Header Ads

Minden idők legfurcsább WrestleManiája – beszámoló

Az ide év WrestleManiája teljes mértékben kiérdemelte a legfurcsább jelzőt, amelyet nem csak a koronavírus okozta körülményeknek, hanem a WWE döntéseinek is köszönhet. Pozitívum és negatívum is volt egyaránt az idei eseményen. 
A Firefly Fun House mérkőzés egy pillanata – (Fotó: WWE)
A WWE eredetileg Tampában, a Raymond James Stadionban rendezte volna meg a gálát, de a koronavírus elleni intézkedések miatt csak zárt kapuk mögött lehetett volna megrendezni a műsort. Később a helyzet súlyossága miatt be is zárt a létesítmény, de a WWE felkészült egy vészmegoldással és adásokra alkalmassá tette a Performance Centert, ahol az előadókat képzik. A szervezet azóta is itt rendezi meg a heti adásait. Egy darabig úgy tűnt, hogy nyárra halaszthatják a WrestleManiát, de a bizonytalan helyzet miatt végül a megrendezés mellett döntöttek. A WWE a története során először határozott úgy, hogy két napon rendezik meg a világ legrangosabb pankrációs eseményét, amelynek helyszíne a PC lett. A rendezvény házigazdája Rob Gronkowski korábbi NFL sztár volt, aki megnyerte a 24/7 Bajnoki Címet.


Futása elején rögtön egy bajnoki cím került hozzá – (Fotó: WWE)
Ami a kommentátorokat illeti történtek változások, hiszen JBL visszatért Michael Cole mellé és a SmackDown eseményeit hívták. John "Bradshaw" Layfield érezhetően hiányzott már egy ideje, így üde színfoltja volt a Mániának. A RAW meccseit Tom Phillips és Byron Saxton kommentálta.


Első nap


A nyitómérkőzés a WWE Női Tag Team Bajnoki Címekért zajlott, Alexa Bliss és Nikki Cross megnyerték az öveket a Kabuki Warriorstól. Talán nézők nélkül nem lettek volna az első helyen, de így hangsúlyt kaphattak. Elias és Baron Corbin meccse nem volt kifejezetten érdekes, itt inkább Corbin teljesítményét kell méltatni, aki nézők nélkül is megtalálta a módját a "közönség" hergelésének. A King of the Ring legutóbbi győztese Michael Coléknak szólt oda folyamatosan és rengeteget trash talkolt a meccsen, de végül Elias felül kerekedett és ellopta a győzelmet.


Több mint egy éve a csúcson – (Fotó: WWE)
Becky Lynch és Shayna Baszler összecsapása súlytalanná vált és a "semmiközepén" kapott helyet a cardon. Lynchnek ez nagy visszalépés az előző WrestleMania főmérkőzése után, de megette az egész női rostert, ezért nem maradt hiteles ellenfele, Charlotte Flair ellen pedig már több ízben láttuk. A korábbi hírekkel ellentétben Ronda Rousey sem tért vissza erre a WrestleManiára. A Lynch kontra Baszler meccsnek lehetett volna "Big Fight" feelingje, de a közönség egy java még nem ismeri az NXT-ből felkerülő reménységet. Mivel az NXT a USA Networkre került idővel elhárulhat ez a probléma, de a sárgák műsorát még mindig kevesebb, mint egy millióan nézik. Az sem tett neki jót, hogy nézők sincsenek az adásokon, így nem igazán lehetett felmérni hogyan reagál rá a közönség hosszabb távon.

Ami az Interkontinentális Bajnoki Címmérkőzést illeti inkább volt fogócska, mint valódi mérkőzés, de a jelenleg csavargó kinézetű Sami Zayn csapdába csalta a tapasztalt Daniel Bryant és megnyerte a mérkőzést, amivel övet védett. A SmackDown Tag Team Bajnoki Címmeccs rendkívül furának sikeredett. Az övek sorsa ugyanis egy Triple Threat meccsen dőlt el, miután The Miz betegség miatt kiesett a WrestleMania cardjaról. A WWE ezzel megváltoztatta a meccs kikötését, bár egyszer sem említették meg, hogy valójában mi történt a korábbi WWE Bajnokkal. John Morrison végül címet védett társa javára is, Miz pedig már vissza is tért a múlt heti SmackDownon.

Kevin Owens és Seth Rollins összecsapásából az előbbi jött ki győztesen. Sokak szerint ez volt a gála egyik legjobb mérkőzése, főleg a második újra indítása után, ahol nem volt diszkvalifikáció.


Braun Strowman és Bill Goldberg – (Fotó: WWE)
A következő összecsapás a Goldberg kontra Roman Reigns  Braun Strowman volt az Universal Bajnoki Címért. Roman Reigns az utolsó pillanatban lemondta a meccset, ugyanis a koronavírus helyzetben nem akart kockáztatni az egészségét. Roman immunrendszere a leukémiája miatt gyengébb ezért teljesen érthető a döntése, de az már nem, hogy a WWE miért nem jelentette ezt be vagy miért nem talált ki valami történetet. Braun Strowman a semmiből került a meccsbe és a semmiből lett Universal Bajnok. Goldberg teljesítményén látszott, hogy már képtelen jó és pörgős meccset vívni, négy Speart is bevitt, de nem fogott ki az ellenfelén. Goldberg nem tudta bevinni a Jackhammert sem bár valószínűleg erre a kora és Strowman nagysága miatt valóban nem lett volna képes. Braun végül úgy dobálta Billt, mint a krumplis zsákot és megnyerte a meccset. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az 53 esztendős legendával.

