Header Ads

New to New Japan – A birkózók 3. rész: Suzuki-gun

Mikor Satoshi Kojima 2010-ben maga köré gyűjtött néhány tehetséges birkózót és megalapította saját stable-jét, még nem sejthette, hogy milyen veszedelmet szabadít rá a japán pankráció világára. Vezetőjük vereségi szériáját látva a Kojima-gun tagjai rövidesen ellene fordultak, és a szervezetbe frissen visszatérő Minoru Suzukinak fogadtak hűséget. Így született meg a New Japan legelvetemültebb bandája, a Suzuki-gun. Tagjai alávalóbbnál alávalóbb alakok, akik senkit és semmit nem tisztelnek, stratégiájuk pedig a szabályok teljes figyelmen kívül hagyására épül. Meccseik állandó eleme az illegális beavatkozás és a külső eszközök használata, így kiválóan hergelik maguk ellen az ellenfeleiket és a közönséget egyaránt.Minoru SuzukiA japán profi birkózás egyik élő legendája, az MMA úttörője és a "világ legrosszabb természetű embere". Minoru Suzuki egy igazi szadista, aki kifejezetten élvezi, ha fájdalmat okoz ellenfeleinek. Hidegvérű kegyetlenségének és pusztító dühkitöréseinek köszönhetően okkal tart tőle minden birkózó. Tekintélye és autoritása a csapaton belül megkérdőjelezhetetlen, más istállók vezetőivel ellentétben ő egy igazi főnök, vaskézzel irányítja csapatát. Mindezeken túl Suzukinak megvan a maga becsületkódexe és kivételes esetekben ki szokta fejezni tiszteletét a legnagyobb riválisaival szemben.

Suzuki tapasztalt rangidős birkózó. Kiválóan tudja irányítani a meccsei tempóját, kimért metodikusság és kirobbanó gyorsaság egyaránt jellemzi stílusát. Stratégiájának alapját a szorító fogások képezik. Sebészi pontossággal fedezi fel és veszi célba ellenfele érzékeny pontjait, majd kőkemény ütésekkel és rúgásokkal puhítja meg őket. Befejező mozdulata a rettegett Gotch Piledriver, melyet egyik tréneréről, a legendás Karl Gotchról nevezett el. Faék egyszerű támadó arzenáljához hasonlóan letisztult kinézet párosul. Kivételt képez az extravagáns frizurája, mely a védjegyévé vált az évek során.

Karrierje több évtizedet ölel fel. Minden fontosabb japán szervezetben megfordult már, és szinte mindent megnyert, amit a felkelő nap országában egy profi birkózó megnyerhet. Egyetlen kivétel az IWGP nehézsúlyú bajnoki cím, amit egyszer sem sikerült megkaparintania, de ne írjuk még le őt, hisz ötven fölött is félelmetes formában van és látszólag eltökéltebb, mint valaha.

TaichiA csapat egyik alapító tagja, Minoru Suzuki jobbkeze és a New Japan Pro Wrestling egyik leggyűlöltebb birkózója. Ő Taichi, aki még a békés japán közönségből is képes kihozni, hogy teli torokból kántálva küldjék el a picsába. Tökéletesen utálható figura, nincs egyetlen olyan vonása sem, ami ne váltana ki ösztönös ellenérzést az emberekből. Elég csak ránézni arra a gőgtől duzzadó fejére, máris ökölbe szorul az ember keze. A ringbe haladva saját, nyáltól csöpögő bevonuló dalát playbackeli egy állványra szerelt mikrofonba, miközben úgy van felöltözve, mint egy ízlésficamos arisztokrata.

A ringcsengő megszólalása után pedig alattomosabbnál alattomosabb taktikák tömkelegét vonultatja fel.  És ha ez mind nem lenne elég, van még egy elbűvölő női kísérője Abe Miho személyében, aki egyben a leghatásosabb fegyvere is. Abe kisasszony ugyanis készségesen tereli el akár Taichi ellenfelének, akár a bírónak a figyelmét, melyet imádott menedzseltje általában jól ki tud használni egy újabb illegális manőver bevetésére.

Karrierjének túlnyomó részét a könnyűsúlyú divízióban töltötte, azonban 2018-ban végre fellépett a nehézsúlyúak közé. Azóta több rangos tétmeccsben is részt vett, megszerezte élete első egyéni bajnoki címét, és meglepő módon kifejezetten népszerűvé vált. Sokak szerint ő fogja egy szép napon átvenni majd a csapat vezetését Suzukitól. Ám ismerve a két birkózó természetét, a stafétabot átadása valószínűleg cseppet sem lesz baráti.

Zack Sabre Jr.A brit birkózás reneszánszának egyik úttörője, egy igazi technikai zseni, aki minden elképzelhető szituációban képes fordítani egy meccs állásán és feladásra kényszeríteni az ellenfelét. A New Japanbe érkezése után nem sokkal Minoru Suzuki pártfogoltja lett, aki a japán stílus rejtelmeit és a legmocskosabb, illegális taktikákat egyaránt megtanította neki.

