Header Ads

G1 Climax élménybeszámoló - Második forduló

Kis csúszással, és több órányi alvás árán elkészültem a második résszel. Bár az első forduló által kifejezetten magasra rakott lécet itt összességében nem tudták megugrani, még így is két kiváló adást élvezhettünk végig. Nem is fecsérelem tovább a szót, nézzük, mi történt a G1 Climax harmadik és negyedik napján!

 

A csoport

Shingo Takagi vs Jeff Cobb

Mivel egyikük sem tudott pontot szerezni az első fordulóban, e meccsnek már komolyabb tétje volt a résztvevők számára. Győzelem nélkül zárni az első két fordulót azt jelenti, hogy a torna hátralévő részében gyakorlatilag nem szabad hibát véteni, ha a döntőbe akarnak jutni. Ebből kifolyólag mindketten motiváltan és tettre készen érkeztek a ringbe, és hatalmas lendülettel csaptak össze. A meccs egyik visszatérő eleme volt, hogy Shingo nem tudott megbirkózni Cobb méretével. Több ízben sem sikerült felemelnie, vagy csak nagy nehézségen árán. Ez egyre inkább ellenfele malmára hajtott a vizet, aki végül beadta a kivégzőjét és megszerezte az első két pontját az idei tornán. A közönségkedvenc Shingo Takagi pedig ezzel komoly hátrányba került.

Győztes: Jeff Cobb

 

Kazuchika Okada vs Yujiro Takahashi

Okada stílusáról ismeretes, hogy mindenkit „idegenben” próbál megverni, vagyis általában az ellenfele meccsét birkózza és győzi le őt benne. Ezúttal sem volt ez másképp, viszont Yujiro ráérős tempóját felvenni az összecsapás minősége szempontjából nem a legjobb ötlet. A tokiói strici egyébként meglepően erősen kezdett, a mérkőzés első felében gyakorlatilag dominált, Okada egy ideig látszólag nem tudott fogást találni rajta. Később azonban rendre meghiúsította Yujiro támadási kísérleteit, és sikeres ellen-offenzívát indított, majd sikeresen feladásra tudta kényszeríteni a cobra clutch-al. A Rainmaker így hamar javítani tudott az átlagán, bár teljesítménye továbbra is hagy némi kivetni valót. Szegény Yujirónak valószínűleg nem sok babér fog teremni ezen a tornán, de azért ne írjuk le teljesen. Ha döntőbe nem is fog kerülni, esélyesebb birkózók pontjaiból még faraghat le egy-két váratlan győzelemmel.

Győztes: Kazuchika Okada


Minoru Suzuki vs Taichi

Mindig izgalmas, mikor egy heel istálló birkózói szembe találják magukat valamelyik New Japan torna keretén belül. Különösen akkor, ha a szóban forgó felek könyörtelen, szadista állatok. A Suzuki-gun első embere és jobbkeze a baráti rivalizálás leghalványabb jelét sem mutatta, alig várták, hogy egymásnak essenek. Rengeteg ring körüli akció, székek és kemény adok-kapok jellemezte ezt a viadalt. Mivel anno Minoru Suzuki is erőszakos hatalomátvétel keretében orozta el az eredetileg Satoshi Kojima által létrehozott Kojima-gunt, évek óta mennek a találgatások, hogy vajon ki fogja vele ugyanezt megtenni? A legegybehangzóbb vélemények szerint nem más, mint Taichi. Éppen ezért úgy vélem rendkívül erős implikációja van annak, hogy ezen a mérkőzésen az alul rendelt bizony legyőzte a főnökét. Suzuki erős győzelmi szériája így hirtelen megtört, mi pedig jó eséllyel egy lépéssel közelebb kerültünk a Taichi-gun eljöveteléhez, legalábbis a potenciális trónfosztó meccs utáni öntelt mosolyából mindenképp leszűrhető ez a következtetés.

