Header Ads

Ezen a napon: 5 éve először érkezett Magyarországra a WWE

2015. április 16-a egy igazi ünnep volt a hazai rajongók szemében, hiszen a története során először érkezett Magyarországra a WWE.
Rusev és John Cena itt vívták a WrestleMania 31-es visszavágójukat a United States Bajnoki Címért – (Fotó: WWE)

Akkoriban még éppen, de futott a WWE - Pankráció: A Nyers Erő, illetve az aktuális összefoglaló műsor a Viasat 6-on, ahol korábban a pay-per-viewkat is sugározták, de ebben az évben fejezték azt be. Az Eurosport is adta még a pankrációt. A műfaj Magyarországon még a 2000-es évek elején tört be az internet, illetve  a H-Wrestling fórum elterjedésével, amely a legnagyobb hazai pankrációs oldal volt egészen a megszűnéséig. 2010-ben a Hungarian Championship Wrestling is elindult főként azoknak a fiataloknak lelkes összefogása után, akik korábban a fórumon ismerkedtek meg. Mára a HCW Európa egyik legnagyobb szervezetévé nőtte ki magát.


Roman Reigns akkoriban még a közönség soraiból jött – (Fotó: WWE)
Fenti tényeknek köszönhetően nagyon sokan látogattak ki a budapesti Papp László Sportarénába. Ahogyan várni lehetett a legnagyobb rajongás John Cenát, Roman Reignst Dolph Zigglert és Damian Mizdowt (Sandow) vette körül, de rajtuk kívül még Big Show, Sheamus, Rusev és még sok más ismert arc szerepelt. Az akkori cardról gyakorlatilag mindenki közismert név volt, kivéve Finn Bálort, aki ekkor még az NXT-ben szerepelt ezért csak azok ismerték, akik jobban beleásták magukat a wrestling történéseibe. Ennek ellenére kiváló reakciókat kapott a közönségtől.


Finn Bálor egy évvel később Universal Bajnok lett a main rosteren – (Fotó: WWE)
Íme a match card, amelyből a birkózók fele már nincs a szervezetnél:

Singles mérkőzés
Bad News Barrett vs. Jimmy Uso

WWE Tag Team Bajnoki Címmérkőzés
Tyson Kidd & Cesaro (c.) vs. Los Matadores vs. The New Day 

Six-Women Tag Team mérkőzés
Emma, Layla és Natalya vs. Cameron, Tamina Snuka és Rosa Mendes

Singles mérkőzés
Finn Bálor vs. Adam Rose

Tag Team mérkőzés
Dolph Ziggler és Roman Reigns vs. Sheamus és Big Show

Tag Team mérkőzés
The Miz és Fandango vs. Mizdow és Zack Ryder

Singles mérkőzés
Bray Wyatt vs. Erick Rowan

United States Bajnoki Címmérkőzés
John Cena (c.) vs. Rusev

A WWE legközelebb 2018. májusában érkezett Magyarországra, de az nézők terén már nem volt annyira sikeres. Akkor csak a SmackDown sztárjai jöttek Budapestre és már a magyar televízióban sem futott a WWE. Az emberek többsége a tévében nézte és szerette meg a pankrációt, így annak hiányában megszűnt a kapcsolatuk a termékkel. Az utóbbi időben ez megváltozott, hiszen az Arena4 közvetíti a Rawt, a SmackDownt és a This Week magazint is.Nincsenek megjegyzések

Üzemeltető: Blogger.