és álommeccseket vívtak, több mint 10 év után újra a Dudley Boys-szal, akik azóta Team 3D névre váltottak. A Bound for Gloryn 2007-ben, Scott felépülése után, a Steiner Brothers a Team 3D saját meccstípusában, egy '3-ból 2' asztalos meccsben legyőzte a Dudley fiúkat. Rick Steiner nem sokkal a győzelem után végleg visszavonult. 2007-ben Scott már a világbajnoki övért mérkőzött. Közben felkarolta Petey Williams-t. Petey-t nemcsak tanította, de saját képére is formálta, majd X Divison bajnokká segítette. Steiner időközben lassanként újra heel lett, majd megmérkőzött Samoa Joe-val,de nem sikerült megvernie. Scott a meccs után újabb sérülést szenvedett. 2008-ban megalakult a hírhedt Main Event Mafia (Sting, Kevin Nash, Booker T). Október 30-án visszatért és ő is csatlakozott a MEM-hez. Elintézte korábbi tanítványát, Petey Williams-t. Steiner és Booker T összeálltak, és a Victory Road-on legyőzték a Beer Money-t (James Storm és Robert Roode) és csapatbajnokok lettek. A Bound for Glory-ban a The British Invasion vette el tőlük a címet. Ez után Angle bejelentette a Main Event Maffia feloszlását, amit Steiner nem volt hajlandó elfogadni. Steiner ezután Bobby Lashley-vel folytatott harcot, először ő győzött a Turning Point-on, majd a következő hónapban a Final Resolution-on Lashley nyert. 2010. februárjában távozott a szervezettől. 2011 január 27-i epizódban Steiner visszatért a TNA-hez, és megmentette Kurt Angle-et, Matt Morgan-t és Crimson-t a Fortune és az Immortal-tól. Február 13-án, az All Against All Odds PPV-n, Steiner, James Storm és Robert Roode legyőzte az Immortal tagokat Rob Terryt, és Gunner-t. Áprilisban megtámadta Matt Morgant, miután mindegyikük bejelentette szándékát, hogy megnyerje a TNA Nehézsúlyú Világbajnoki Címet. Kettejük viszálya a Slammiversary IX-en június 12-én ért véget ahol Morgan legyőzte Steinert. 2012 márciusában újra elhagyta a TNA-t.

Független szervezetek (2010- )
Fotó: Wikipédia
2010-ben Steiner legyőzte a Brutus Beefcake-et, a Canadian Wrestling International (CWI) első nehézsúlyú bajnoka lett. A TNA-ből való távozását követően Steiner európai turnéba kezdett. A Steiner Brothers 2013. május 31-én megnyerte a Preston City Wrestling Tag Team Championship címet. Június 2-án megnyerte a holland Pro Wrestling Heavyweight Championship címet. 2015. június 7-én Steinert a Citi Field's Legends of Wrestling bemutatóján Rob Van Dam legyőzte. A meccs után Steiner és Doc Gallows megtámadták RVD-t, akinek Bill Goldberg segített. 2015. május 18-án Steiner-t bejelentették a Global Force Wrestling-nél. GFW Impact Wrestling (2017-)
2017. április 23-án Steiner visszatért a Impact Wrestlingbe, és Josh Mathews-al összeállt Josh Matthews-al Jeremy Borash és Joseph Park (Abyss) ellen. A Slammiversary-n láthattuk birkózni ahol kikapott JB és Park-tól. A PPV után Big Bad Booty Daddy elhagyta a céget.

Az Impact Wrestling nemrég összeválogatta az 5 legjobb pillanatait a cégnél.

Magánélete
Scottnak egy bátyja van Rick személyében, akivel több tag team bajnoki címet is elhódítottak. Steiner 2000 óta házas feleségével Christa Podsedlyvel két fiú gyermekük van.
Bevonuló zenéje

1 megjegyzés:

Üzemeltető: Blogger.