Győztes: Taichi


Will Ospreay vs Tomohiro Ishii

Ha már csapattársak közötti összecsapásoknál tartunk, kaptunk még egy CHAOS belharcot is a harmadik napon. Ők ketten nagyon jól ismerik egymás mozdulatait, ez pedig egy igazi kontrázó-fesztiválhoz vezetett. Ebből már az is kitalálható, hogy többnyire végig Will diktálta a tempót, Ishii pedig kénytelen volt ehhez alkalmazkodni. Persze a kő pitbullt sem kell félteni, hisz ő is mindent megtett annak érdekében, hogy elkalauzolja csapattársát a strong style utcájába. Ez azonban nem zökkentette ki a fiatal brit szupersztárt, aki több ízben is beleállt ezekbe a szituációkba. Vállalkozó szelleme pedig meghozta számára a sikert. Egy félelmetes, improvizált driverrel, valamint a ritkán használt Hidden Blade nevű mozdulatával előkészítette a terepet a kivégzőjéhez, a Stormbreakerhez és ezzel bebiztosította a helyét az A csoport élmezőnyében. Érdemes még megemlíteni, hogy Will itt is hozta az első fordulóban már egyszer megvillantott arroganciáját. Ki tudja, talán káosz kavarog a CHAOS-on belül is?

Győztes: Will Ospreay


Jay White vs Kota Ibushi

Mindig nagy érdeklődéssel várom, amikor az előző évi G1 döntőjének visszavágóját megkapjuk az egy csoportmeccs formájában. Hiába tudta maga mögött tavaly az egész Bullet Club támogatását, Jay White akkor alul maradt az arany csillaggal szemben. Azóta már egyszer találkoztak az idei Wrestle Kingdom második estjén, ahol viszont Ibushi húzta a rövidebbet. Így egymás között 1-1-es mérleggel érkeztek meg erre a mérkőzésre, mely számomra az est legjobbja volt. Jay ezúttal sem hagyta otthon körmönfontságát. Annak tudatában, hogy Ibushi legerősebb fegyverei a rúgások, az első adandó alkalommal célba vette a lábát, majd szisztematikus támadásoknak vetette alá a ringcsengő megszólalásáig. Kota próbált ugyan kontrázni, de a BC vezér taktikája túl hatásosnak bizonyult. White ezzel csatlakozott Taichi és Will Ospreay mellé a négy ponttal rendelkezők táborába, Kotának pedig bíznia kell abban, hogy az itt elszenvedett támadások nem fogják hátráltatni a torna hátralévő részében.

Győztes: Jay White


B csoport

Hirooki Goto vs SANADA

A negyedik nap, akárcsak az azt megelőző, két olyan birkózó viadalával kezdődött, akiknek nem sikerült még pontot szerezniük. Shingo és Cobb gyors tempójú ütközetéhez képest azonban itt kevésbé látszott, hogy a résztvevők azt éreznék ég a lábuk alatt a talaj. Ez főleg SANADA hozzáállásán látszódott. Goto karja ugyanis még közel sem volt száz százalékos a KENTA elleni brutális összecsapás után, és bár több ízben is meglett volna rá a lehetősége, a Los Ingobernables sztárja ezt nem használta ki. Róla egyébként is köztudott, hogy Okadával ellentétben ő makacsul ragaszkodik hozzá, hogy mindig a saját meccsét birkózza, még akkor is, ha ezzel esetleg megfosztja magát a győzelemtől. Itt pedig pontosan ez történt. Goto tapasztalt veteránhoz méltóan végig remekül manőverezett, a meccs hajrájában pedig sikeresen végigvitte a támadásait és megkaparintott két értékes pontot. SANADA pedig csapattársához, Shingohoz hasonlóan a tabella legalján maradt, ami abból a szempontból nagyon érdekes, hogy a japán rajongók döntő többsége őt nevezte meg az idei G1 legfőbb esélyesének egy közönségszavazáson.

Győztes: Hirooki Goto


Toru Yano vs Hiroshi Tanahashi

Úgy néz ki, hogy idén minden eddiginél jobban próbára fognak tenni ezek a Toru Yano meccsek. Itt különösen sok volt a szándékos időhúzás és a bugyuta csalási kísérlet. Tanahashi pedig látszólag nem próbálta meg  a saját képére formálni a mérkőzést, belement Yano játékaiba, és végül ez is lett a veszte. Történt ugyanis, hogy épp a ringen kívül gyömöszölték egymást a küzdő felek, mikor előkerült a rettegett ragasztó szalag. Ám ezúttal nem Yano kötözte oda ellenfelét a kordonhoz, vagy egy New Japan növendékhez, hanem Tana burkolta be vele az ő fejét, fosztva meg ezzel a látásától. A kívül botorkáló Yano azonban nem csak hogy visszatalált a ringbe mielőtt kiszámolhatták volna, egy ügyes mozdulattal leszorította és győzte le vakon a New Japan egykori ászát. Tanahashi így sajnos továbbra is pont nélkül maradt, míg Yano immár néggyel büszkélkedhet.