Undertaker és a druidák – (Fotó: WWE)
Több rajongó is úgy véli, hogy The Undertaker és AJ Styles megmentette a WrestleMania első napját, hiszen egy korábban még sosem látott mérkőzéssel jelentkeztek. A Boneyard meccsel, amely egy rövidebb akció film volt Orlando külterületében. Az összecsapást állítólag nyolc órán keresztül forgatták és The Undertaker szenzációsan nézett ki benne. A Deadman visszatért az American Badass karakteréhez, ezúttal a Metallica, Now That We're Dead című számát választotta a bevonulójának. A meccsen több kaszkadőr jelenetet is bemutattak, de voltak druidák, illetve Luke Gallows és Karl Anderson is megjelent, de ezek a tényezők nem fogtak ki a Phenomon. Styles is sokat dolgozott azon, hogy az ellenfele jól nézzen ki. Végül Undertaker azzal nyert, hogy eltemette az ellenfelét, amit előtte Styles is majdnem megtett, de Taker "feltámadt" és megállíthatatlannak bizonyult.


Második napCharlotte Flair és Rhea Ripley mérkőzése az NXT Női Bajnoki Címért azt hozta, amit mindenki várt tőle, egyet kivéve, hogy végül a Flair lány elhódította a sárgák övét. Aleister Black a második WrestleManiáján már nyerni tudott Bobby Lashley ellen, akit ezúttal is Lana kísért.


Otis és Mandy Rose csókja – (Fotó: WWE)
A WWE egyik legszórakoztató története Mandy Rose és Otis között zajlik, amelyben Sonya Deville és Dolph Ziggler a mellékszereplők, akik nagyban befolyásolják előbbi két ember életét. Deville hiába intézte úgy, hogy Ziggler elhódítsa Mandyt Otistól, hiszen az utolsó WM előtti SmackDownon lebukott. Otis végül Rose segítségével legyőzte Zigglert és a történet szerint össze is jöttek, mivel az összecsapás végén láthattunk egy csókjelenetet.

Edge ugrik éppen Randy Ortonra – (Fotó: WWE)
Edge kilenc év után tért vissza a WWE ringjébe a január végi Royal Rumble gálán. Az első egyéni meccse az újabb futásában Randy Orton ellen jött létre, akit jól ismer korábbról, hiszen egy duót is alkottak, a Rated-RKO-t. Az összecsapásukon nem volt volt szabály csupán annyi, hogy az nyer, aki állva marad. Edge és Orton meccse rendkívül hosszú volt, 35 perces, de ez alatt körbejárták az egész Performance Centert így megismerhettük azt belülről is. A küzdelmet Edge nyerte.
Sasha átnyújtja az övet Bayleynek – (Fotó: WWE)
A The Street Profits, Angel Garza és Austin Theory ellen védte meg a Raw Tag Team Bajnoki Címeket, majd jött az elimination mérkőzés a SmackDown Női Bajnoki Címért. A "tévé nézők" arra vártak, hogy Sasha Banks valamilyen formában Bayley ellen fordul és elhappolja az övet, de ez nem történt meg. Banks a barátnője miatt kiesett a meccsből, amely ugyan okozott némi feszültséget közöttük, de Sasha végül segített megvédeni a címet Bayleynek.

John Cena debütálása újra, de egy kicsit másképpen – (Fotó: WWE)
Ezt követte a WWE valaha volt legfurcsább mérkőzése a Firefly Fun House, amely inkább volt thriller, mint valós mérkőzés, de jót lehetett rajta szórakozni. John Cena egy időutazásban vett részt, illetve szembesült az eddigi félelmeivel. Mindegyik szegmensnek megvolt a maga jelentése: 

John Cena, mint az nWo tagja? – (Fotó: WWE)

  1. A debütálása bukással végződött.
  2. A házassága is bukással végződött.
  3. A komolyabb testépítő karrier nem jött össze.
  4. Az a félelme, hogy csak a fizikuma miatt került fel a csúcsra.
  5. A komolyabb rap karrierjéből végül nem lett semmi.
  6. A félelme, hogy heelként nem működne. (Az nWo-s jelenete)
  7. Nem merte megütni a székkel Bray Wyattet még a WrestleMania 30-on, illetve a félelme azzal kapcsolatban, hogy a rajongók megutálták, amiért elpusztította a Nexust.
  8. A félelme, hogy egy nap vissza kellene vonulnia.

Végül ezt a furcsa mérkőzést a "The Fiend" Bray Wyatt nyerte.


Drew McIntyre először WWE Bajnokként – (Fotó: WWE)
Az idei WrestleMania zárásaként Drew McIntyre birkózott Brock Lesnar ellen a WWE Bajnoki Címért. Ezen a meccsen bevált a jóslat és Drew McIntyre a pályafutása során először ült fel a csúcsra. Azt sajnálhatja csupán, hogy ezt nem élő közönség előtt tette. Brock Lesnar egy időre vélhetően eltűnik.


A Szorító Podcastes srácok véleményét itt találjátok:


Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.