Header Ads

Mi is volt az a Rated-RKO? – bemutatjuk

Az idei Royal Rumble-ön kis híján újra összeállt a Rated-RKO, de végül Randy Orton a korábbi partnere, a kilenc év kihagyást követően visszatérő Edge ellen fordult. Mit is kell tudnunk erről a legendás formációról?
Edge (b) és Randy Orton a World Tag Team Bajnoki Címekkel – (Fotó: WWE)
Korábban már mutattunk be legendás csapatokat, az nWo-ról és a D-Generation X-ről szóló cikkeinket megtalálod a nevekre kattintva.

A Rated-RKO nem tartott olyan hosszú ideig, mindössze nyolc hónapig harcolt egymás mellett Edge és Randy Orton a WWE-ben. Bár ha azt nézzük, hogy általánosságban két top sztár mennyi ideig tud egymás érdekeiért küzdeni, akkor ez nem is annyira rövid idő, de az egész nézőpont kérdése. Ez a nyolc hónap viszont egyértelműen megragadt azok fejében, akik 15-20 éve követik a terméket, nem beszélve arról, hogy ez még a Ruthless Agression Érában történt, amely teljesen más volt, mint a PG korszak.


Randy Orton és Edge kezdetben azért állt össze, hogy a felvegyék a harcot a D-Generation X-szel, amely feudban több komikus szegmens is született. A név a Rated-R Superstar és az RKO kombinációjából született. Az első komolyabb győzelmüket Ric Flair és Roddy Piper ellen aratták 2006 novemberében ezzel megnyerve a World Tag Team Bajnoki Címeket. Igen az utóbbi páros is egészen bizarr, hiszen akkoriban már mindketten túl voltak a pályájuk csúcsán, bár Ric Flairre még várt néhány nagyobb csata. Na de térjünk vissza a két főszereplőhöz.


Ugyan Edge korábban már volt WWE Bajnok, de ekkor még közel sem volt befutott és ez párosítás is kellett ahhoz, hogy később sztárrá váljon. Randy Orton ekkora már átélt jó néhány sikert, de még közel sem volt kész szupersztár. Azt is mondhatjuk, hogy Orton ekkor a Legend Killer és az Apex Predator karakterei között tengődött, a magyar közönség java ezeket a legendagyilkos és a csúcsragadozó néven ismerheti.


Edge és Randy Orton az ellenfelekre koncentrálnak – (Fotó: WWE)
A Rated-RKO tag team öveket egy másik nem mindennapi páros ellen, John Cenaval és Shawn Michaels-szel szemben vesztette el, akik ekkor viszályba kerültek egymással, majd jött az a legendás meccs a WrestleMania 23-on. Azon a Mánián Edge a Money in the Bank meccsen megsérült, de 2007 májusában megnyerte a Nehézsúlyú Világbajnoki Címet a SmackDown tagjaként. Nem mást, mint magát a fenomént, The Undertakert győzte le. A WrestleManiát követően ért véget a Rated-RKO története, bár 2008-ban és 2011-ben még néha-néha összehozta őket a sors.2020. január 26-án Edge visszatért kilenc év kihagyást követően, annak ellenére, hogy 2011-es visszavonulásakor az orvosok azt mondták, hogy a nyaksérülés miatt soha többé nem birkózhat. A csoda megtörtént, de az ünnepet Randy Orton elrontotta, aki hátba szúrta korábbi partnerét. Az, hogy melyikük a jobb a WrestleMania 36-on dől el egy Last Man Standing meccsen.

Ez a kis iromány a WWE korábbi cikke alapján készült.

Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.