Győztes: Toru Yano


Juice Robinson vs KENTA

Mindketten erősen nyitották a tornát, így itt már az volt a kérdés, hogy melyikük fog elhúzni a mezőnytől. Juice itt közel sem tudta olyan mértékben érvényesíteni az akaratát, mint a Yoshi-Hashi ellen vívott meccsben, míg KENTA nagyon határozottan birkózott, és a meccs nagy részében dominálni is tudott. Ez azonban nem látszott meg a végeredményen, ugyanis Juice végül felül tudott kerekedni. Szolid összecsapás volt, KENTA munkásságát rendkívül élvezem mostanában, egyszerűen minden jól néz ki, amit a ringben csinál, és még így is képes elérni, hogy ellene szurkoljak. A legjobb heel a szervezetben jelenleg, ehhez számomra kétség sem fér.

Győztes: Juice Robinson


Yoshi-Hashi vs EVIL

Na ezt nevezem én igazi meglepetésnek. Papíron egy legfeljebb átlagos meccset vártam, ehhez képest ez lett számomra a negyedik nap legjobbja. Történt ugyanis, hogy Yoshi-Hashi olyan penge formában érkezett meg, amilyenben még sohasem láttam. Ez a tény már a meccs legelején nyilvánvalóvá vált, ugyanis tőle abszolút rendhagyó módon fegyverként használta az eddig pusztán dekoratív kellékként szolgáló botját az őt székkel váró EVIL ellen. Majd ezt követően a meccs egésze alatt az összes ellene irányuló csalási kísérletet csípőből hárítani tudta, és szinte minden támadást meg tudott kontrázni. Valódi élmény volt látni, ahogy egymás után húzta ki a kalapjából a zseniálisabbnál zseniálisabb megmozdulásokat. Ám minden jó mókának vége szakad egyszer, és van, hogy elég egyetlen hibát véteni, és kárba veszik az egyébként makulátlan szereplés. EVIL ugyanis addig próbálkozott, míg eljött a tökéletes alkalom, és egy övön aluli támadással a saját javára tudta fordítani a meccs végkimenetelét. Az örökös underdog Yoshi pedig kénytelen ismét a sor végére kullogni a maga nulla pontjával. Ám ha tud a jövőben hasonlót villantani, ez a torna még tartogat lehetőségeket a számára.

Győztes: EVIL


Tetsuya Naito vs Zack Sabre Jr.

Mindig jó látni, amikor két teljesen ellentétes stílusú pankrátor között olyan jó a kémia, mint eme két bajnok között. Ez persze nem most derült ki, a múltban több ízben összecsaptak már, ám ha az emlékeim nem csalnak, ez volt az eddigi legnagyobb téttel rendelkező mérkőzés, melyet egymással vívtak. Naito alapvetően laza és nemtörődöm hozzáállását itt félre kellett hogy tegye, ZSJ ugyanis teljesen kiszámíthatatlanul birkózik. Bármikor előránthat a tarsolyából egy soha nem látott szorító fogást, vagy innovatív pinnelési technikát. Most sem volt ez másként, Naito pedig több ízben került így kifejezetten húzós helyzetbe. Persze a szervezet első számú birkózójához méltóan ő is több ízben indított sikeres támadást, végül pedig ő került ki győztesen ebből a végig kiegyenlített, pörgős és izgalmas küzdelemből.

Győztes: Tetsuya Naito


A torna állása a második forduló után:

A csoport:

Will Ospreay: 4 pont
Taichi: 4 pont
Jay White: 4 pont
Minoru Suzuki: 2 pont
Kota Ibushi: 2 pont
Jeff Cobb: 2 pont
Kazuchika Okada: 2 pont
Yujiro Takahashi: 0 pont
Tomohiro Ishii: 0 pont
Shingo Takagai: 0 pont

B csoport:

Tetsuya Naito: 4 pont
Juice Robinson: 4 pont
Toru Yano: 4 pont
KENTA: 2 pont
Zack Sabre Jr.:2 pont
Hirooki Goto: 2 pont
EVIL: 2 pont
Yoshi-Hashi: 0 pont
SANADA: 0 pont
Hiroshi Tanahashi: 0 pont

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.