Egy ízig-vérig tenyérbemászó figura, aki meglehetősen nyurga termetét tökéletesen kompenzáló birkózótechnikát fejlesztett ki. Szinte bármilyen helyzetből képes támadást indítani, így sohasem lehet tudni, hogy épp melyik végtagot fogja megcélozni brutális submission mozdulataival.

Alig néhány éves japán pályatufása során elképesztő eredményeket tudott felmutatni. Győzelmet aratott már az olyan sztárokkal szemben is, mint Hiroshi Tanahashi és Kota Ibushi. 2017-ben megnyerte a szervezet egyik nagyszabású tornáját, a New Japan Cupot is. Kétségtelen, hogy ZSJ a Suzuki-gun jövőbeli nagy reménysége, érdemes rá odafigyelni!

Taka MichinokuTaka Michinoku egy vérbeli könnyűsúlyú veterán és innovátor. 1992-es debütálása óta bejárta a fél világot, és hosszan tartó bajnoki futásokat tudhat maga mögött, ahol csak megfordult. A legendás Great Sasuke neveltjeként annak saját szervezetében, a Michinoku Pro-ban kezdte. Innen származik a Michinoku név is, melyet tiszteletből vett fel.

1994-ben részt vett a történelmi jelentőségű Super J-Cup tornán, majd több sikeres bajnoki futás után szerencsét próbált Japánon kívül. Fellépett az ECW-ban és a mexikói CMLL-ben, de az igazi nemzetközi áttörést a WWF hozta meg számára.  A szervezet első könnyűsúlyú bajnokaként és akkori egyetlen japán sztárjaként részese lehetett a pankráció egyik legfényesebb korszakának, az Attitude Erának.

Ezt követően visszatért Japánba és megalapította saját birkózó iskoláját, a Kaientai Dojot, mely egyben független szervezetként is működik és rendszeresen szervez kisebb gálákat, ahol a növendékek bemutathatják tudásukat. Ott volt a Suzuki-gun alakulásánál, így tekintélyes pozíciót tudhat magáénak a csapaton belül. Taichi oldalán megszerezte az IWGP junior tag team érmeket, illetve ZSJ menedzsere és japán nyelvű szószólójaként is szerepelt.

El DesperadoKyosuke Mikami egyike volt a fekete szerelést viselő Young Lionoknak, majd sok más japán pankrátorhoz hasonlóan ő is Mexikóba ment tanulmányi útra, ahol rátalált a valódi önmagára. Így született meg a könnyűsúlyú divízió legkiszámíthatatlanabb tagja, El Desperado. A pszichológiai hadviselés nagymestere, imád belemászni ellenfelei fejébe. Repertoárjában nagy szerepet kapnak a nyakat célzó mozdulatok, és csapattársaihoz hasonlóan ő sem riad vissza a külső eszközök használatától. Bár egyéniben még nem ért el igazán átütő sikert, magáénak tudhatja minden idők második leghosszabban tartó bajnoki futását az IWGP könnyűsúlyú tag team érmekkel.

Yoshinobu KanemaruEl Desperado tag team partnere, egy újabb junior veterán. A kétezres években a könnyűsúlyú birkózás krémjébe tartozó Yoshinobu Kanemaru az AJPW-ben kezdte, majd az onnan elvándorolt birkózók által alapított Pro Wrestling NOAH-ban folytatta. Karrierjének jelentős részét töltötte itt, a szervezet történetének egyik legdominánsabb könnyűsúlyú birkózójává vált. Egy nézeteltérést követően távozott a cégtől, majd pár év múlva visszatért és szinte azonnal csatlakozott is az akkoriban a NOAH ellen inváziót folytató Suzuki-gunhoz. Újdonsült istállójával együtt pedig kikötött végül a New Japannél.

Mivel a kevésbé karizmatikus birkózók közé tartozik, úgy vélem némileg alulértékeltnek számít. Ringbeli tudása megkérdőjelezhetetlen, és bár idősebb korára vesztett némileg sebességéből, remekül kompenzál illegális technikák bevetésével. Állandó kísérője a ringbe egy üveg whisky, melyből nem csak a meccsei előtt kortyol, de fegyverként is használni szokta gyanútlan ellenfeleivel szemben.

DoukiMikor El Desperado egy váratlan sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a 2019-es Best of the Super Juniors tornát, a Suzuki-gunnak hirtelen egy új könnyűsúlyú tagra lett szüksége. Itt jött be a képbe a rejtélyes Douki. Tizenhét évesen költözött Mexikóba, hogy elsajátítsa a helyi lucha libre stílust, majd karrierjének jelentős részét is ottani független szervezeteknél töltötte. Első japán szereplésére a Kaientai Dojoban került sor, így került kapcsolatba a Taka Michinokuval, rajta keresztül pedig a Suzuki-gunnal.

Bár a fent említett tornán  nem ért el nagy sikereket, kegyetlenségével és fékezhetetlenségével felkeltette Minoru Suzuki érdeklődését, aki felajánlott neki egy helyet istállójában. Így vált Douki a csapat legújabb tagjává, mindig megbízható vascsövével pedig a NJPW könnyűsúlyú divíziójának legújabb fenyegetésévé.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.